З приводу кевларових шоломів

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Sagamore, 2 гру 2014.

1. Sagamore

Sagamore Stabsgefreiter

Повідомлення:
    246
    Адреса:
    Черкаси
    Прошу колективного розуму шановного панства. Всі знають, скільки зараз коштують кевларові шоломи - ну, ціна для пересічної людини, яка купує за свої кревні, прямо кажучи, непідйомна. Але і сенсу у цих шоломах особисто я не бачу - захист від пістолетної кулі - так, але ж хто на війні стріляє з пістолетів? Тут швидше осколок або автоматна куля прилетить - а як я розумію, там вже не буде різниці, яка каска на солдатові - кевлар чи СШ-40, шиє і те, і інше. Буквально сьогодня тримав у руках пробитого осколком шуберта - кевлар здувся і всередині здуття акуратна дірочка.
    Ось яскраве відео - хоч куля і пістолетна, видно ж що сталевий шолом деформується значно менше.

По масі вони теж приблизно схожі, тобто і тут кевлар виграє грамів 100-150 від сили. Єдине, що відрізняє сучасні шоломи у кращий бік - зручність носіння. Всі ж мабуть носили радянські шоломи і знають, шо при найменшій активності вони сповзають, як не затягуй. Тобто, основне призначення шолома - не стільки ловити кулі, як вберегти голову від падіння цеглини під час вибуху, при пролізанні у проломи в стінах, не вдаритись всередині техніки об якусь залізяку і тому подібне.
    Так от я собі думаю - чому не взяти радянський шолом і просто присобачити до нього сучасний підвіс? У результаті отримаємо значно дешевший варіант, який добре вбереже від травм, але однаково буде фіговий проти кулі чи там осколку. До того ж, наскільки я знаю, кевлар має властивість старіти і втрачати свою міцність з часом. Хто зна скільки він лежав на складі і як експлуатувався попереднім власником? Продавці теж часто не дають документів на б/у шоломи, тому гарантій у покупця ніяких. Тут сталь якось більше довіри викликає.
    Можете починати сміятись, або давати поради, здорова критика теж не завадить. Дякую.

Останнє редагування: 2 гру 2014
    Sergey Lusta, _AURUM_ та Бек подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Пакуль/ паколь/ пуштунка Шапка корінних народів Афганістану. 100% оригінал. Виготовлена з вовняної...
      450 грн.
    2. Чехол (кавер) на каску в камуфляжной расцветке M70 Alpenflage. Чехол пошит из смеси полиэстера с хл...
      160 грн.
    3. Капюшон съемный черный.
      100 грн.
    4. Армейские оригинальные береты используемые в ВС Австрии. Материал верха - 100% шерсть Подкладка -...
      95 грн.
    5. Розмір 57-56. Колір, як на фото. Матеріал - поліестер, імітує замш. Стан маловживаний, без явних...
      250 грн.
  3. Maks007

Maks007 Moderator

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    286
    Повідомлення:
    4.310
    В виде исключения если не доступны другие варианты конечно можно.
    Но вообще сейчас чья армия современней, тот и выигрывает. И подход должен быть комплексным, от обуви формы и шлемов до танков ПВО и безпилотников. Тяжело перевооружатся, сложно, дорого, но другого пути нет.

hivisua, Бек, Otto Braun та 5 іншим подобається це.
  4. Баварец82

Баварец82 Hauptmann

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    3.313
    Адреса:
    Лембергщина
    Камраде, кевларові шоломи значно кращі за сталеві з точки зору балістичного захисту.
    Нажаль вже пізня година, тому в мене вже немає часу обгрунтувати своє твердження.

Якщо коротко:
    - у відео, що Ви надали у цій темі, пістолетні кулі не мають осердя, що зменшує їх пробивну дію. Тому сталевий шолом не був пробитий.
    - уламки бувають різні за масою, розміром, геометрією та швидкістю польоту. Є певна межа для кевларових шоломів по відношенню до ранішезазначених мною характеристик уламків.

