Выбор 22LR (мелкашки)

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Indeets, 15 тра 2016.

Статус теми:
Закрита.
  1. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    12
    Повідомлення:
    4.268
    Адреса:
    Слобожанщина
    Лисиць в нас розвелося, скоро без зброї, будем ходити палками бити.
    Собака мисливська є. На рижу полюю тільки в зимку.
    У мене стаж в полюванні не такий як у Вас, але вже 12 років маю.
    Ну 223, це гарно, а ще краще в 308, але я думаю, що в 20 000 грн. не вкладуся на 223, та й набої в 223 коштують. Та і все таки хочется в 22LR.
    Як вище писав маю два гладкоствола, хочеться трохи іншої охоти.
    Ось на тих віхідних, з товариша ТОЗ 08-1, з оптикою. Далеко не пішла.
    5.jpg

serega32, farckop, jerom та 2 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Пара разверток N1 Диаметр 6,25 мм N2 Диаметр 6,30 мм
      900 грн.
    2. (в наявності 2 шт.)
      СТОИТ БЛИЦ ЦЕНА - НЕ НУЖНО ЖДАТЬ окончания срока,можно купить СРАЗУ! ДРУГОЙ ТЮНИНГ для оружия, смо...
      475 грн.
    3. (в наявності 5 шт.)
      Набір для чищення 9 мм пістолет Масло для чищення 50 мл Очисник поверхонь 50 мл
      350 грн.
    4. Ключ для розбирання магазина Glock. А саме для знімання рідної п'яти магазина. Матеріал - алюмі...
      1 грн.
    5. Нарезной дорн 6.35 на 6 нарезов сталь 9хс твердость60едениц
      900 грн.
  3. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    12
    Повідомлення:
    4.268
    Адреса:
    Слобожанщина
    Потрібно для полювання, якщо я не помиляюсь полювати з глушником заборонено.....?

4. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    12
    Повідомлення:
    4.268
    Адреса:
    Слобожанщина
    CZ це я так поки що думаю. Знайомий також радить купити Саваж і не переплачувати. Ось в цьому і став на муки вибору)))).

5. ToxaRat

ToxaRat Oberfeldwebel

Повідомлення:
    426
    Адреса:
    Киев
    всё правильно думаете, цена имеет значение так же как и то, что пригляделось
    я как увидел ругер ТД запал, специально год выжидал, думал отпустит, нет, взял не жалею, да, он самый дорогой... но он меня постоянно радует, а это для меня аргумент

По группам в ФБ:
    Ruger 10\22, Україна. - https://www.facebook.com/groups/1206291252850791/
    Marlin 795, Україна. - https://www.facebook.com/groups/323777871413845/
    Remington 597, Україна. - https://www.facebook.com/groups/1306423932789859/

Torinus та Володимир84 подобається це.
  6. Hubchmann

Hubchmann Oberst

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    3.980
    Адреса:
    Одеса
    Савадж винтовка для хоббита. Что вкладка,что реальное дрочево с липиздрического размера болтом...
    Но зато ствол чем больше\тяжелее тем лучше...
    Ну и таскать больше трех кг ради .22 это конечно верх изврата.

Умка та Володимир84 подобається це.
  7. Atmel

Atmel Leutnant

Повідомлення:
    3.347
    Адреса:
    Киев
    "полювати з глушником заборонено.....?" - конечно же разрешено. Откуда вообще эти слухи что это может быть запрещено?
    Ведь закон об охоте довольно маленький и не имеет каких то особенностей или сложностей...
    Запрещено в кацапстане ... может от туда роги...

Володимир84 подобається це.
  8. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    12
    Повідомлення:
    4.268
    Адреса:
    Слобожанщина
    Значит я ошибся.

9. sergio_slg

sergio_slg Stabsgefreiter

Повідомлення:
    239
    Адреса:
    Україна
    Неодноразово виникають питання про законність використання ПБС (глушника) на полюванні. Див. ЗАКОН. Хоча може в кожному угідді (особливо приватному) кожен др...че як хоче. З усього арсеналу окремо виділив "нічники". Про ПБС у законі ані слова!
    ЗУ "Про мисливське господарство і полювання"
    Стаття 20. Заборони щодо здійснення полювання

