Військовий Резерв

Тема у розділі 'АТО, ООС 2014-2022', створена користувачем NALSUR, 10 лют 2018.

1. NALSUR

NALSUR Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.532
    Адреса:
    СМТ.Клевань. Рівненська обл.
    Раджу Вам звернутись до місцевого військомату. Там або допоможуть або доведеться самому діяти. Зрештою діяти самостійно не так вже й погано. Ви матимете можливість обирати військову частину. Звісно якщо вона потребуватиме резервістів. З військомату можуть направити до частини що може знаходитись відносно далеко.

2. Цікаві лоти

1. герметичний пластиковий ящик, від снарядів 40 мм CV-90, в ящику було 8 снарядів. пластиковий, гермет...
      1000 грн.
    2. Ящик от снарядов 105 мм USA Оплата на карту Укргазбанка. Отправка Новой Почтой. Упаковка моя. Не дел...
      350 грн.
    3. Ящик (пенал) від 122мм реактивних снарядів до БМ-21 «Град» В наявності 30 шт.
      1000 грн.
    4. До Вашої уваги лот - досить рідкісний герметичний металевий ящик з під набоїв 12 калібру. Відправка...
      500 грн.
    5. 800 грн.
  3. IGOR_WEISS

IGOR_WEISS Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    6
    Повідомлення:
    1.870
    Адреса:
    КИЕВ УКРАИНА
    Все залежить від частини куди потрапляє резервіст. А там як завжди, коли командиру начхати на вишкіл підлеглих, то вони бухають. А якщо ні - то зможуть чогось і навчитись. (ОР 95ДШБ)

Valson та NALSUR подобається це.
  4. NALSUR

NALSUR Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.532
    Адреса:
    Вітаю.Нарешті наважився описати своє перебування на військовий зборах.При потребі в 125 чоловік,прибуло 45 резервістів.Комплектування у два взводи проходило протягом всього дня.Більшість прибулих віком до 25 років.які проходили строкову та контрактну в частині раніше.Пять осіб,які виявили бажання проходити службу в резерві за контрактом.щоб таким чином уникнути призову на строкову службу.Також були атошники,виключно ті.що проходили службу по мобілізації та по контракту в зоні АТО в різні роки.Як правило чергували на вопах та блок постах і в бойових діях участі не приймали.Ці люди прибули на збори за повістками військоматів на так би мовити добровільних засадах. Всі проходили службу в НГУ.Деякі прибули на збори на прохання ком.резервного взводу особисто. Всіх одягнули в форму польову нового зразка НГУ,видали індивідуальні транспортні сумки.двоє носків.двоє майок.ременів.трусів та берці старого зразка.чорного кольору різних модифікацій.Також видали зимові куртки нового зразка та дощовики. З амуніції отримали каски Темпи в зеленому окрасі з покращеним підвісом та бронижелети Корсар.6 класу з 5 підсумками.Все виключно нове.Отримали також зброю АК 74.мені дістався автомат 1987 року з якого жодного разу не стріляли.Після офіційної частини.де прийняли Присягу особи.що не проходили військової служби нас погрузили на Маз і доставили на полігон,що знаходився за містом.Далі буде..

Erwin Sucher, SLAYER13, Владимир Херсон та 6 іншим подобається це.
  5. Buntara

Buntara Hauptmann

Повідомлення:
    2.191
    Адреса:
    UA
    Поздоровляю,а мене ось як старого воїна поки що не викликають,вот сьогодні сам чисто з інтереса пішов в воєнкомат грю тіпа хочу дето пройти навчання для підтриримання форми,а они мені,а Ви ким фактичесті були в АТО?,грю автоматником в спецназі,воз сотий,нема такіх в арт.бригаду N на вересень підете?я грю яка арт.бригада,Ви шутіте я пушку тільки здаля бачив,вобщем поки відмовився. А так на осінь якщо нада,то напевно уже будьяку бригаду доведеться іти.

