Виліт в чорний екран під час ігор, звук з гри присутній-фон

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Ігор Сахман, 12 жов 2021.

1. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    76823B2C-21EF-4A92-B912-FD25EB6FEA4A.jpeg 3ACEDB09-5468-4C6B-B15B-BE0614FD5FFE.jpeg 28719E06-5BEE-468A-BB62-AE1E9E2CEEA8.jpeg Зробив простіше, взяв цілий системник. Поставив свою відеокарту, в той системник, іграв 2 години гру, в якій мене викидало кожні пів години, жодних проблем.
    Тепер поставив назад свою відеокарту в свій системник і підмінив вже сам блок живлення. Наразі тесчу, буду опробувати впродовж двох годин.

cvoy, Briter та votaga подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Мир Вам! Список всех моих лотов https://reibert.info/auction-history/auctions?type=for_sales&us...
      299 грн.
    2. Термос пищевой с широким горлом на 800 ml. от компании Bergner. Удобный, надежный, хорошо хранит тем...
      380 грн.
    3. Новые, в упаковке. Можно использовать как сменную крышку термоса или как термостаканчик. Цена за 2...
      100 грн.
    4. (в наявності 3 шт.)
      Кружка стальная с карабином 250 мл KARABINER BECHER S/STEEL 250ML BLANK - Дорожная кружка с карабин...
      300 грн.
    5. (в наявності 1 шт.)
      Параметры: Размеры: 9 х 1,2 дюйма | 22,9 х 2,5 см Вес: 1,6 унции | 46 г Материалы без BPA В комплек...
      750 грн.
  3. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    потом поменяем БП.....

Павел Олегович подобається це.
  4. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    Вже поміняв. Пробую наразі.

Briter подобається це.
  5. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    Тест впродовж 3 годин гри з моєю відеокартою в мому системнику, але з іншим блоком живлення, все добре.
    Наразі поставив свою відеокарту і свій блок живлення в інший системник (не мій) і ще так тестую. Наразі вже півтори години, поки все добре. Навіть незнаю, якщо тест пройде успішно, тоді що? Розковиряв два системника, потратив цілий день і хз? Стрімає те, що всі тести системники проходили з відкритими боковими кришками. Похоже на намьок на перегрів, хз.
    Якась єрунда, по температурах небуло жодних перегрівів. Триндець якийсь.

6. Scythe

Scythe Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    24
    Повідомлення:
    414
    Адреса:
    Запоріжжя
    Проблема в тому що зазвичай утиліти показуют температуру чипа відеокарти, а яка температура на пам'яті та на елементах живлення - невідомо. Може якийсь з МОСФЕТів барахлить.

Ігор Сахман подобається це.
  7. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    Хз, чесно кажучи вже й сам незнаю. Ну вроді намьок на перегрів, так як при відкритому корпусі не вибиває, хоча в мене в корпусі стоять 4 120мм кулери і башенний кулер, плюс комп спіціально стоїть на столі, щоб доступ повітря був, весь повністю продувається.

8. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    Я думаю на сервісі включили комп, почали грати щось, пішов перегрів, їм вибило. Вони першим ділом подумали на відеокарту, зняли кришки системника, поставили іншу відяху, і все працювало, бо корпус був відкритий, перегріву не було. Можливо на материнці перегріваються мосфети, там фіг поймеш і пальцями недотягнешся, башня і кулери мішають. Коли робив тест процесора і материнки, комп тормозив ужасно.
    Можливо заміню на всякий випадок термопасту на відеокарті ще.

9. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    Але з іншого боку, як може виникнути перегрів, якщо був раз, коли я тільки включив комп, зайшов в гру і через 3 хвилини стався такий баг, що ж за 3 хвилини могло перегрітися?

10. Павел Олегович

Павел Олегович Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    159
    Адреса:
    Деiнде
    Я останусь при своем мнении - БП.

Torvic99 та votaga подобається це.
  11. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    Буду пробувати, в процесі описуватиму. Як знайду причини, напишу.
    Сьогодні поставлю іншу SSD, поставлю з нуля систему, і ігрушку, та буду пробувати, щоб виключити можливу проблема в хардах. На наступний тиждень, якщо проблема не вирішиться, візьму в знайомого на підміну планку ОЗУ. А там буду думати далі.

12. Scythe

Scythe Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    24
    Повідомлення:
    414
    Адреса:
    Запоріжжя
    Головне щоб це не була клята мікротріщина. Діагностувати вкрай важко, виправити неможливо.

13. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    Був відключив свій HDD і SSD, замінив кабелі живлення їхні від блока живлення, взяв в знайомого SSD на 500Gb, відформатував її з під вінди і поставив з нуля всю систему. Через два дні знову виліт в чорний екран.
    Вчора вирішив ще раз прогнати ОЗУ "Средством диагностики пам‘яти Windows", так як раніше я проводив тільки базовий тест ним і звичайний (все було добре), вчора вирішив запустити широкий тест, запустив і на 21% комп тупо завис, і так 4 години без змін.
    Здається знайшов причину, сьогодні прожену програмкою Memtest86+, побачу.

