А можете у відповідь навести статтю чи пункт закону (підзаконного акту) де чітко вказано що основні частини вогнепальної зброї є законними для зберігання та збуту? Чи Ви відштовхуєтесь від того, що в ст. 263 нічого не сказано про основні частини, як то кажуть "что не запрещено - то разрешено"?
Если в уголовном или административном кодексе не звучит предмет за который предусмотрено не важно какое наказание, так о чем речь? В угол поставить негодяя.
По теме. В ММГ основные части - номерные. Незаконная замена родных номерных частей макета на неродные, но пригодные для выстрела холостыми патронами (про боевые я вааще - молчу) не может быть узаконена.
Тоесть. Можно спокойно за два раза по запчастям провезти боевой автомат? Пистолет? ....снял затвор и поехал? Интереееесно получается))))))))) Думаю даже хорошему адвокату будет ооочень тяжело оправдать ст263
А, что за это время изменится? Количество оружия на руках. Вряд ли. Закон? Возможно. Тот, кто имеет на руках боевое, не будет заморачиваться какими-то переделками с макета на хлопушку холостыми.ИМХО Я вообще не понимаю всего этого движа... с макетами. Бесполезный хлам. ИМХО
На сусідньому форумі вже була запекла дискусія стосовно СХП - якщо коротко то якщо ґаджет не пригодний для пострілу роздільним заряджанням, то він СХП або газюк. Якщо є газові набої в даному калібрі - газюк, якщо нема СХП. Якщо сильно хочеться СХП в газовому калібрі, то треба робити дірки/пропили в стволі, щоб гази не летіли тільки вперед а ще і в боки
Мы же не в Россие чтобы за затворы сажали и основные части тут благо с этим хоть немного но проще . За половину того что у нас продают в Россие уже бы закрыли лет на семь .
Десять сторінок - ні про що... Якщо все так протизаконно ,то звідкіля взагалі СХП на реконах у людей беруться? Розповім про себе. Зібрав к98 (майже всі частини купував на Райберті), зробив деактив згідно правил, заніс в НДЕКЦ, написав заяву, щоб прийняли на експертизу, проплатив в касі банку 506 грн з копійками (тариф однаковий для всієї України) і через пару тижнів мав на руках заключення про те, що мій карабін не є вогнепальною зброєю. І ніхто мене не допитував - де я його взяв, хто мені його переробляв, і т. д., і т. п... Таким чином я зробив документи вже на три (!) одиниці. Де тут кримінал? Якби щось було протизаконно , я писав би це, мабуть, не лежачи зараз вдома на дивані.
Уточніть будь-ласка - як саме у Вашому маузері зроблено деактив, і холостими набоями якого калібру він стріляє
Три штифта - на виході зі стволу (не далі 5мм від краю), посередині, і в патроннику - на відстані холостого (так, щоб не заходив бойовий) . Стріляє рідними. Купую на Райберті .
Подскажите как подготовить Маузер Р38 под СХП там ствол крепиться не как обычно что не дает его как либо варить в виду конструкции
Ну от: якби був газовий набій в такому калібрі - визнали б газовою рушницею; Якби штифт був занадто далеко від дульного зрізу - визнали б роздільне заряджання, вогнепал. Якби штифти були занадто тонкими - експерт би виготовив дробовий набій, стрільнув і у випадку успішного пострілу - вогнепал. Так як Ви все зробили правильно - їм нічого не лишалось як визнати вашу правоту
Якщо штифт на віддалі 2 калібрів і далі, то роздільне заряджання і вогнепал дульнозарядний. Якщо штифт менше ніж 2 калібри то дослідження не проводиться. Методика дослідження вогнепалу з НДЕКЦ
Также педивикия гласит https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Вихолощена_зброя Охолощена зброя повинна бути приведена на заводах - виготовлювачах чи в майстернях з ремонту зброї у стан, придатний для стрільби тільки холостими патронами, що підтверджується відповідним висновком.
В Україні судять людей не по вікіпедії, а по ККУ. Тому, якщо у вас саморобний пристрій з ізоленти і пластиліну і він може стріляти вогнепально - тоді він зброя. Якщо ж у Вас заводський пістолет ТТ чи ПМ чи АПС, якого болгаркою порізали всередині і він НЕ може стріляти метальним зарядом (куля, шріт, стріла, арбалетний болт тощо) - він не зброя. Якщо ваш заводський пістоль/карабін може стріляти тільки холостим набоєм, і в цьому калібрі немає газових патронів - він СХП. Не зброя. Довідка з НДКЦ - фількіна грамота. Якщо вас зловлять мєнти з тим схп то призначається наново експертиза, в рамках кримінальної справи о ст 263 кку. Не вдастся експерту стрільнути щ вашого СХП метальним зарядом - вам повезло. А експерт дуже постарається шоб вдалось