daos подобається це.
  6. NALSUR

NALSUR Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.532
    Адреса:
    Полігон на який нас привезли знаходився серед полів з чудовими краєвидами.До найближчих населених пунктів пару кілометрів.Розмістили повзводно в намети по 20 чоловік.Взводними було призначено лейтенантів кадрових з частини.Нач зборів відповідно ком.рез взводу.ще офіцер по виховній роботі.старшина зборів.Розпорядок дня стандартний.як для армії.6 год побудка.Зарядка.Помивка.Сніданок.Початок занять о 9 год.до 14 год.Потім обід.В 15 знову початок занять до 18 год.Далі вільний час.вечеря.Перевірка вечірня в 21.30.Відбій в 22 год.В наряди резервістів не залучали,всі роботи по кухні та табору виконував добовий наряд з числа строковиків.Всі намети та додаткові будівлі були збудовані спеціально для табірного збору.який в частині проводився вперше.Так були збудовані туалет,душові кабінки,спортмайданчик та місце для куріння.Їжу привозили з частини.можливо чай робили на місці.бо та була створена господарча частина,де куховарили строковики.щось там завжди варилось. Відразу скажу за харчування в польових умовах,оскільки нас пару разів годували в частині,то мав можливість порівняти.Харчування в їдальні було кращим та ситнішим.надавалося право вибору першої та другої страви..Тобто сам обираєш,суп чи борщ.каша чи картопля.але це лише на обід.В таборі такого вибору не було.їжа була одноманітною та доволі пісною.За 14 днів солодкого чаю.компоту не було.Їжа дуже нагадувала солдатській раціон моєї служби часів СРСР.З делікатесів кусочки сиру.повидло та молоко згущене низької якості,що дали якось в кількості однієї ложки до чаю..Ніяких котлет та субпродуктів не давали.Підливка з тушонки.Також до обіду подавали по пару ломтиків сала.що мало не рідко неприємний запах.Молодь його тоді не їла.Не скажу.що я відчував голод.порції були хоча й невеликі.Але за тиждень такої годівлі я почав помічати.що втрачаю фізичні кондиції.За весь час втратив два кг ваги..Далі буде.

Останнє редагування: 8 сер 2018
    minitarn3838, Erwin Sucher, Камча та 2 іншим подобається це.
  7. NALSUR

NALSUR Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.532
    Адреса:
    Заняття проводили офіцери та інструктори з числа військовослужбовців частини.Заняття зокрема з інженерно саперної справи.тактичної підготовки.Ну і звичайно бойові стрільби.За весь час я вистріляв з півтора рожка з АК74.Стрільб з кулемета та гранатомета не було.Бойова техніка теж не використовувалась.Було заняття по топографії, заняття з психологічної підготовки.Пізніше я виложу фото.що зробив під час зборів,якщо у когось виникнуть питання,відповім.Було ще метання гранати,але не бойової,імітаційної.

Останнє редагування: 8 сер 2018
    Ніколаускасс, Камча, pogoretskuy та 2 іншим подобається це.
  8. NALSUR

NALSUR Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.532
    Адреса:
    Фото деяких моментів польового життя.

Images:

SDC10004.JPG
    SDC10005.JPG
    SDC10009.JPG
    SDC10010.JPG
    SDC10011.JPG
    SDC10013.JPG
    SDC10014.JPG
    SDC10024.JPG
    SDC10025.JPG
    SDC10036.JPG
    SDC10038.JPG
    SDC10046.JPG
    SDC10048.JPG
    SDC10066.JPG
    SDC10067.JPG
    liman, Dacenko-80, ДжорДж БушЪ та 17 іншим подобається це.
  9. romdi

romdi Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    13
    Повідомлення:
    909
    Адреса:
    Восток Украины
    А як з фізичним навантаженням? Тянув обов'язок ще в радянській армії, хотів би теж пройти
    вишкіл(на випадок війни), та коліна вже болять, боюсь не потягну.

NALSUR подобається це.
  10. NALSUR

NALSUR Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.532
    Адреса:
    Фізичні навантаження помірні.Особливих труднощів не відчував.За день звик до броніка,якого до цього не носив.Всі дні,що перебував на зборах була спека,яка дошкуляла найбільше.Людям .які мають проблеми з спиною,ногами,головою раджу не випробовувати долю.Був у нас Боря,то постійно чортихався та присідав,важкувато було йому,хоча й молодший був за мене на 8 років.Головне в цій справі мотивація.Були такі.що прийшли поїсти за рахунок держави,грошики отримати,відпочити від цивільних справ.Траплялися й відверті ідіоти,що самі не вчились та й іншим заважали.Були більш ніж достойні резервісти,що залишили роботи.родини,як правило це колишні АТОвці віком після 40 років.

