За село де жили мої дід з бабою я вже розказував. Так от, батюшка в церкві якось сказав, що в селі є 18 відьом. Саме вони одні з перших приходять в свята на службу. І ведуть себе неподобно до служби й після. В дитинстві я теж стикався з ними, бо жили вони на одній вулиці з нами. Зараз один випадок розкажу.
На все літо на канікули я завжди їхав у село. Було мені 15 років і повертався я з гульок після 23:00 додому. Ще не пізно було але по вулиці вже ніхто не шастав. Вікна в сусідів і у моїх ще світилися. Селяни давилися телевізори. На вулиці було світло від ліхтарів. Село було не забите, а "продвинуте". Підхожу до свого двору, бачу якась жіночка вправно відкриває лямку і заходить у двір. Двері хвірточки за собою закриває. Я був за метрів 10-15 від дверей. Думаю, хтось переплутав двір. Підхожу, відкриваю двері і питаю: "хто тут?" У нас двір просторий, великий сховатися швидко не можливо. Начеб то нікого не бачу. Але від погребу на мене йде великий темний собацюра... Йде тихо и що саме головне прямо на мене. Я не злякався, а закаменів від несподіванки. Чужого пса в закритому дворі я ніяк не очікував побачити. Пес пройшов рядом зі мною і вийшов з двору..... Саме повільно війшов, не пробіг, не вибіг, а вийшов. Через пару секунд я оговтався та вискочив на вулицю.. Нікого.. Включив світло в дворі, обійшов його але нікого не знайшов. ... Де поділася жінка? В хаті мої спокійно дивилися кіно. Хочете смійтеся, хочете не вірте. Але. Чужа людина не могла так просто потрапити в двір. Лямку могли з вулиці відкрити тільки свої. Такої собацюри в нашому селі я ніколи не бачив. Де поділася жінка.. вийти з двору можливо тільки через хвіртку. Про цей випадок я нікому нічого не сказав. На ранок посеред двору дід знайшов букет польових квітів зв"язаних чорною мотузкою. А я прокинувся з високою температурою. Більше нічого страшного не було тім літом....... Отака історія. Досі не можу зрозуміти хто і шо то було..
Я.коли в 5 років побачив чорта живого.серед білого дня.в густющих кущах.І ше біля цвинтаря.Тепер не вірю.шо бувають відьми.і ше всілякі вурдалаки і нечисть всяка.От чорт .то сила.Моя сестра може пітвердити за чорта.Була ця оказія рівно 51 рік тому.
То давайте з подробицями, адже громаді цікаво. Не переживайте, якщо хтось не повірить. Хто хоче - вірить, хто не хоче - ні, та й уся пісня.
Та вже не памятаю в подробицях.Але факт є факт.Батькова мама загадала.щоб я пішов до тітки Одарки(бабуся не ходили).Ну я ото й вирушив в *експедицію*.Вже було тепло.може кінець квітня.Дорога проходила повз цвинтарь.Зодного боку здоровий вигін зарослий дерезою.а з другого цвинтарь.От в отих хащах я його і побачив.Звісно.шо з дикого переляку деталі не запамятались.Але чомусь він був сірий.навіть не сірий а такий як попіл з деревини.До тітки я звісно *прилетів*.А сказати було соромно.шо злякався.Тітка з дядьком вчинили допит з *пристрастієм*.До бабці вели під охороною дядька Миколи.За супровід дядько в бабці прийняв *мікстури* від страху.Бо до себе додому він повертався вже один .без мене.
не торопитесь с выводами.Просто запакостили тему.Я этого ожидал.Это нормальная реакция.Просто хочу попросить модераторов убрать из темы если можно:консерватора иван777444333 Мурад аль-Шах фрокс окопщик.