якщо в пicтолетного фланець трiшки ширший за гiльзу то браунiнг, з iншого боку вiд маузера револьверний набiй .почисть та зроби фото донець, специ пiдкажуть
Від багатьох місцевих чув про те, які і де були бої в нашій окрузі. Як на одній горі "ястрєбки" вперто насідали, а вправні бандерівці їх побили дуже. І ось минуло декілька років і тепер я сам можу, із сто відсотковою гарантією, їм розповісти де, хто і як. І це зовсім не там було, де казали і не ті насідали та й не тих побили. Справа в тому, що навіть офіційна інфа може бути перекручена і викривлена, або прикрашена, чи навпаки. А розповіді місцевого населення - то взагалі окрема історія в героїчно-фантазійному напрямку. Загальний розвиток історичних подій можна знайти в неті і книжках. Все решта залежить тільки від чуйки, везіння, вільного часу і фінансових можливостей (може щось і пропустив). А довіряти можна тільки своєму МД і робочій лопаті. Ну ще й друзям, звісно.
На око:та що товстіша - 9х19мм,патрон Люгер-Парабеллум,застосовувався в пістолет-кулеметах мп 38,мп 40,а також у купі пістолетів,в тому ж Люгері,Р-38. Та що менша - 7.65х17мм,використовувався у ще більшій купі пістолетів,на наших теренах найчастіше зустрічається у Фроммерах,які були на озброєнні у угорців і в німецьких люфтів. Щоб точніше сказати треба бачити клейма. По УПА це можна сказати тільки тоді,коли використовувалась німецька/угорська зброя,переважно ж шмаляли як бандерівці,так і стрибки з радянської.
Привіт комради бачу тут трошки питають в мене такі коробочки чи то таблички пивискакували ніхто не підкаже від чого... перша гума з штатів 18 року, друга кажись автомобільна
Завтра виїжджаю на відпочинок в Карпати, камради, підкажіть, будь ласка, де варто покопати по ПСВ, ВВВ, квадрат (Яремче, Микуличин, Ворохта, Татарів)
А хтось копав біля Кам"янки-Струмилової район Тадані-Соколя-Деревляни ? чи були хороші знахідки по ДСВ ? думаю чи варто туди поїхати
Довольно частое явление по Первой маркированые пули. Маркёр пули совпадает с заводом производителем гильзы.
Была тема,до обрушения сервера.Повторю. В июне 2011года ,мне удаолсь найти информацию о пропавшем без вести родственнике.Выяснив место и дату гибели ,я обратился к камрадам с нашего форума с просьбой помочь найти могилу.Благодаря их помощи это удалось. Огромное спасибо камрадам doccc,Batman,chejen и всем остальным помогавшим в поиске! В августе удалось добратся до Войнилова,помянуть брата моего деда. Так-как обещанное пиво удалось поставить не всем,есть повод поехать ещё На обратном пути был коп и
минулого року був в таданському лісі.ліс повністю чистий.на виході лише трапились пару лебелів по першій.
в мене село в кількох км від вказаного місця...колись бабця розказувала шо їх німці наймали на роботу робота полягала в побудові лінії оборони за селом спас ( напевно біля р. Буг) а ще розказувала що в вище сказаному лісі бігали партизани( чи то УПА)один бік якого пройшов вздовж і в поперек ніяких слідів незнашов.
Волинська обл. Камради хто копає в Волинській обл. прошу написати є в нас що небудь, чи безрезультатно землю перекидати.
Re: Волинська обл. Я некоторое время проживал в Вл.-Волынском, в окрестностях города имеются местечки по ПМВ и конечно ВМВ, еще ездил на Устилуг(прям манил меня к себе ВВУР)!! Находки были в основном верховые (про МД тогда только мечталось). Кроме того в самом городе было (и возможно еще есть) пару мест. С ув,
І я люблю зелені Карпати! Копати прикольно а лазити по старих горищах покинутих хат також прикольно! Ось, що знайшов минулої неділі