Бек, Ph@ntom, Парторг та 4 іншим подобається це.
  5. Sagamore

Sagamore Stabsgefreiter

Повідомлення:
    246
    Адреса:
    Черкаси
    Ну ось цікаве відео:

ТТ пробиває практично все, рідко ні. Макаров - через раз, але частіше ні. Але хто буде стріляти з пістолета? Там проміжковий набій швидше за все, або гвинтівковий - а їм все одно, шуберт на солдаті чи там СШ-68. От сьогоднішній шуберт заставив замислитись - здуття розміром із сірникову коробочку і дірочка маленька, мм 3 приблизно, тобто осколок був маленький але дуже швидкий.
    Чорт його зна, викладати всю зарплату за шолом, який не тримає ніфіга - а воно треба?

Sergey Lusta та Бек подобається це.
  6. Cybermaster

Cybermaster Oberst Клуб взаимопомощи

Повідомлення:
    6.458
    Адреса:
    Киев
    Так, треба.
    Але не всім і не завжди.
    Шолом в будь-якому випадку буде пробитий серйозною кулею при пробитті трохи менш/рівно 90°.
    Він є для того, щоб куля відскочила при менших кутах зустрічі, це підвищує шанси.
    Не стовідсотково захищає, але шанс є.
    З іншого боку, ганятись за кевларом тому, що це круто/модно/понтово - теж не варто, бо то є грубі гроші©, які можна витратити на щось іще.

Пишу як людина, що там була.
    І пам’ятайте: жоден шолом не захистить голову від більш-менш великого скалка.
    Фото зроблено там, не мною, але я був поруч.
    Це результат обстрілу РСЗВ "Смерч":
    IMG_3408.JPG

ДеНик, Diversantik, Ніколаускасс та 15 іншим подобається це.
  7. Баварец82

Баварец82 Hauptmann

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    3.313
    Адреса:
    Лембергщина
    Окрім того.
    Я не зовсім розумію, чому тестовий відстріл шоломів та бронежилетів відбувається на таких малих дистанціях, практично впритул.
    Давайте глянемо таблиці пробиття.
    Кулі патрону зр.43-го (думаю, що то АКМ, а не РПК)
    7,62Х39 АКМ.JPG
    7,62х54, ПК
    7,62х54 ПК.JPG
    5,45х39, АК-74, РПК-74
    5,45Х39.JPG
    Як бачите - сталеві шоломи пробиваються на досить великих дистанціях. Думаю, що на відстані понад 200-300 метрів, кевларові шоломи мають перевагу.

Останнє редагування: 2 гру 2014
    Бек, Парторг, консерватор та ще 1-му подобається це.
  8. Бек

Бек General-leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    3
      продані:
    267
    Повідомлення:
    15.374
    Адреса:
    Черкаси, бул. Шевченка 212
    :rolleyes: куди шоломи такі потім ідуть? викидають.

Ніколаускасс подобається це.
  9. Cybermaster

Повідомлення:
    6.458
    Адреса:
    Киев
    Ні.
    Це історія.

Ніколаускасс, Бек, Ph@ntom та 2 іншим подобається це.
  10. Horst Meyer

Horst Meyer Stabsgefreiter Клуб взаимопомощи

Повідомлення:
    192
    Адреса:
    Украина
    Вітаю, шановне панство. З приводу шоломів: тут на форумі влітку познайомився з шановним камерадом Андрій Калов, який також намагається всіма силами допомагати нашим хлопцям, думаю не образиться, якщо поділюсь інформацією. Також думали про сталеві шоломи, так дійсно вони дешеві, сталевий бундес 80-х років обійшовся в 370 грн., взяв для проби, візуально - міцніший від наших СШ і не гнеться руками, але не встиг обстріляти, так як камерад скинув отакі фото з коментами, що це був ПМ з 15 м. Отакі пироги..