Scythe та gvv2309 подобається це.
  14. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    По тесті все добре. Буду підміняти планку, пробувати по факту, бо по тестах все добре зі всім.
    39B46AE7-2B05-4CC0-95AA-DAC4E9873860.jpeg 9E3683EF-D32C-4A19-A7A9-112B7B78D825.jpeg DB1369AE-55F2-49CC-8B72-52C6F6134A38.jpeg 44801F51-0B34-40CB-96E8-EC57FB838A60.jpeg

gvv2309 подобається це.
  15. Scythe

Scythe Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    24
    Повідомлення:
    414
    Адреса:
    Запоріжжя
    А весь цей час материнка була у корпусі та прикручена? Не бажаєте зробити відкритий стенд? Так, трохи незручно, але якщо не буде виліта, то...

16. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    Я не дуже бачу сенс у відкритому стенді, навіть якщо вильота не буде, все одно конкретно нічого не вияснеться. Перегріву на жодних комплектуючих немає, я сумніваюсь що воно може десь коротити об корпус (материнка). Поки очікую іншу планку озу, далі якщо нічого не зміниться знову посталю інший блок живлення, щоб остаточно його викреслити. А далі є можливість взяти відеокарту на підміну, але все по порядку. Буду по черговості викреслювати найбільш ймовірні варіанти. Наразі часу майже немає цим займатися, робота, ще й ремонт затіяв.
    Буду оприлюднювати свої спроби по мірі можливостей і вільного часу.

votaga подобається це.
  17. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    а жаль, открытый корпус много чего решает, проходил. Как и валенок шерсти в ноуте, воющем, вытащил и все тихо. Глюк памяти тоже встречался, помогла замена планок, максимальных по возможностям материнки.
    Все компы имеют защиту от перегрева, всего. А игровые вообще верх прогресса, похожие по мощности только мультимедийные.

Ігор Сахман та votaga подобається це.
  18. votaga

votaga General-leutnant

Повідомлення:
    30.360
    Про микротрещину в плате уже было?
    Как то десяток раз вот так в корпус вставлял-вытаскивал, думал разум потеряю.

Ігор Сахман та Briter подобається це.
  19. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    в многослойных платах, а они все такие, очень прикольный глюк. Неустранимый.

Ігор Сахман та votaga подобається це.
  20. Scythe

Scythe Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    24
    Повідомлення:
    414
    Адреса:
    Запоріжжя
    Ну так я поэтому и посоветовал сделать открытый стенд. Кроме всеми любимыми микротрещинами ещё возможен и отвал сокета (пока что в начальной форме) - ну эт нужно крепёж кулера слегка ослабить шоб убедиться, ну и тоже желательно на открытом стенде.

21. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    Поки виключу можливий брак в комплектуючих, якщо невиявлю нічого, то обов'язково зроблю відкритий стенд і тд. Хоча думаю відповідь в ОЗУ.

22. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
  23. Scythe

Scythe Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    24
    Повідомлення:
    414
    Адреса:
    Запоріжжя
    Так чим все закінчилось? Знайшли де несправність?

24. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    Як і писав раніше, наразі доробляю ремонт в квартирі, попросту немаю часу на визначення проблеми з комплектуючими. Само собою все відпишу і дотещу всі варіанти.

Scythe подобається це.
  25. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    0B358839-245F-4D77-A641-96FAD16112E2.jpeg B0860733-0FA8-47BE-BBDD-83B8972516FB.jpeg Знайшов проблему. Коли комп в енний раз пішов у виліт під час гри, однак перед тим я включив музику в Youtube, я почув, що фонова музика гри грає, але треки з Youtube, далі грають (не зациклюється музика), а трек за треком слідують списку. Я зрозумів, що це не проблема ОЗУ. Я неспіша під час цього діла розібрав корпус, попробував руками на перегрів мости материнки, бекплейт процесора і всі комплектуючі (включаючи радіатори і тд.) Перегріву не було і тут комп пішов в перезагрузку. Мене осінило, якщо він йде в перезагрузку сам, значить, щось йде в захист, а якщо діло не в перегріві і не в програмному забезпеченні (дровах, чи в чомусь фігово поставленому), а по тестах системи все добре, значить, перше що спало на думку, Напруга при навантаженні.
    Заліз в BIOS, почав ритись і наткнувся на ASUS CPU Performance Enhancement Technology 2.0 (APE2.0), фігня про яку немає толком чіткого опису. Нарив опис з англомовного сайту про цю фігню, і отримав: "CPU APE2, технологія розроблена для процесорів 11-го покоління, яка підвищує продуктивність процесора, а також додає нові функції підвищення потужності процесора (іншими словами штучний розгон). Нажаль розумники з Asus, ніде не вказали про те, що на процесорах 10-го покоління, які не підтримують розгон, ця функція вводитиме комп в такий штупор при навантаженні. Саме веселіше, що дана опція ввімкненна за замовчуванням, тому ні я, ні славні хлопці з сервіса незамітили жодних підозр, щодо настройки в BIOS.

Skagen, Scythe та sergusdn подобається це.
  26. Ігор Сахман

Ігор Сахман Feldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    5
    Повідомлення:
    207
    Як би послухав те, що сказали мені на сервісі (що жопа відеокарті) і купив іншу, то був би зараз дуже щасливий. Хто ще має віру в толковість людей, які працюють на сервісах?
    Будьте уважні, інколи суть проблеми дуже проста, але ми шукаємо її там, де її немає. Наразі комп працює без вилітів вже півтора тижня, поки особливо часу сидіти не мав за ним, але жодного виліту. Всім дякую, хто намагався допомогти, надіюсь комусь знадобиться ця тема.

lex1187, Павел Олегович, Scythe та ще 1-му подобається це.