З метою раціонального використання мисливських тварин, охорони диких тварин, а також середовища їх перебування забороняється:
    1) полювати без належного на те дозволу, а саме:
    без документів, визначених статтею 14 цього Закону;
    полювання на тварин, які не зазначені у дозволах на добування мисливських тварин або понад встановлену в цих дозволах норму;
    2) полювання в заборонених для цього місцях, а саме:
    на територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, де це заборонено відповідно до положень про них;
    на відтворювальних ділянках;
    у межах населених пунктів (сіл, селищ, міст), за винятком випадків, передбачених рішеннями Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад;
    в угіддях, не зазначених у дозволі;
    на відстані ближче ніж 200 метрів від будівель населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можливе перебування людей;
    3) полювання у заборонений час, а саме:
    у не дозволені для полювання строки на відповідні види тварин;
    у темний період доби (пізніше години після заходу сонця і раніше години до його сходу);
    4) полювання із застосуванням або використанням заборонених знарядь та забороненими способами, а саме:
    клеїв, петель, підрізів, закотів, гачків, самострілів, ловчих ям;
    отруйних та анестезуючих принад;
    живих сліпих чи знівечених тварин як принади;
    звуковідтворювальних приладів та пристроїв;
    електричного обладнання для добування тварин;
    штучних світлових джерел, приладів та пристроїв для підсвічування мішеней, у тому числі
    приладів нічного бачення;
    дзеркал та інших пристроїв, що осліплюють тварин;
    вибухових речовин;
    з під’їзду на автомототранспорті, а також на плавучих засобах з працюючим двигуном;
    літаків та вертольотів;
    немисливської (у тому числі військової) вогнепальної, пневматичної та іншої стрілецької зброї, а також нарізних вкладок, напівавтоматичної або автоматичної зброї з магазинами більш як на два патрони;
    руйнування жител тварин, бобрових загат, гнізд птахів;
    газу та диму;
    заливання нір звірів;
    а також:
    на тварин, які зазнають лиха (переправляються водою або по льоду, рятуються від пожежі, повені тощо);
    на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю або з використанням набоїв, споряджених кулями і шротом діаметром більше 5 мм (N 0000); { Абзац вісімнадцятий пункту 4 частини першої статті 20 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1827-VI (
    1827-17 ) від 21.01.2010 };
    на хутрових звірів (крім вовка, єнотовидного собаки, лисиці та шакала ) з нарізною вогнепальною зброєю калібром більш як 5,6 міліметра;
    на копитних тварин з використанням малокаліберної гвинтівки під патрон кільцевого запалювання або набоїв, споряджених картеччю чи шротом; ( Абзац двадцятий пункту 4 частини першої статті 20 із змінами, внесеними згідно із Законом N 1695-IV ( 1695-15 ) від 20.04.2004 )
    полювання з мисливськими собаками, ловчими звірами і птахами без наявності на них паспорта з допуском до полювання;
    5) транспортування або перенесення добутих тварин чи їх частин без відмітки цього факту у дозволі на їх добування;
    6) допускання собак у мисливські угіддя без нагляду;
    7) полювання з порушенням установленого для певної території (регіону, мисливського господарства, обходу тощо) порядку здійснення полювання;
    8) полювання на заборонених для добування тварин;
    9) збирання яєць птахів, загиблих тварин або їх частин, руйнування, нищення або псування штучних гніздищ, солонців, годівниць для звірів і птахів, посівів кормових рослин, мисливських вишок, вказівних знаків, відповідних вивісок та інших атрибутів мисливського господарства.

GerichB, Володимир84, jerom та ще 1-му подобається це.
  10. Atmel

Atmel Leutnant

Повідомлення:
    3.347
    Адреса:
    Киев
    Абсолютно верно , ст.20. Закон распространяется на угодья любой формы собственности.

GerichB та Володимир84 подобається це.
  11. farckop

farckop Gefreiter

Savage mark II FV SP: вес 2,5.
    Рогатка , действительно, намного легче.
    И нах его таскать?
    В загон на зайца? Так не тудой...
    ИЖ12 был намного тяжелее и ничё, таскали ж таки.
    По поводу дрочева с затвором нифига не понял: о чём сия пестня?
    И "ху из хоббит"?

GerichB подобається це.
  12. Hubchmann

Hubchmann Oberst

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    3.980
    Адреса:
    Одеса
    https://uk.wikipedia.org/wiki/Гобіти

Полурослики такие. Человеку нормального роста и нормальной комплекции не вложиться.
    Заявленый вес во первых 6 фунтов. Для сравнения у марлина 4.5.
    Таскать почти лишний килограм ради мифического матчевого ствола?

