Выбор 22LR (мелкашки)

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Indeets, 15 тра 2016.

Статус теми:
Закрита.
  1. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Всім привітання. Ось моя мисливська рушничка, багато з неї наполював свого часу. ТОЗ 17-01, 1988 року, але й досі б'є влучно, правда вже довелося ложе перелакувати, було темне, стало світле.....
    IMG_20240824_193937_724.jpg

akms1974, YVK, Serega KH та 2 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Кулі свинцеві пм,нові в кількості 105 штук.Реквізиьи на оплату уточнюйте.
      390 грн.
    2. (в наявності 80 шт.)
      10 гільз у лоті. Мита у ротаційній мийці. Гільза обжата матрицею. Горлишко розгорнуто. Капсюльована....
      130 грн.
    3. (в наявності 2 шт.)
      Гільза капсульована 12/70 Fiocci (maxam) Споряджена єврокапсулем maxam G1000 Висота денця 10 мм
      490 грн.
    4. (в наявності 2 шт.)
      Продам гильзы 9х21 в лоте 100шт..Фирмы GFL Гильза латунь под капсюль "боксер" Полигон, одн...
      100 грн.
    5. Продам прес для спорядження нарізних набоїв… За висотою дозволяє споряджати всі види набоїв до 308 W...
      4000 грн.
  3. Otryta

Otryta Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    29
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    48
    Повідомлення:
    3.818
    І мої вітання шановній громаді.Додам і свій карабін ТОЗ 17-01, одного року випуску з Вашим 1988.Гарно зроблені з душою.З повагою.
    IMG-f33c3e5e109a0745f3f2e9c0fd3339fb-V.jpg

Останнє редагування: 24 сер 2024
    akms1974, Иван Скрипник, кучукаю та 7 іншим подобається це.
  4. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Мої вітання! Бачу не я один таку рушничку використовую. Моя була ( колись давно) такого- ж кольору як і Ваша.....І як б'є?

akms1974 та Otryta подобається це.
  5. Otryta

Otryta Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    29
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    48
    Повідомлення:
    3.818
    Справно і влучно працює,жодного разу не пожалів,що придбав.З повагою

akms1974, Иван Скрипник, кучукаю та 6 іншим подобається це.
  6. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Я цю тему перечитав повністю, топікстартера можу зрозуміти, з його небажанням використовувати совкову зброю. Але- ж не викидати те що є і придбавати щось малозрозуміле на кшталт силумінових чи пластикових сучасних іграшок. ТОЗики себе в свій час гарно зарекомендували у професійних мисливців за пушниною і не тільки у них, а по надійності мабуть і перевершують сучасні екземпляри іноземних виробників. Всеядні, надійні, саме те і для навчань зі стрільби, і для полювання.

7. Otryta

Otryta Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    29
    Лоти
      на продажу:
    2
      продані:
    48
    Повідомлення:
    3.818
    Я розумію,що наші старички уступають по балістичним якостям новим зразкам зброї в калібрі 22 lr,але по надійності та при виживанні вони себе гідно проявлять.З Вами повністтю згоден,гідна зброя для навчання стрільбі та полювання,а головне є в ній якась харизма.З повагою

akms1974, Иван Скрипник, кучукаю та 5 іншим подобається це.
  8. Максим Каммерер

Максим Каммерер Feldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    0
    Повідомлення:
    879
    Адреса:
    Одеса
    Що за оптика? Чи не варто встановити щось сучасне?

akms1974 подобається це.
  9. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Я не впевен, що наші старички програють новим зразкам, особливо самозарядкам типу АР-15 та подібним до них зразкам. Може вони і не такі брутальні на вигляд, але потягатися при наявності оптичних прицілів на 125 метрів (згідно відкритих ПП) можуть таки.

akms1974, kripers338 та Otryta подобається це.
  10. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Ні не варто. Приціл мисливський womz 3.5 х 20. Легко коригується при пристрільці і я до нього звик. Немає сенсу для стрільби до 100 метрів ставити дорогущу річ. І не в грошах діло - можу собі дозволити будь- який. Просто н бачу сенсу.

11. pilot44

pilot44 Feldwebel

Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Полтавська
    На мою думку, головна проблемма совкових гвинтівок це поганий догляд в минулому. Не секрет що нормального мастила збройового не кожен міг собі купити, особливо по селах.

12. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Скоріше, гвинтівки поїржавили не від поганого догляду власниками, а від того, що після їх вилучення у населення вони погано зберігалися на складах. Просто порахуйте дату початку заборони і дату початку дозволу на використання. В більшості цю зброю ніхто не доводив до ладу перед її продажем. Але тим не менш можливо підібрати чудовий зразок. Для чищення свого карабіну, я не використовую сучасні засоби. Він просто на їх дію не розрахований. Зневоднений керосин та моторное мастило у пропорції 1 до 3, м'яка ганчірка і довга праця руцями. Так, у мене є і інша дуже коштовна імпортна зброя і для її чищення я використовую ті мастила та засоби, які вказані в її паспорті, бо вони не завдадуть їй шкоди, на відміну від простих засобів, які використовували у совдепії.
    До всього треба прикладати розум і тоді все буде працювати залюбки.

