Давно зробив прес на 4 круглих блоки, давлю домкратом. Сировина-безкоштовні паперові коробки з смітника + тирса, вугільна пилюка, порізана солома на січкарні, навіть сухі буряни годяться. Коробки подрібнюю і замочую на декілька днів, потім все змішую, перебиваю болгаркою з міксером і давлю. Багато відео є на Ютубі. Основне що не завжди є бажання і сировина. Зараз темно. Фото можу скинути завтра. Блоки з соломи при горінні смердять не по дитячому.
Ось фото, тільки вибачте за якість. Чотири баняка (циліндри) висотою приблизно 200 мм, внутрішній діаметр десь 130 (труба товстостінна). По внутрішньому діаметру дубові кружки і обовязково в целофанових кульках бо буде прилипати. Коли все зжате, відкриваю нижню кришку і вибиваю акуратно арт. гільзою. Передивившись всі відео я упростив з сосідом все до мінімуму. В кожний баняк засипаю (заливаю) 2 літра підготовленої маси. Досушую на котлі 27 квт. На питання зможу відповісти тільки завтра.
Звичайно можна добавляти сухе листя, у нас особливо багато каштану. Тільки є один нюанс, В одному із десятка "рецептів" суміші якийсь трохи "того" порадив замість склеючої речовини (картонних коробок), добавляти глину. Не поведіться на цей розвод як я колись. Повна .опа.
Листя з вулиці самі по собі мають достатньо клеючих речовин - цигарки, дохлі коти, каміння, презервативи, гуму жувальну та купу оберток усілякого лайна.
Можна,сусіди дякуватимуть… Якщо що що,скажеш що Пряніков порадив.. