Такой вопрос кому попадался венгерский котелок на период 1941-1945г.г.? Он по форме как первушный австрияк, только из алюминия? Если да , хотелось бы увидеть его. Спасибо.
Мені попадався,але зімнутий,з алюмінію,викинув.Ще знаходив кришку від такого казанка,теж алюмінієва,повністю повторює форму ПСВшної емальованої.Валяється дома,можу сфотографувати і викласти. Клеймо виробника чітке на ній є.
Да если можете сделайте пожалуйста фото. Комплектные немятые, в пищевом сохране не попадались? Взял бы.
Вчора зїздив недалеко від Тернополя по битих місцях і підняв приблизно пів метра від копаного медальку (за боєві заслуги). На задній стороні є цифри 588140,це номер ордену? Підскажіть приблизно ціну , буду вдячний за любу інформацію.
Re: Летичевский УР Исследовал и северную и центральную части Лет.УРа. Много интересного біло, но как обїснить всё не совсем знаю.
Re: Тернопільська область Копати можна всюди,і майже завжди знаходиш шось цікаве. Якшо обидві війни, то краще на заході і північному заході області. А якшо поселення,тоді треба літературу про окремі райони. Наприклад Микулинці,Мишковичі, Городище(Зборівського р-ну) Збараж, Кременечина.
Камради, питання з боку фортифікаційного. Ось маю таку фотку з російського архіву. По описах і по місця збереження фотки виглядає, що ця фортифікація десь була у нас в Галичині. Зображення росіян на покинутих позиціях австрійців. Перегляньте краєвидик – прив»язочки до верхів, містечка в улоговині – можливо, хтось опізнає. Можливо, хтось мандрував тими околицями.
Та я б звернувся до нього, але він сам не знає. Ми з ним в кількох експедиціях спільно були. Були думки, що в околицях Галича (відкинули), потім - Сенява, Бохня і т.д. Думалося, що можливо камради підкажуть. Раптом все ж Станиславівщина, або Львівщина. Горби в Галичині дійсно подібні, але ж іде мова про прив"язочку - раптом хтось десь стояв на верху саме в цьому місці
А для Вас чи для Ваших камрадів заскладно спробувати відзняти орієнтовний краєвид Грибовичів з того місця, що нагадує Вам фото? Можете або увійти в історію фортифікації (як той, що віднайшов точне розташування а.-у. укріплень) або стати руйнівником однієї з версії (що це не Грибовичі) Насправді, це дуже важливо. Я розумію, що можна було написати в темі фортифікації, але доцільніше спілкуватися з людьми, які щодня проходять на копі десяток кілометрів