Приветствую всех! Это насекомое- подмаренниковый бражник, из Красной книги, абсолютно все бражники в ней. Удача! По поводу пауков, я опасаюсь троих - тарантула, Аргиопу и крестовика, читал про погребного или лабиринтового, но отличить его просто не смогу. Аргиопу обсуждали прошлым летом- полосатый, жёлто-чёрный как оса, грызанёт - мало не покажется, но тарантул думаю покруче будет. Всем удачи на поле и в лесу!!! Пы Сы. Не сдавайтесь паукам- гоните их с лица долой, но и не губите , они к деньгам вроде.
Тарантул - більше по норах , так що на голову не налізе. Агріопа - та більше по очерету полюбляє павутиння плести. А от хрестовик - наче це те хеліцерове падло, що зараз висить по всіх лісах , як раз навпроти обличчя , коли їдеш , та слухаєш землю, може помиляюсь , але дуже схоже..
Тарантул дійсно велика тварюка. Інколи з нори вилазить. На фото важко роздивитись що воно. Але саме у тарантула є така стійка коли лапи вгору і жвали відкриті. В дитинстві ловили садили в банку та вивчали.
Что значат эти полоски на картах,где отмечены позиции?Красные и синие-это наверное окопы?А пунктирные красные,коричневые и черно-желтые?
Вспоминаю аж мурашки... Все детство развлекались таскали их из нор на лугу. Называлось это "дрочить пауков", нитка а на ней грузик, смола или пластилин плоская колбаска. В нору опускаешь и дергаешь как на зимней рыбалке при поклевке подсекаешь, жуткие монстры попадались.. и не боялись.
Вітаю, Камради ! Сьогодні з Камрадом влаштували свято Хріна з медом та горілкою . Вееесело вийшло, хоча й не дуже результативно . Та все ж таки якісь знахідки повилізли на світ Божий... Отже деякі приємні моменти на світлинах ... І декілька знахідок, серед яких дореформа, гудзики та якась "незнаюякназивається" . Саме за неї є до всіх прохання допомоги опізнати - шо ж воно за йой ? ( Мова за брошка, чи кокарда, чи ще якийсь гресь ) Все, шо Ба-бах, зарито глибше, аніж було знайдено ... І не пам'ятаю, де саме навіть
Навіть не знаю. Бо як на срібло - не реагує, та й вага не срібляна... Хоча царапнув тильну сторону - тіло біле й достатньо тверде ... В отворах різьба - тобто до чогось було прикручено ... І прохання , як що хтось зміґ прочитати готичний шрифт - буду вдячний за переклад ... Доречі, після баньки додаю світлини ...