Images:

image (1).jpg
    image (2).jpg
    image (3).jpg
    image.jpg
  11. Cybermaster

Повідомлення:
    6.458
    Адреса:
    Киев
    Так, куля ПМ досить важка, і на 15 метрах в неї непогана пробивна дія (хоча тут, краще сказати, проломлююча дія).
    Ну, і я там вище писав про кути зустрічі.
    Андрію - мої вітання, будь ласка.

Ніколаускасс, Zoomo та Horst Meyer подобається це.
  12. Бек

Бек General-leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    135
    Лоти
      на продажу:
    3
      продані:
    267
    Повідомлення:
    15.374
    Адреса:
    Черкаси, бул. Шевченка 212
    :( як в тому анекдоті, що в каскі що без вас сіравно "поімеють".

Diversantik подобається це.
  13. Ph@ntom

Ph@ntom Hauptmann

Повідомлення:
    2.457
    Адреса:
    Україна
    имхо ТС драматизирует ситуацию. кевлар III-IIIa класса защиты стартует от 1600 грн а то и ниже. хотя августовские ценники были выше и намного.

пс. видел фото на смарте бойца 55тки, пасжт с торчащей в боковой стенке 12.7. пропилила около 3-5 см кевлара, так и застряла. боец сабж не вынимает продолжает носить.
    очевидно на излете, да под острым углом. иначеб .....

Ніколаускасс, Бек, TruckDriver та ще 1-му подобається це.
  14. Sagamore

Sagamore Stabsgefreiter

Повідомлення:
    246
    Адреса:
    Черкаси
    Бек подобається це.
  15. Віталік Моздір

Віталік Моздір Gefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    38
    Повідомлення:
    149
    Адреса:
    Україна
    я тестував каски з 15метрів з мп.

Mers та Бек подобається це.
  16. doccc

doccc Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.039
    Адреса:
    Галичина
    Камради,моя думка: для того,щоб зробити якісний висновок про всі плюси і мінуси шоломів(і не тільки шоломів),потрібні статистичні дані.І чим більша статистична вибірка,тим достовірніші будуть ці дані.А тут бачу спроби зробити висновок на основі поодиноких тестів,відстрілів і т.д.
    Чи можемо ми зробити якісне статистичне дослідження?Не можемо,бо треба дуже багато коштів.Чи можемо ми використати плоди чужої праці?Можемо,без сумніву,таке дослідження проводилося країнами НАТО.І по результатах тих досліджень їхні бійці ходять в шоломах з кевлару чи балістичного нейлону,а не в СШ-36 чи ГДР-вських шоломах.Для чого видумувати велосипед,якщо його давно до нас видумали?

Maxrivne, КАРА-ХАН, Бек та 2 іншим подобається це.
  17. Іван Сила

Іван Сила Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    16
    Повідомлення:
    213
    Адреса:
    Киев
    Може тоді такий шолом спробувати? FAST G3A тримає кулю 7.62
    Чи вітчизняну Сферу?

Predator FAST G4 служит идеальным средством защиты как в условиях активных боевых действий так и для проведения патрульных мероприятий.

Все версии защитного комплекса Predator FAST G4 имеют стандартизированные крепления для дополнительного оборудования - тактических фонарей, видеокамер, приборов ночного видения и другого.

Даже имея вес менее одного фута (~500 гр) G4 останавливает пулю АК 7.62х39 на расстоянии 8 метров.

Images:

795-2319-thickbox.jpg
    g4_side_500-500x500.jpg
    загружено.jpg
    ->Alexander., Ніколаускасс, Govtva та ще 1-му подобається це.
  18. Cybermaster

Повідомлення:
    6.458
    Адреса:
    Киев
    Могу предоставить результаты попаданий в кевларовые шлемы осколков града и урагана.
    Что могу сказать...
    Шлемы порвало, конечно, но бойцы погибли от попаданий в тело, головы целые.
    В то же время, стальные шлемы имеют сквозные рваные дыры.