Gasser, Ніколаускасс, kaponir та 4 іншим подобається це.
  11. NALSUR

NALSUR Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.532
    Адреса:
    Окремо розповім про морально психологічний клімат,що склався в обох взводах.Пару чоловік з нашого взводу я б вигнав би з зборів.Відкрите небажання та нехтування вимогами польового життя. Запізнення на шикування,недотримання форми одягу,суперечки з ком.взводу.Все це мало місце з самого початку зборів,як правило це були молоді хлопці віком до 24 років,що проходили строкову службу в цій же частині.Повинен сказати,що офіцери зборів,а саме взводні не мали наміру впливати на них.На ці порушення не реагували в повній мірі,що на мою думку в подальшому могло б привести до конфліктів між іншими резервістами.Мушу сказати.що я робив зауваження,враховуючи свій вік та життєвий досвід,але у виключно вічливій формі.В кінцевому результаті бездіяльність.зокрема нашого взводного привела до розпивання спиртних напоїв,безпосередньо в наметі.В бойових умовах це мало б негативні наслідки.оскільки люди були мяко кажучи на рогах..При цьому мені не відомо про неприязні відносини чи бійки між резервістами,також мушу сказати,що ніякої виховної роботи з особовим складом з сторони офіцерів,що повинні це робити по службі я не помічав.

Останнє редагування: 19 сер 2018
    Ніколаускасс, Luftwaffen, Erwin Sucher та 4 іншим подобається це.
  12. NALSUR

NALSUR Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.532
    Адреса:
    Хочу сказати окремо про офіцерів,що були з нами ці дві неділі.Прізвищ називати не буду,якщо читатимуть то зрозуміють по кого мова.Я розмовляв з багатьма офіцерами частини,включаючи замів ком.частини.Враження від спілкування виключно позитивні.Приємні та доступні люди.Окрема подяка ком.рез.взводу.що виконував обовязки начальника зборів.Що стосується взводних.то у них все попереду,з роками прийде мудрість та досвід.Бажаю їм успіхів у службі.

Ніколаускасс, liman, Камча та 8 іншим подобається це.
  13. LarryThornton

LarryThornton Obergefreiter

Повідомлення:
    56
    Адреса:
    Ukraine
    Сам я с начала августа по средину сентября был на 45-и суточных сборах. Повезли в соседнюю область, там переодели, через два дня повезли в другой конец страны в "учебку", там пробыли две недели, стреляли из автоматов, бросали боевые гранаты, зарывались в песок, по нам сверху ездили "мотолыги"
    (психологическая подготовка называется), ну и учили нас военному делу по специальности, правда не очень охотно (какого хрена нас вообще тогда забрали служить???). Занятий было мало, в основном командование части херней всякой занималось - то брали наши паспортные данные, то банковские реквизиты, потом пришлось вдобавок еще и свою биографию писать. Жили в казарме, на зарядку не ходили, только на занятия, в баню не ходил, так как в летнем душе вода была ну чуть-чуть холодней. Говорили разное - то поедем в другой конец страны на полигон, то не поедем, то останемся там в части на весь период (никто не был против), в итоге перед Спасом нам забрали. To Be Continued......

Slava.ua подобається це.
  14. LarryThornton

Повідомлення:
    56
    Адреса:
    Ukraine
    Сначала привезли в центральную "учебку", сказали что потом оттуда в часть, но что-то там у них не срослось, ночь переночевали там, получили сухпай и рано утром на "шишарике" (ГАЗ-66) на с повезли на станцию погрузки. А дальше начались невероятные приключения ОР-2 в Украине. Четыре пересадки на электричках сидя - с вещмешком, спальником, сумкой с гражданкой. Короче говоря, полтора суток в пути с перерывами на станциях в ожидании следующей электрички. Как итог - все магазины в 3 городах были забиты солдатами резерва, пьянки и отдых перед следующим рейсом. По приезде в последний пункт нас быстро посадили в машины и отвезли в полевой лагерь. Там, с опозданием правда, накормили, помыли ну и дабы не расслаблялись с дальней дороги, в парк на занятия по ТБ. Было 11 или 12 учебных точек по 10 минут на каждую, но после наших нелицеприятных претензий по поводу и качеству доставки все вылилось в прохождении 7 точек за 40 минут. А вечером такое долгожданное слово - отбой, лежак, поролоновый матрас, короче говоря цивилизация - это не в электричке задницу отсиживать и геморрой наживать. TO BE Continued.......

