Захід України

Тема у розділі 'Де копати?', створена користувачем YKY, 27 лют 2005.

1. Volynyaka

Volynyaka Oberstleutnant

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    508
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    895
    Повідомлення:
    6.650
    Адреса:
    UA
    Саме так..А у Вас,я так зрозумів,на дисплеї прибору пише зразу-нє,старлей,не копай,це осколок,а це ось-"бескозирка"..:smile_8:

1 людині також подобається це.
    1. Новый скуп заводского изготовления из нержавейки 1,5мм. Размеры: длина 290мм Ширина 200мм Вес 1кг Г...
      1500 грн.
    2. Гермобокс состояние хорошее комплект на фото
      350 грн.
    3. Новый лоток D38cm и магнитик…смотрите другие мои лоты..есть новые поступления….
      425 грн.
    4. Продаю механизм для складывания блока управления металлоискателем Minelab Equinox 600/800. Для удобс...
      300 грн.
    5. Якісний щуп з автомобільного торсіону і привареної на кінці кулі Міцний, преварена ручка з металевої...
      1500 грн.
  2. oberig

oberig Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    24
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    43
    Повідомлення:
    1.588
    Адреса:
    Украина
    Велику шрапнель бажано копати,може бути австрійська ладанка чи кокарда(дуже подібно звучать)

3. Старший лейтенант

Старший лейтенант Obergefreiter

Повідомлення:
    456
    Адреса:
    UA.
    :D ні, ясна річ, що такого нема. НЕ ОБРАЖАЙТЕСЬ :D

4. doccc

doccc Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.039
    Адреса:
    Галичина
    Шрапнель з російського трьохдюймового стакана на примітивному монетнику АСЕ-250
    б"є 3-5 поділки,сигнал нестабільний.Нормальних знахідок в цьому діапазоні по війні немає.
    На новому місці,коли вперше натикаюсь на такий сигнал - провіряю,наперед знаючи,що вилізе шрапнель,потім ігнорую.
    Нема змісту тратити час і енергію...
    На продвинутих апаратах ,майнлабах всяких,ще простіше...

2 користувачам це сподобалось.
  5. bigfoot

bigfoot Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.266
    Адреса:
    Прикарпаття
    Маю на озброєнню X-terr_у сімдесяту. Так, якщо під катухою бронзовий, або мідний предмет, навіть цинковий то сигнал - "кольоровий", чіткий, я би сказав міцний. А от, якщо шрапнель, або куля, то сигнал скаче практично по всьому "кольоровому" діапазону. Але поки переконався в цьому ох і нарився я цих горошків:). На рахунок "безкозирок" - практично 99% відрізняю. Один процент це якщо корок зігнутий, або пірваний, то сигнал подібний на щось інше.:beer:

6. REY

REY Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    9
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.298
    при нагоді під Рівнем,або Луцьком покажу вам .

в мене на мд стоїть "маска" копаю тільки стандартні сигнали,або які цікавлять мене.
    на 99% знаю що пряжка,іноді розрізняю чи Німець чи РІА.......але стараюсь не вникати.
    останній раз думав пряжка РІА ____а це був штамп 10 -ї Сибірскої Бригади.
    на рахунок гільз.....попадають в маску тільки ті які лежать зверху.
    Шрапнель на СЕ будуеться по середині десплея і мае ""плавуючий"" сигнал.
    Велику шрапнель копаю.......може ( як сказав oberig ) може бути ладанка,великі російські гудзики,кокарди Австрії,деколи шапочні значки.не цілі жетони.

під сигналом ""водочної пробки"" кольца з білону,монети,мілкі нагороди.і т.д.

з повагою Вячеслав.

7. kaziw1

kaziw1 Oberleutnant

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    159
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    312
    Повідомлення:
    3.445
    Адреса:
    Украина,Бандерівський край
    копаю всі сігнали,сьогодні ледь не пропустив іконку,(сігнал був як гільза ТТ)

Images:

PICT0097.JPG
    PICT0096.JPG
  8. REY

REY Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    9
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.298

мав терру 70

пряжка 34 до 44
    шрапнель 16-24 іноді 28

мідь від 32 до 44
    маленьке срібло від 6 до 28
    планка маслюків 16
    гільзи 16-28 ( міняться тон як в поліфонії ( 99 )

з повагою В'ячеслав.

9. REY

REY Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    9
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.298

просто стояла боком.

з повагою В'ячеслав.

10. Erdarbeiter Russ

Erdarbeiter Russ Obergefreiter

Повідомлення:
    267
    Адреса:
    Там
    Скромничаете, конечно, а результаты, тем временем, говорят сами за себя:smile_12: Спасибо за отклик и ценные советы:beer:
    Согласен, о помойках ПМВ много говорят, даже в 4-м фильме Скита мелькает такая. На что же похоже место бывшей помойки? Есть какие-то признаки, кроме обилия железных и цветных сигналов? Это может быть отдельная яма, тупик окопа или полностью ровная площадка? :rolleyes:

11. Erdarbeiter Russ

Erdarbeiter Russ Obergefreiter

Повідомлення:
    267
    Адреса:
    Там
    Не спорю, различить шрапнельный сигнал довольно легко, но сигналы в таком же диапазоне бывают, например, от советской мелочи как до 1961 г., так и послереформенной (пусть даже она и малоценна). Следует также помнить, что шрапнель разная бывает, некоторая издает вполне "пристойные" сигналы:oops: Кроме того, "интересные" сигналы прибор выдаетна обрывки медных и бронзовых поясков o_OНо от этого точно никуда не деться:)

doccc

Мудрый, прктичный подход :smile_12:

bigfoot

Хм, почему-то думал, что сигналы на шрапнель и пулю восновном отличаются друг от друга :rolleyes:

12. bigfoot

bigfoot Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.266
    Адреса:
    Прикарпаття
    Це конкретно відноситься до моєї терри-70. Куля, наприклад руська, це свинець в оболонці з кольорового металу. От і скаче сигнал від 10 до 44, по шрапнелі практично така сама картина. Єдина різниця - сила сигналу. Від кулі він трохи слабший. Але це все не треба сприймати за інструкцію. Якби все було так просто... Склад грунту, вологість, глибина залягання цілі, положення цілі в грунті, склад матеріалу цілі, висота катушки над грунтом, засміченість ділянки, близьке розташування посторонніх цілей і т.д і т.п. Думаю, що в кожного є свої методи і прийоми... Але саме найголовніше це те, щоб місцевість була "хабарною", а інакше всі інструкції можна використати не за призначенням. Я за весь час копу не знайшов жодної пряжки, але це не тому, що я тупий чи недосвідчений, просто в наших місцях вони не трапляються. І що з того, що я знаю який на пряжку сигнал.........

13. Volynyaka

Volynyaka Oberstleutnant

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    508
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    895
    Повідомлення:
    6.650
    Адреса:
    UA
    Пряжку,в "стандартному" положенні,я й сам на 99 процентів відрізню:p,а от коли вона глибоко і на ребрі,тоді сигнал на поверхні може мати різні відтінки,а коли підкопуєшся ближче,розумієш,що правильно робиш,що копаєш сумнівний,"стрибаючий" сигнал,а за пропозицію навчити мене,дякую,:beer:вчитися ніколи не пізно,а ще коли вчитель-сам Рей:D

14. REY

REY Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    9
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.298

Дякую Вам за Високу оцінку:beer::).
    На SE Pro ,я дивлюсь на кубик ____він дуже частенько помагає з ""Глибинними""" цілями,але виключаю "Маску" тоді все гарно видно.

з повагою В'ячеслав.

15. вяз@

вяз@ Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    560
    Адреса:
    Україна.
    А помнится были времена когда Вы смеялись когда я игнорировал гильзы и называли это беготней!

16. REY

REY Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    9
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    14
    Повідомлення:
    4.298
    Потрібні колеса.
    Пишіть на аську.

з повагою В'ячеслав.

17. Zemb

Zemb Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    2.452
    Адреса:
    Rowno Ukraine
    Re: Кто копал в Зап Укр?

Слышал я эту историю, только там шлось о карете . лошадя и кучере. тоже из чистага золота в полный рост.... покопать там стоит очередь..:beer:

18. igor5151

igor5151 Obergefreiter

Повідомлення:
    53
    Адреса:
    Сокаль
    Доброго дня Панове!
    Ось вчора вирішив з братом і ще одним камрадом трошки покопати . Поїхали в район Бродів , недалеко с.Берлин :D (ото назви селам дають галичани)
    Мій знайомий єгер завів нас глибоко в ліси там дохолЄри окопів які простягаються чи не на 500 м. .Після перших копів ми зрозуміли ,що всі ці конструкції відносяться до періоду 1СВ . Попадалось здебільшого гільзи від манліхтера ( дуже багато нестріляних і без кулі) і зовсім трошки від маузера. Скоріш за все боїв там взагалі не було а ті рідкі гільзи з наколами напевно коли солдатам не було що робити ,то собі пахкали :smile_8:
    Цікавий єкземплерчик знайшли - запальничкен і непоганий мідний гудзичок .
    Підняли дві лопатки які відрізняються одна від одної . Та ,що з тупим кінцем це саперна лопатка а друга якась дивна,може хто знає шо то за фігня?
    Одним словом ось такий день ;)

19. igor5151

igor5151 Obergefreiter

Повідомлення:
    53
    Адреса:
    Сокаль
    P.S. ну і невеличкий фотозвітик

20. igor5151

igor5151 Obergefreiter

Повідомлення:
    53
    Адреса:
    Сокаль
  21. doccc

doccc Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.039
    Адреса:
    Галичина
    Саперки одна німецька(австрійська), одна російська.Гудзик німецький.

22. igor5151

igor5151 Obergefreiter

Повідомлення:
    53
    Адреса:
    Сокаль
    Яка саме російська (з гострим закінченням ) ?

23. Falconerwing

Falconerwing Feldwebel

Повідомлення:
    687
    Адреса:
    Rutenija
    Нет, камрад, совсем наоборот, с острым окончанием австрийская, а РИА с ровным окончанием и высоким креплением черенка

24. igor5151

igor5151 Obergefreiter

Повідомлення:
    53
    Адреса:
    Сокаль
    Дякую за інфу камрад!

25. rootkiller

rootkiller Oberfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    22
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    32
    Повідомлення:
    345
    Адреса:
    Киев
    Скажите пожалуйста где можна покопать в районе Рахова, собираюсь туда на несколько дней, хотелось бы отдохнуть на природе с м.д.