Ph@ntom та КАРА-ХАН подобається це.
  19. CFC

CFC Stabsfeldwebel Клуб взаимопомощи

Повідомлення:
    4.614
    Адреса:
    Feo-city
    Фигня все это!! учите матчасть комрады! каска как и броник может выдержать многое.. но выдержит ли черепушка или шейные позвонки вот это вопрос...

ПАРОМЩИК, Dr.Gonzo, Баварец82 та ще 1-му подобається це.
  20. Joker_1981

Joker_1981 Oberstleutnant Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    887
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1.808
    Повідомлення:
    5.412
    Адреса:
    Днепр, Украина
    Вот тут все более-менее толково описано для чего нужен шлем :)
    https://ru.wikipedia.org/wiki/Каска
    П.С. А если в глаз попадет, то и каска не нужна, а если ногу оторвет, то и броник как-бы не помог.
    Любое средство защиты повышает выживаемость, но сковывает движения и утомляет бойца.
    Компромисс между защитой и маневренностью - целая наука.

Останнє редагування: 4 лют 2015
  21. Joker_1981

Joker_1981 Oberstleutnant Клуб взаимопомощи

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    887
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1.808
    Повідомлення:
    5.412
    Адреса:
    Днепр, Украина
    У меня есть 2 шлема, итальянца, после тестовых отстрелов (со слов продавца):
    1-й. Выглядит так, словно его хранили на мокром складе. Одно попадание из "глока" он выдержал, но весь "играет" и слоится.
    2-й. Нормальный внешний вид. Выдержал 6-8 попаданий из ПМ и ТТ и выглядит довольно бодро.

При покупке кевлар. шлема очень внимательно нужно на него смотреть - по состоянию и внешнему виду все будет понятно.

А вообще что лучше кевлар и сталь, то ту напрашивается аналогия с автомобилем: можно ездить на мерседесе (современный амер. шлем, свежего выпуска) с кучей подушек безопасности, а можно на запорожце (шлем СШ 40), но при ударе об бетонную стену результат одинаков...

Ніколаускасс, Баварец82 та CFC подобається це.
  22. Dacenko-80

Dacenko-80 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    33
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    71
    Повідомлення:
    1.171
    Може мій пост буде примітивним, але якщо суть питання у пробиванні, то для чог овидумувати велосипед, якщо є бронежилети, які "тримають" АК-47 і СВД? Суть зводиться до того, щоб з такого ж матеріалу зробити каску. Який зміст тестити наявні, якщо вони візуально навтіь уступають бронежилетам? Ну я розумію, що на голові 5 кг довго не поносиш. Але тут вже кожен вирішує сам - або носити бутафорію протипістолетну, або качати шию надійним захистом.

23. nasnet

nasnet Stabsgefreiter

Повідомлення:
    1.158
    Адреса:
    Каховка Украина
    вы понимаете, что носи на голове хоть 30 кг, закон физики никто не отменял, вам просто сломает шею, при прямом попадании высококинетической пули в супер шлем

CFC та Joker_1981 подобається це.
  24. Dacenko-80

Dacenko-80 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    33
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    71
    Повідомлення:
    1.171
    Вас послушать - так при выстреле высококинетической пулей каждый раз ключицу ломает? Думаете там другая "физика"? Вспомните противотанковые ружья ВМВ... да и щас ими сепары не брезгуют.
    Скорее всего вы недооцениваете нашу шею :)
    Хотите узнать что будет? - приставьте приклад АК-47 к голове во время выстрела. Думаю будет что-то сродни удара пули по каске. Если на голове будет 30 кг - голова может даже не качнется.

25. Баварец82

Баварец82 Hauptmann

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    6
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    23
    Повідомлення:
    3.313
    Адреса:
    Лембергщина
    На чём основана такая высоконаучная рекомендация?

Vortan, likantrop та Joker_1981 подобається це.
  26. nasnet

nasnet Stabsgefreiter

Повідомлення:
    1.158
    Адреса:
    Каховка Украина
    рекомендация) ))), занавес и нобель.

SSunit, Freeman 2, Vortan та 3 іншим подобається це.