ваня 30 подобається це.
  15. LarryThornton

Повідомлення:
    56
    Адреса:
    Ukraine
    Будучи на месте, в полевом лагере, занятия пошли регулярно, с понедельника по субботу с 8.00 до 17.00, в субботу до 15.00. Обучали нас контрактники, все прошли АТО, обучали толково, без понтов, после учебы говорили, что мы им такие первые попались, а то до нас все любители-алконавты были, тока бухать и всё. Каждый день люди ходили в караул и наряд по палаточному городку (патруль), в караул патроны и штык-ножи к автомату не выдавались, наверное боялись чтобы деревянных патронов не настрогали. Сначала заступали без автоматов вообще, пока однажды ночью пьяный танкач не стал ломится в оружейку, его оперативно сбили с копыт, связали ремнем и вызвали ВСПешников. График в карауле был плавающий - вечером и днем стояли по 2-3 часа, ночью по 4 часа, так что отоспаться в течении дня и даже ночи можно было легко. Два раза выезжали на полигон с ночевкой - каска, броник, автомат, в общем все как положено. На месте выставляли боевое охранение, выдвигались патрули (задерживали проверяющих и докладывали по рации своим командирам). Тем кто служил срочную было не особо тяжело, просто возраст давал своё - 35-50 лет это не 18-20. Хотя те, кто не служил в армии, среди них тоже попадались ребята, которые почувствовали себя, как рыба в воде. Жратва, конечно оставляла желать лучшего, сечка и перловка готовилась абы как, маслом в каше, как было заявлено, даже и не пахло, чай тоже часто был без сахара, да и мясо из тушенки редко попадалось в кашах. Иногда, правда, давали гречку и рис, но опять же, качество приготовления оставляло желать лучшего. Даже приезд поварих с Западной Украины ситуации не изменило. TO BE Continued.......

Outlander, Seroff, taki_spravy та 2 іншим подобається це.
  16. Volodarsky

Volodarsky Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.000
    Адреса:
    Kiew
    По фото впізнав місце. Ваш табір стояв в історичному місці - один з 4-х фортів, що були побудовані біля Луцька в кінці 19-го століття, для захисту його з боку австрійського кордону. Вже після 2-ї світової в цьому форті влаштували тир, для чого бульдозерами змістили насипи валу для створення бічних стінок тиру.

Gasser та NALSUR подобається це.
  17. LarryThornton

Повідомлення:
    56
    Адреса:
    Ukraine
    Об офицерах могу сказать только хорошее, практически все они были либо наши одногодки либо моложе нас, летёхи после институтов, которые не служили тоже оказались нормальными ребятами и учились всему с большим рвением. Конфликтов с комсоставом у нас особо не было, на выходные нас отпускали в городок с выдачей военного билета, все они хранились в штабе - нам всем это не очень нравилось, так как мы, те кто служил срочку привыкли к тому, что военники всегда были при нас. На построении мы спросили о том, почему наши военники не при нас и получили ответ, что они изучают наши персональные данные, короче хрень несусветная. Ну это все лирика, сборами я остался доволен, хоть и потерял в зарплате на работе, но нашел там много друзей, сейчас созваниваемся, переписываемся в Интернете. Всегда было охота попробовать себя еще раз в армии. TO BE Continued.......

Hamer2109, maccanon та taki_spravy подобається це.
  18. LarryThornton

Повідомлення:
    56
    Адреса:
    Ukraine
    Ну и последним моим опусом о военных сборах будет подведение итогов.

