1........від шрапнельний великого калібру. 2........цинк від Мосіна. 3........патрони Манліхер. 4........хвіст від мінометки РККА
Привіт з Прикарпаття! Минулого тижня придбав АСЕ250. Котушка стандартна маленька. Їздив в ближній лісок протестувати апарат. Ніколи не звертав уваги на маленьку гору з лісом... А там виявилась ціла система окопів та бліндажів по Першій та Другій світовій війні. Дуже велика кількість окопів з кулиметними гніздами. Нажаль багато нічого не знайшов так як апарат видав зовсім не те, що я від нього чекав. Виходить, що ним можна тільки в траві цвяхи збирати. В глибину бере дуже мало. Може підкажете, яку котушку можна на АСЕ250 зачепити, щоб був максимальний показник !!! Ато патрон бачить лише на 5 см. Але все ж знахідками задоволений так як є підтвердження, що були бої і хто там стояв і в який період. Гільза від Манліхера вперше така попалась з таким роком випуску 1893р. Потрібен глибинний апарат! Місця не рухані. Ніхто не копав !!!
Гільза від Манліхера по ПСВ Патрони від Мосіна ДСВ Ще якась дивна прикраса саморобна мабуть від коней
Окопів дуже багато різного типу Також бліндажі Видно де стояла артилерія Також є поховання по двох війнах
Це все -відсутність досвіду!З часом все прийде!З настройками розберіться,і потім ваша АСЯ вам ще принесе массу задоволення=))
Даремно ви так про АСЬКУ, відмінний мд, для початкового рівня, і патрони він бере глибше за 5 см. із стандартною котушкою
Ви ж тільки придбали МД,а вже хочете його апгрейдити..рекомендую спочатку стандартну катуху вивчити,а нє то в розділі"техніка для пошуку"прочитаєте массу варіантів...
2 SPADE Согласен с этим мнением. Все придет с опытом, по "нетронутым" местам сперва можно походить и с прибором, который берет на штык-полтора лопаты. Если захочете рыть большие ямы, возьмете глубинник. А для начала расберитесь с настройками, это несомненно принесет позитивный результат : ямок станет меньше, а находок больше. Удачи!
Камрад,в розділі "техніка для пошуку" є багато тем по Асьці,почитайте,знайдете багато корисного.По глибині - патрон впевнено чує сантиметрів з 20-и,єдиний суттєвий мінус по війні - погано розрізняє чорний метал,але не забувайте,що апарат цей - монетник.Я коли Аську купив - на першому копі хотів нею до бука влупити,а зара освоїв ,по деяких моментах тільки не влаштовує. Мені бачиться бліндаж,артилерійські капоніри мають бруствер з 3-х сторін,ну й не ставили їх практично ніколи на передовій у Першу.
Усім щиро вдячний за поради та моральну підтримку щодо АСЕ 250! Буду вивчати... Так хоч підкажіть на яких ви котушках працюєте у кого є ФСЕ250.
Працюю на стандартній,з іншими не порівнював. При можливих плюсах модних катушок у них буде один мінус:недостовірно відображатись інформація на дисплеї.На деяких глибину не показує,наскільки знаю.А це серйозний мінус,бо всі поверхневі сигнали треба дивитись.Може під верхом лежати дрібна ціль,а може глибоко бути крупна,але показувати що поверхнева за рахунок великої маси.
Ну,не завжди і не все))Але тема не про це. Хочу морально підтримати камрадів Рея і Овік 12,які писали,що досить невдало з"їздили на коп.Не у них одних невезуха. Отже,поїхав я недавно на коп високо в гори.На першому серйозному підйомі обірвало напіввісь,прийлось бобіка акуратно покласти на бік. Після цього ми з камрадом і моєю дружиною три дні сиділи в хаті,чекали,поки пройде дощ.(це була найприємніша частина виїзду,бо нам привезли багато піцци і пива).Дорогу з села річка забрала,тож додому не вернешся,чекали,поки повінь спаде.На третій день ми плюнули на дощ,і пішли шукати.Намокли,як собаки,пройшли з 20км.вилізли майже на самий Смотрич,результат - кілька запалів від кугелів,і поломана пряга РІА. Сотні гнилих мосінських набоїв,більше десятка саперок і ржаві казанки не фотографував. Отакий результат Хоча ніц не жалію,файно три дні посиділи в дерев"яній хатці з пічечкою,попили пивка,змінили обстановку
doccc В принципі Дякую За Підтримку.......але я заблукав в горах лиш тому___Що не включив ДЖПС щоб оглянути карту навколишніх Гір і території на початку спуску. Цей випадок навчив уважніше ставитись до Гір. Машини для підйомів на висоти не використовую,не має потреби, висоти не такі страшні від 1000 метрів до 1600 .Дешевше і спокійніше піднятись ногами. З Повагою В'ячеслав.
Ну,якби я рахував що дешевше,то сидів би в офісі за компом,а не на коп їздив.Давно купив би всі свої знахідки в мінтовому сохрані і ще залишилося б. Але кайф отримую від процесу,в тому числі від процесу їзди по горах. ПС.Говорю виключно за себе.
Хоча ніц не жалію,файно три дні посиділи в дерев"яній хатці з пічечкою,попили пивка,змінили обстановку[/QUOTE] ... гори такі різні і непредбачуванні, але є в них те що притягає раз і надовго. Красота безумовно, а результат пошуку це потім з часом напевне.
Пам"ятається,ти один раз їздив зі мною в гори,там були моменти,порівняно з якими УАЗік на боку це квіточки
Тема була якраз про це,а не про піццу з пивом,і слова "завжди" в моєму пості немає..а то ви так захопились співчуттями Рею,що втратили так сказати,суть розмови..
піца і пиво -чудове доповнення до пошуку.екстріму калорії не лишні! мав змогу приймати участь в таких бергзаїздах. кров рухається темпом! і все ж цвях теми-його величність"КОП"
Шановний,зауважив за Вами таку особливість:Ви любите загострювати відносини там,де робити це необов"язково. Тема була про коп в Західній Україні,а не особливості пошуку Асе-250.Тому я й написав,що тема не про це. Якщо Вас напрягають якісь "ліричні відступи" в моїх постах(які не заборонені правилами),то не читайте,або не коментуйте,пройдіть мимо. Рею я не співчував,а написав,що морально підтримав.Я натякав на суто українську національну рису,коли українцям стає легше,коли "у сусіда здохла корова".Пожартував я так,якщо не зрозуміли,або жарт був невдалий - звиняйте.