Всім привіт. Давно хотів створити подібну тему, але якось часу не хватало, нарешті знайшовся час. З самого малку цікавлюся риболовлею, так сказати, хоббі. Але остатні паро років то робота, то сім'я, то ще якійсь справи і риболовля відійшла далеко на задній план. Друзі з якими я їздив на рибалку теж перестали їздити, у всіх свої причини. На місця які колись їздив вже неможна, поприватизовували, поогороджували, чи взагалі поспускали озера. І от стикнувся я з тим, що просто незнаю куди й поїхати, тай самому якось не дуже. Своєї машини не маю, щоб їздити кудись далеко на водосховища, а громадським транспортом з спінінгом, продуктами, і всім необхідним для риболовлі не дуже поїздиш. Біля мого міста ті водойми, що є зараз, або без риби, або потравили рибу, короче не ахті. Тема створена для того, щоб люди які з однієї області, чи міста, могли обговорювати водойми в своїй області, вид риболовлі, оснастки і тд. Щоб ті хто не проти компанії могли списатися і поїхати разом. Думаю така тема багато кому буде корисна.
Я сам зі Львова, можу розказати трохи про близькі до Львова водойми, поділитись досвідом, який маю. Сам не профі, просто звичайний любитель.
Зовсім ні, риба це не метал. Це скоріше можливість для когось порибалити в компанії, а не самому. А для когось можливість добратися в ті місця, які він раніше не мав, через брак власного авто. Отримати ті ж самі знання про водойми в своїй області, наприклад чи не травили там рибу, чи навіть, якщо мова йде про орендовані водойми то, отримати інформацію про наявність парковок, цін і тд.
Если нет возможности рыбачить на ставках и озёрах-переходите на речки,там Вам никто не запретит ловить. Я в этом году плотно присел на вечернюю и ночную лювлю донками на Донце.
Раніше їздив в Лисиничі на озеро, але в 2017 році туди злили каналізаційні стоки і вся риба подохла, просто поспливала, після цього рибалка біля Львова остаточно пропала. Раніше там постійно клювали карасики за лодонь. Риба хоч і невелика була, але клювало тільки закинув і на звичайний хліб. Скину геолокацію. https://www.google.com/maps/place/49°50'28.8"N+24°07'00.8"E/@49.841324,24.1146903,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d49.841324!4d24.116879
А что Вы с собой там берёте? Я велосипедом 9 км в одну сторону езжу,два спиннинга штекерных,рюкзак шведский м-39,по объему как наш сидор. В рюкзаке садок,две банки червей (дождевые и навозные),печень свежая(бо езжу с расчетом на сома),полтораха воды, органайзер с рыбацкими приблудами,пара бутербродов,термос 0.5л,мультитул,нож и полотенечко руки вытирать . И всё. Самое тяжёлое это вода. Иногда беру ещё и котелок ,если в ночную еду. Ничего громоздкого. С уважением.
Я найбільше люблю ловити на живця, це сама інтересна рибалка, коли ти бачеш як моментально щезає поплавок і поченає нятягуватися жилка.
Ніразу не ловив сомів, але на Верещиці біля Львова клюють. Розказував один рибак, що на жабу ловить постійно сомів.
На жабу и у нас ловят,но я не пробовал ещё. Я знаю на паленую жабу ловят. У друга спиннинг сломало,на мидию речную заряжен был. Вовчок(капустянка) тоже обалденная наживка.
Ну як вам сказати. Маршрутки починають ходити з шостої ранку і це виїзд з кінцевої, по Львову. В ідеалі добератись маршрутками навіть до тої ж Верещиці займе біля трьох годин, це вже не зовсім ранкова рибалка получається і назад те саме по часу. Я так розумію ви не у великому місті живете, бо зрозуміли б мене.
Да город небольшой. Но я на утреннюю не слишком люблю. Я к вечеру только приезжаю.Стараюсь выделить два дня на рыбалку. Приезжаю так, чтобы часов в 7 вечера быть уже на месте. Т.Е.захватываю и вечернюю зорьку. А домой еду в час ночи,или сижу до рассвета...
Ну в общем у меня на дорогу выходит почти 2 часа) притом от дороги одно название,местами проще пешком идти чем ехать.
Таки да...хоча якщо вони канальнi(е такi,спочатку жили в каналах,що вели до Криму,а потiм розповсюджились),то бiльшi не будуть.
Меньше чем полкило выпускаю,тех не беру. А так... Смысл тогда ездить на рыбалку,если с пустыми руками приезжать. Учитывая что на ямах Донсоды где я ловил их ружьями по мешку набивали охотники,то 4 сомика за 2 месяца не велика потеря для водоема) Если б попался килограммов на пару и до килограмма,то меньшего выпустить не грех. А совсем на порожняк сидеть быстро надоест)
Я переважно випускаю рибу. Хіба є нормальний екземпляр, або наловив так, що можна і пожарити, і уху зварити, ще й в морозілку закинути. Раніше теж брав все, але потім зрозумів що, якщо кожен так буде все брати, то риби поменьшає. Хоча проблема наших водойм не в тому, а в людях які ставлять сітки, витовкають рибу електровудками і тд.
Ця тема про те, хто і куди їздить на рибалку, а тема, що ви скинули, це просто розмови про риболовлю. Моя тема незадумувалася як просто загальні розмови, хоча вони тут теж присутні, а як поїздки і інфа.
Я не їзджу на рибалку заради того, щоб привезти рибу додому, я їзджу, щоб розвіятись від буденності, роботи, понасолоджуватись краєвидом, відчути як гнеться спінінг від виводжування риби, тай просто забути про всяку єрунду.