Христос воскресе! Сьогоднi й ми iздили пошукати скарбiв з жiнкою та моiм другом. Ось нашi знахiдки з жiнкою, друг ще 5 чи 6 монет пiдняв, вони в нього, тому не фоткав Порадував жiнцiн п'ятак Катьки та моя орлова пуга, з таким орлом першу находжу! Але, ложка дьогтю: Шановнi (й нешановнi) камради, ЗАКОПУЙТЕ, БЛЯ, ЗА СОБОЮ ЯМКИ!!! Це вже не прохання, а НАКАЗ!!! Збираемось ми вже iхати додому, прилiтае хазяiн того невеличкого поля, скорiш навiть городика, та починае розмову з матюкiв!!! Я його знаю, пiдiйшов, поздоровкався, вiн трошки пару випустив, але продовжував галасувати - Для кого оце я обробляю землю??? Ями такi, що трактором ореш, як у яму вскочиш, так зуби клацають!!!..... Ми йому доказували, що ми своi ямки усi закопуемо, та навiть чужi, але я так зрозумiв, що нам вже туди вхiд заборонено!!! Ось нахера менi, мiсцевому, мати такi проблеми з хазяiном землi, якого я не бачив рокiв зо 15 на тому мiсцi, а тепер вiн пiд вечiр прилетiв за 20км з дому, бо йому, як вiн каже, двiчi хтось зателефонував та сказав, що бiля його городу стоiть машина та люди копають..... Земля там заволочена, ще не засiяна, але поперед нас вже якiсь 3,14дараси вже накопали ям, якi я завжди закопую!!! Ось за таке ставлення до хазяiв землi нас скоро нiхто нiде не буде пускати копати!!! Нащо ви самi рубаете сук, на якому сидите??? Не закопуючи ямки за собою???
Вопрос к спецам по археологии. На скифском поле помимо "классической" скифской керамики, попались фрагменты с отверстиями. Раньше такое не попалось. Это что за период, тоже скифы или более позднее время?
Вітаю! Скіфи https://www.0532.ua/news/3884590/ar...vruvali-znahidku-dobi-skifiv-akij-2-tis-rokiv https://forum.violity.com/viewtopic.php?t=869128&sid=d3b8773e5de05ac18ebf2549982c06cb
Вітаю. Ями та шмурдь біля них- перша ознака довбнів. Як і копати по засіяному. Власникам землі показую цвяхи з шмурдячниці, зуби з борони, та питаю за вартість гуми на техніку). це три виходи. Від 10к кроків на монету виходить.
Це якщо власник адекватний, а якщо прилiтае на поле, а у нього аж полум'я з ноздрiв як у Змiя-Горинича, то анi цвяхи, анi зуби з борон, анi викопанi та винесенi в неоране мiсц ВОПи вже не зупинять
Доброго дня камрады! Два выезда на поля, (пока есть не засажены) но вчера техника работала в многих местах. По черняхам также было одно поле, и два заезда туда, в первый раз напарник копнул динарика и лунницу в серебре. Ну а вчера я дернул Марка Аврелия (как я думаю) и подныл кокарду РИ. Так вот это поле усеяно правильной керамикой, но сигналов фактически нет! Там за два выезда подняли кроме серебра - две обломаных мини-спинки фибул и все(
Всем привет.Все что в алюминиевой бронзе ещё можно разобрать ,,все остальное -полная задница.Волынь..
Вітаю. Знайшов два незасіяних, проте схоже ще з осени добре топтані поля. залізна куля з отвором, на мою думку, частина техніки. З чого саме, є варіанти?
Доброго шановнi ! Один мiдяк , але у станi . Крантик з написом lunh heimer , мабудь щось з лендлiзовськой технiки .