вітаю. у каталозі федосеєва на 1899-1917 р ця бляха відсутня, але по технічним параметрам вона відповідає зразку 1863 - 1899р. різниця лише у лівосторонньому кріпленні, яке в подальшому було виправлене за 5 (?) коп.
Доброго дня, Як завжди Отого другого каталогу (Федосеєва) я не читав. Дякую Треба качнути З повагою, Саша.
+ Ще одна пряжка з минулих виїздів після бані. Стан збереження і геометрія - бомба. Хоча була така заліплена, що пів курки не було видно У цієї пряжки є цікава особливість - робітник двічі її промаркував! Бачу таке вперше Поруч поклав пряжку близнючку з тих же місць. Помітив, що часто в одного і того ж підрозділу пряжки були одного і того ж виробника. З повагою, Саша.
Доброго вечора, Виїзд по РІА. Монета мене здивувала , та коли загуглив, то розчарувався. Це не оригінал... ...оригінал мав бути з золота. Моя монета з нейзільберу. На італійських форумах пишуть, що це "стара" копія. Чи то локальний випуск для туристів, чи то сувенір з мережі барів. Ціна 15-20 евро. Дивина та й годі, як вона могла опинитись в лісі біля позицій по ПСВ. Мабуть сама шикарна знахідка з тієї купки, то запали на кугеля З повагою, Саша.
Доброго дня, Забув вчора фото додати. На тих таборах було дві гілки військово-польових вузькоколійок. З погепаних рельсів зробили девайс для очистки чобіт від болота (а глина там жесть). Сім рельсів намертво скріплених болтами. Пороги з бронещитів бачив, а ось таке вперше. З повагою, Саша.
Вітаю. Одна з особливостей нашого хоббі, цікаво де і як воно взялося... Буває трапляються на позиціях ДСВ китайські та інші монетки 30-40 років. Напевно так сказати трофеї?
Вітаю. Ваші 100 лір можливо щось на зразок ігрового жетона. Я кілька разів знаходив німецькі ігрові гроші (spiel mark) як по першій світовій так і по другій. Не знаю чи було таке в Італії. Іноді бувають різні сюрпризи. Щось схоже в мене двічі було. Знайшов велику жовту монету 2 франка 1925 (франція) навіть думав що може золото а вдома виявилось що це алюмінієва бронза. Ще був випадок знайшов 5 крон 1939 (словаччина) також спочатку шок получив ну величезна біла монета нажаль виявилась з нікелю, от якби 10 крон була б срібна.
Доброго вечора, Коп сьогодні видався екстремальний. На точці копа паводок, ще й снігу всипало вночі. Доїхати до самої точки не змогли, йшли пару кілометрів пішки по воді... Зате результат! Мішанка з ПСВ, міжвоєнної Польщі та Вермахту. Порадував знак та звісно ж руда обручка Знак називається "Odznaka Przysposobienia Wojskowego Instruktorska" Обручка з файними клеймами, ініціалами власника та датою вінчання - 24.03.1940 З повагою, Саша. P.S. Здивували австрійці - бліндажну піч склали з бронещитів. Рухнув лише верхній, та покинув...
Скоро буде 83 роки з їх вінчання... Власників скоріше вже нема серед живих,але обручка пам'ятає їх радісні почуття...Вона зберігає в собі позитивну енергетику...
Дякую за інфо Наче "AH" або "АТ" (Т типу перевернуте) Але точно не "АВ" Клеймо чітке і не затерте. З повагою, Саша.
Доброго вечора, Сьогодні копав на змішаних австро-німецьких позиціях. Попалась погепана пруська курка + декілька дрібничок. Чотири крайні фото - воронки і те, що прилітало. Частина лісу в таких гігантських воронках, що стали міні-ставками Саме таку донну частину снаряду бачу вперше. Дивний калібр 16см з маленьким хвостиком... З повагою, Саша.
Це був файний польський патріотичний жетон по ПСВ. Додаю фото з мережі, бо свій ще не чистив. Польське Повстання (1830) / Польське Повстання (1863) / Революція (1905) Носили подібне Легіони польські (пол. Legiony Polskie) - добровольчі польські військове з'єднання 1914-1918 років, створені за ініціативи Юзефа Пілсудського в складі австро-угорської армії з метою боротьби за відновлення незалежності Польщі. З повагою, Саша.
Доброго вечора, Коли немає чого робити Тюбики з зубної пасти по ПСВ виявилися з чистого олова! Знаю вже і по кольору і по вязкості і по часу застигання. Буває треба деколи щось підпаяти З повагою, Саша.
Доброго дня, Вчора з кумом їздили на болота. Місцевість вкрай дика. Зайці і косюлі ходять по лісу, як голуби по місту Доступ туди можливий лише весною і зимою, в іншу пору непролазні джунглі... Ліс не проїздний, лише пішки. В більшості випадків 1-2 штика і іде вода. Смітники копати нереально... Хоча судячи з усього вони там жирні. Страшенно порізався об австрійську биту пляшку, перемотувався розрізаним носком. Кров не капала, а хлестала. З цікавого - лише австрійський "смертник" Заповнений, та ще й у чудовому стані! З повагою, Саша.
Саме так Busk, Kamionka, Galizien. От лиш прізвище та імя щось не додивлюсь... При нагоді відсканую. З повагою, Саша.
Додаю скан, може хтось прочитає прізвище та імя. Дякую Якщо треба можу скинути на пошту, але райберт наче сильно й не зжав. З повагою, Саша.