На додаток можу дати пораду власникам: не робіть холостих спусків, без фальшпатрону - зломаєте ударник, бо патрон 5,6 LR бокового запалення і його капсюль спрацьовує коли закраїну гільзи затискає між ударником та торцем патронника. При холостому спуску ударник б'є по металу торця патронника і таким чином він або садиться, що приводить до осічок, або ломається. От така порада, яку я вивчив на пам'ять в секції кульової стрільби ще в 1975 році.

Останнє редагування: 25 сер 2024
  13. pilot44

pilot44 Feldwebel

Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Полтавська
    Так і це також ж. Але важко знайти добрий екземпляр дякуючи попереднім власникам. Це як із пневматикою- куль небуло шмалили гвіздками і капець стволам. Запас міцності закладений великий, але догляд належний потрібен усім.

akms1974, Otryta та polnik2705 подобається це.
  14. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Згоден з цим твердженням. А сучасну зброю гроблять так звані релоудери, яким аж кортить погратися з навісками пороху та з усіляким гівном замість стандартних куль та порохів. Потім вони цю вбиту вщент зброю намагаються втулити іншим і при тому клеють із себе великих фахівців у яких "опиту аж до космосу". Чи я не правий?

akms1974, Otryta та pilot44 подобається це.
  15. pilot44

pilot44 Feldwebel

Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Полтавська
    100%. Я підшукував собі помпу в б/у, але по цій причині і відмовився. Краще доплатити ті 2т за нову рушницю.

16. pilot44

pilot44 Feldwebel

Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Полтавська
    У мене був знайомий дід який свій тоз жодного разу не чистив. Це було вже в кінці 90х.

17. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Це не є добре, можу стверджувати, що якщо ствол був хромований то йому прийшов триндець. А те що Ви не купували б/у зброю свідчить про Ваш розум і практичний досвід. Це дорогого коштує.

akms1974, Otryta та pilot44 подобається це.
  18. pilot44

pilot44 Feldwebel

Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Полтавська
    Не знаю, на той момент я ще не дуже в цьому розбирався, а от стріляла гвитівка доволі не погано, ми з нею на голубів ходили.

19. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Запас міцності у такої зброї дуже великий, але.......в совкових патронах пороховий нагар дуже в'єдучий. Якщо своєчасно не почистити і добре почистити тією сумішшю про яку я казав вище, розпочинається шелушіння хрому. Під його шар нагар затягує вологу і починається оржавління металу під хромовим покриттям. При огляді без бороскопу можна і не помітити, а доки хром з цього місця не відвалиться на стрільбу цей недолік не сильно вліяє.

akms1974, pilot44 та Otryta подобається це.
  20. Максим Каммерер

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    0
    Повідомлення:
    879
    Адреса:
    Одеса
    У болтовиках це просто: натиснути спусковий гачок, і опускати ручку затвора.

polnik2705, akms1974, pilot44 та ще 1-му подобається це.
  21. pilot44

pilot44 Feldwebel

Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Полтавська
    У 64-го ударник не достає до ствола при холостому, але ствол наклепує вертикально пластина, і питання зустрічі ударник- ствол лише питання часу.

polnik2705 подобається це.
  22. Максим Каммерер

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    0
    Повідомлення:
    879
    Адреса:
    Одеса
    Можна відвести затвор на 2-3 мм назад, і тоді, якщо натиснути на спусковий гачок, і спуск курка відбудеться, і пластина бійка не дістане до торця ствола

23. polnik2705

polnik2705 Feldwebel

Повідомлення:
    280
    Адреса:
    Киев,
    Мені здається що краще холостити без взведення на бойовий взвод.

24. pilot44

pilot44 Feldwebel

Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Полтавська
    Холостити так, а от після пострелух якось треба знімати зі взвода. Це п/а і він стає на бойовий після пострілу є там набій чи немає. Така система. До речі я пробував відводити затвор у мене так не працює. Хоч на 1 мм відводжу вже не спрацьовує спуск.

25. Romych

Romych Oberleutnant

Повідомлення:
    1.948
    Адреса:
    Київ
    Не переймайтесь - це питання дуже довгого часу.:) У мене настріл 12 тисяч. Бойок - як новий. На стволі - ледь помітний слід. Там швидше нарізи зітруться, ніж ствол розклепає.:)

pilot44 та Serega KH подобається це.
  26. pilot44

pilot44 Feldwebel

Повідомлення:
    587
    Адреса:
    Полтавська
    У мене до трьох доходе і видно наклеп добре, думаю торцонути на станку пару соток.

Статус теми:
Закрита.