1.Чисто по специальности готовили нормально, не в спешке, с толком, с чувством, с расстановкой.
    2.Огневая подготовка - один раз в "учебке" магазин патронов и одна граната, я считаю что это мало, нужно хотя бы пару раз в неделю.
    3.Караул без патронов в магазине и без штык-ножа это цирк на дроті.
    4.Доставка на место учебы это вообще говно и издевательство.
    5.Питание в "учебке" нормальноe, в пункте сбора и полевом лагере - говно и не выдерживает никакой критики, убил бы за такое тыловых крыс.
    6.Обмундирование, как нам прапорщики из пункта сбора, по бумагам нам было выписано новое, но одели нас в б/у, позор крысам из Кременчуга.
    7.Доставка домой на добитых временем гробах на колесах, военкоматовским педикам стыд и позор.

Ну вот вроде бы и всё.

Ph@ntom, Hamer2109, slawuta5 та 2 іншим подобається це.
  19. NALSUR

NALSUR Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.532
    Адреса:
    Я теж собі дозволю висловитись стосовно мого перебування на зборах..Так би мовити підведу риску.Стосовно побутових умовах, то все було на досить високому рівні.Я особисто незручностей не відчував,але коли б прибуло вдвічі більше людей,скажімо РОТА.Тоді безперечно було б тіснувато в їдальні та при помивці в душових кабінках. Були періодично проблеми з водою для душу,але це завдяки любителям приймати душ двічі на день не економлячи води.:mad:.Щодо одягу та амуніції.то претензій у мене не має. Все було нове та якісне. Окремо скажу по годівлі.Розчарувала..Несмачно,пісно та некалорійно.Куди дівали цукор?? За два тижні жодного разу чай солодким не був..Ганьба. Занняття теж були доволі нудними та неефективними.З інструкторів,жоден не мав реального бойового досвіду.Я особисто розмовляв на цю тему.Деякі заняття були просто смішні.Коли інстркторам набридало.то вони просто відпочивали з нами в ліску.Мушу сказати.що такі занняття більшості подобались. Мені особисто сподобались заняття по саперній справі,шкода,що було лише дві години. Не зовсім зрозумів занняття по топографії..Заняття по тактичній підготовці теж незрозумілі. Оскільки ми НГУ,то й функції маємо виконувати відповідні.Навіщо нам навики ДРГ?? У нас робота на блок постах.блокування та профілактика. З культурної програми був концерт на вихідні самодіальності з міста. А так карти і телевізор,саме був чемпіонат світу по футболу..Вогнева підготовка була на висоті..Я скільки ніколи не стріляв,шкода,що з кулемета стрільб не було. Окремо виплати за збори скажу.Я отримав 1770 грн після закінчення зборів.Мої транспортні витрати на дорогу до частини мені не компенсували.Інших резервістів,які проживали в області привозили та доправляли додому автобусами за рахунок частини..Я ж знову добирався за сві кошт.На днях мені,як резервісту за контрактом виплатили 1402 грн заробітної плати..Це сума після вирахування 18 відсотків та військового податку. Ще я прийняв рішення перевестись до вісйькової частини НГУ по місцю проживання у своїй області.До кадрової частини вже звернувся,чекаю результату.Цікаво,як швидко переведуть мене,чи взагалі це можливо.:mad:

rodib подобається це.
  20. LarryThornton

Повідомлення:
    56
    Адреса:
    Ukraine
    Поторопился сказать всё. Камрад, NALSUR, как у Вас было с лекарствами в санчасти? У нас - полный аут, лекарств почти не было, многие простудились, я просто в шоке от того, что на людей, откровенно говоря, просто насрали и отправили долечиваться домой, даже толком не оказав помощи. С сахаром тоже были проблемы, в том смысле что его в чае никто не почувствовал. За стрелковую подготовку я уже писал, но вот на работе меня обрадовали, что в субботу нам ехать стрелять из автоматов, мол на один день и все дела, а не пошли бы они все эти товарищи из военкоматов на хутор бабочек ловить, какого х... я в свой выходной день должен переться из дому чтобы пострелять??? Короче, никуда не поеду, идут они все на...

Только в середине сентября приехал, опять двадцать пять. Еще будучи на сборах, отдыхая вечером в палатке рассуждали с мужиками о будущем, что мол забрали нас один раз и теперь будут таскать постоянно на всякие сборы, стрельбы и другую по..бень. Всех нужно обкатывать, всех, а не одних и тех самых - поймите вы это, наши вы дебилы в погонах с большими и малыми звёздами.