А что с затвором не понятно? Нравится маслать малюсенькую бздюльку туда-сюда на несчастные 4-5 см? Ради чего, опять таки мифической кучности?

Я понимаю мелкан в болтовом исполнении только для наработки навыка по бумаге.Для всех остальных целей па его кроет как конь кобылу

dune, Dmitriy1976, _mvp_ та 2 іншим подобається це.
  13. Gogi 514

Gogi 514 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.361
    Адреса:
    г.Киев
    сегодня подержал в руках ругер ТД и пропал-влюбился, сажусь на диету, нужно сэкономить и брать.

Tsenturion, _mvp_, GerichB та 3 іншим подобається це.
  14. Atmel

Atmel Leutnant

Повідомлення:
    3.347
    Адреса:
    Киев
    Приклад да маловат... поставил насадку резиновую на него и стало нормально. Затвор нормальный там.. я как минимум привык.
    Для меня 5 кг на охоте - норма (мой хатсан в 12к столько весит с патронами) ... а саваж на фоне 12 как игрушка и по габаритам и по весу...
    Да и я писал выше не надо его таскать... это или для бумаги или на охоте с засады.... на ходовую болтовик не пойдет. Иначе зачем сошки к нему покупались и оптика :D

GerichB подобається це.
  15. _mvp_

_mvp_ Stabsgefreiter

Повідомлення:
    225
    Адреса:
    Украина
    Имхо на щет точности п\а вс болт, принципиально стоит один вопрос - вопрос нормальной подачи патрона, чтоб не надкусывало пулю. Если на болте можно както регулировать это усилием и резкостью, с которыми двигаеш болт, то на п/а ето усилие предопределено мощностью патрона, потому часто нужна доводка напилингом магазина или, в крайнем случае, кромки патронника, причем роль тут играет также марка боеприпаса, потомучто длина патронов и пули на доли мм, а то и на мм длина разная.
    И еще - в матчевом стволе вижу смысл именно изза большего веса - при стребльбе с рук намного легче стабилизировать в разумных пределах тяжелый карабин. а в класическом понимание для мелкана это лишнее.
    Если для охоты, то думаю п/а тут имеет неоспоримое преимущество - быстрый второй выстрел для добирания подранка, а при охоте на лис таких будет много.

bill1982, Hubchmann та Умка подобається це.
  16. maksim2020

maksim2020 Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    902
    Адреса:
    Sunshine State
    Ручки гантельками подкачать и не нужен будет тот "матчевый" ствол.

17. Atmel

Atmel Leutnant

Повідомлення:
    3.347
    Адреса:
    Киев
    " быстрый второй выстрел для добирания подранка, а при охоте на лис таких будет много" - второй выстрел (если промазал с болтовика в 22lr калибре) - это реально ибо дичь не слышит и не видит (если стоит ПБС) выстрела.
    Если же это подранок, то не даст она вам второй выстрел сделать ни с п/а ни с болта...
    По моему просто не надо себя переоценивать и стрелять по лисе на не разумные дистанции.
    Народ а может посмотрим какая реальная разница в весе например того же саважа с матчевым стволом и с обычным????
    https://ibis.net.ua/products/details/vintovka-malokalibernaya-savage-mark-ii-fv-kal-22-lr/
    https://ibis.net.ua/products/details/vintovka-malokalibernaya-savage-mark-ii-f-kal-22-lr/
    Эти два карабина отличаются только типом ствола.
    И что мы видим - с матчевым - 2,72 кг и с обычным - 2,27 кг . И того разница в 450 грамм...!!!
    Вроде же все мужики... вам что 450 грамм уже разница в весе???? тогда и вправду некоторым надо гантелями заняться!!!!
    Как по мне столь несущественная разница не может быть аргументом при выборе и так довольно легкого оружия.... или 2.72 кг для некоторых уже серьезный вес????
    А вот про себя скажу - держать в руке толстый ствол и понимать, что если с этим карабином где то упадешь (или он просто упадет на ступеньку у порога дома) , то ему ничего не будет - очень греет душу.
    Но это не понять тем кто не видел кривых стволов согнутых после падения оружия. К тому же практически единственная ценная деталь этого карабина - это ствол.
    Кстати такому стволу не грозит и поддутие. Если кто то скажет , что с 22lr такого не бывает , то я вас разочарую. Такие случаи описаны не единажды на форумах и один раз сам видел лично.

