Вітаю, шановні 1. хочу придбати макет ММГ наган, виробництва Балаклея - саме вони є найменш "варварськи порізаними" 2. хочу "царський" макет - тобто замість зірки має бути напис про імператорський тулький За моїми даними, перше бажання на 99% суперечить другому - за рідкими вийнятками не бачив наганів, щоб були і царськими і балаклеївськими. Вийнятки, що залишились в 1% на кшалт цього не витримують критики з точки зору колекціонера - там хтось настільки познущався, що навіть напис "макет" зробив не з того боку. Тому хочу запитати, наскільки законним буде варіант, коли на звичайний ММГ нагана з Балаклеї ставиться інша кришка рамки? Також буду вдячний, якщо хтось проаргументує що я помиляюсь і макети "царської балаклеї" існують Дякую за відповіді
А как-же "витримують критики з точки зору колекціонера" макет с замененной крышкой? ведь отличия "советского" и "царского" не только и столько в надписи "императорский..." вместо звезды/треугольника. Что-же касается годов- У меня есть Балаклейский макет Нагана 1923г.встречал и царские, но давно... Насчет надписи по ссылке, приведенной в теме, - а в чем проблема-то? это ранняя "Балаклея" с более жестким деактивом чем "поздняя", - в стволе еще есть шпилька и барабан профрезерован между каморами, а надпись "макет" выполнена ударным способом (позже перешли на гравировку) на моем ММГ надпись в том-же месте. Законность в замене крышки? - нет никаких проблем, вот если ствол,барабан и курок поменяете - вот тогда проблемы и начнутся. П.С. Сейчас любая "Балаклея" - боольшой дефицит, так что подумайте - может тот 1911г и взять
gallak я ознайомлений з відмінами, і задавав питання лише з точки зору законності вашу відповідь почув, дякую - сам вважав так само, і здоровий глузд підказує те ж саме... цікавився лише тому, що знаю нашу владу, яка частенько суперечить здоровому глузду все інше - для чого мені це потрібно, про макет 1923, про дефіцит і т.інш. є офтопом. і якщо приймати рішення про "тот 1911" - все одно доведеться робити ті самі речі, що й з "нецарським" макетом - тобто заміна кришки, заміна мушки... до речі "з точки зору колекціонера" це було б набагато кращем варіантом, але як поставляться законники, наприклад якщо напису "макет" взагалі не буде? Адже на ранніх макетах напис робили з одного боку, на пізніх - з іншого? про курок та ствол мова звичайно не йде