ваня 30, taki_spravy, Ph@ntom та ще 1-му подобається це.
  21. NALSUR

NALSUR Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.532
    Адреса:
    Стосовно ліків чи медичного забезпечення,то сказати нічого.Я за весь час на зборах не хворів,тому ліків не потребував.Оскільки перебували в польових умовах,то мед частини,як такої не було.На два взводи був лікар чи медбрат з числа резервістів,на вигляд типовий алкоголік та невдаха,що невідомо,як потрапив на ці збори.Я розмовляв з ним і вияснив,що по спеціальності він нібито ДЕРМАТОЛОГ,власне він так сам сказав. Чи звертались інші резервісти за лікарською допомогою до нього мені невідомо. Оскільки більшість були молодого віку,то особливих причин напевно не було.Якщо звісно не брати до уваги похмільний синдром,що в декого проявлявся доволі виразно. До речі оскільки я пребуваю на посаді САНІТАРА,то маю сказати,що жодних занять з тактичної медицини не проводилось.Все обмежилось накладанням жгута,коли я звернувся з запитанням стосовно медичної підготовки,то конкретної відповіді не отримав.Я так зрозумів таких спеціалістів в частині не має.:eek:

Останнє редагування: 19 гру 2018
    LarryThornton та taki_spravy подобається це.
  22. LarryThornton

Повідомлення:
    56
    Адреса:
    Ukraine
    Благодарю за ответ, камрад. Сегодня был в военкомате, объяснил ситуацию, нечего мне там делать, переться из села рано утром, сбор в 6.30 утра и приедем только после обеда. Спасибо мадам-сержанту, вроде женщина вникла в ситуацию. Но все равно, как по мне, то неправильно всё это, стрелять нужно на сборах и регулярно, а не один раз в полтора месяца. Геморрой еще тот, за каску распишись, за броник тоже, автомат, магазин, патроны и граната с запалом, долго и нудно, неинтересно. Военкомы берут снова не качеством а количеством, 500 человек за день должны отстреляться, зимой, ну не дурдом ли? Ждали военного положения? Четыре с половиной года в стране идёт война!!! А у нас наш тупой главком самое интересное оставил на Новый год.

taki_spravy та NALSUR подобається це.
  23. Сергей Прокопенко

Сергей Прокопенко Obergefreiter

Повідомлення:
    49
    NALSUR, brat17, ponab та 2 іншим подобається це.
  24. NALSUR

NALSUR Leutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    23
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    37
    Повідомлення:
    3.532
    Адреса:
    Вітаю. Може комусь буде цікаво. Закінчився мій трирічний контракт в НГУ. За цей строк лише раз були двотижневі збори,які я описував. Двічі справлялись про моє існування в телефонному режимі. Ще раз спілкувався з старшиною рез.роти,який цікавився чи не бажаю я продовжити контракт.Я відмовився,оскільки не бачу сенсу в такому резерві,Вони й не не наполягали. Відповідно ніяких виплат по закінченню не отримував. Очевидно.що резерв формувався лише для звітності.перебування в такому РЕЗЕРВІ вважаю недоцільним та недолугим.

Петрик та Hamer2109 подобається це.
  25. Вуди87

Вуди87 Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    2
    Повідомлення:
    1.517
    Бачу тут люди просто погано інформовані!!
    Оперативний резерв це той що був і при совку туди потрапліють одразу при звільненні!!
    Служба в резерві зовсім інше!! Підписуючи контракт резервіста - ви підписуєте його безпосередньо з тою військоіою частиною в якій ви бажаєте бути і на заздалегіть обумовлену посаду(і не обов'язково посада має бути мобічна) і навіть на посаду на якій вже є військовослужбовець!!
    Збори проходять виключно за телефонним дзвінком а не тоді коли збагнеться військомату!!
    Вас також можуть смикнути до лав якщо частина залучається до ООС (для поповнення поточного некоплекту)
    Якщо ще щось цікавить завлюбки відповім у приватних повідомленнях

Камча та Hamer2109 подобається це.