farckop подобається це.
  18. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    12
    Повідомлення:
    4.268
    Адреса:
    Слобожанщина
    Не вважаю себе снайпером, але я вже знаю, що збираюся полювати з 22LR з оптикою, і я розумію, що збираюсь полювати не з гладкостволом, коли можно свинцем поливати. Буду цілитись в голову. В тулуб я розумію, що дикі звірі в цьому випадку на рану міцні. І тут зрозуміло, що тільки один постріл, вдруге вже з калібра 22LR з оптикою......, шмаляти вже не бачу сенсу. Може я чогось не розумію?

Besiugan та Indeets подобається це.
  19. Atmel

Atmel Leutnant

Повідомлення:
    3.347
    Адреса:
    Киев
    Именно так... второй выстрел уже не имеет смысла чаще всего.

20. _mvp_

_mvp_ Stabsgefreiter

Повідомлення:
    225
    Адреса:
    Украина
    Пропоную Вам попередньо вибрати місце на маршруті лиса (найліпше - поля з копицями сіна чи просто с стерньою, інші цікаві місця де є миші, також варті уваги переходи через водні перешкоди так щоб такий перехід був 1 на декілька км, виходи на поля з лісів де є нори і т.д.), взяти теплий одяг, термос гарячого чаю, рокладне крісло,і на вечірню та раннішнью зорьки - десь з 6-7 вечора і допоки виднося і зранку десь з 4-5 до світанку, попробувати висидіти і віпіщати лиса. Подивитись на яку відстань він підійде до Вас. Зразу зранку після цього необхідно протоптати околиці в радіусі 300-400 м - щоб бачити з якої відстані ті лисиці яких Ви не бачили - Вас засікли і як обходили. Тоді Ви зрозумієте реальну відстань для полювання.
    Після цього Вам варто з Вашим знайомим у якого тоз 08-1 декілька разів у різну погоду вийти в поле і попробувати постріляти на ті відстані на свіжому повітрі для того щоб зрозуміти як Ви зможете попадати в убойні зони на цих відстанях. Тоді у Вас небуде ніяких питань.

sudechkis, Володимир84, ZXWER та 2 іншим подобається це.
  21. Atmel

Atmel Leutnant

Повідомлення:
    3.347
    Адреса:
    Киев
    У вас хитрые лисички... знают видать врага в лицо и по запаху :D... у нас подпускают близко... наглые совсем стали... да и много их

_mvp_ подобається це.
  22. Володимир84

Володимир84 Oberst

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    8
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    12
    Повідомлення:
    4.268
    Адреса:
    Слобожанщина
    Де лисицю шукати і як на неї полювати я знаю. З товаришом, і з його ТОЗа я стріляв і полював, ось власне чого і загорівся мілкашкою.

_mvp_ подобається це.
  23. Дядя Митя

Дядя Митя Hauptmann

Повідомлення:
    2.452
    Адреса:
    Киев-Черкассы
    Лиса с 22 не всегда с первого выстрела ложиться. Видно что попал, а не ложится.

Отправлено с моего iPhone используя Tapatalk

Dmitriy1976 та _mvp_ подобається це.
  24. Atmel

Atmel Leutnant

Повідомлення:
    3.347
    Адреса:
    Киев
    https://news.sportbox.ru/Vidy_sporta/Biatlon/spbnews_Desyati-naivnih-voprosov-o-biatlone
    Задался вот вопросом , какая дистанция до мишени у спортсменов на олимпиаде по биатлону и какого диаметра мишень... вот нашел ответ... может кому тоже будет полезно.
    Кстати если кто сейчас смотрит олимпиаду и соревнования по биатлону (а я думаю владельцы 22lr этим интересуются) , то вот стволы там у всех матчевые и длинные. Это касательно выше обсуждаемого.

25. Hubchmann

Hubchmann Oberst

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    3.980
    Адреса:
    Одеса
    А у негров члены большие и черные...
    Хотя это не значит что у всех вокруг должен быть член. Большой и черный

dune, Умка та amitnik подобається це.
  26. Atmel

Atmel Leutnant

Повідомлення:
    3.347
    Адреса:
    Киев
    На счет черный , то на вкус и цвет ...а вот на счет большие , то стремится к этому явно стоит :D

Статус теми:
Закрита.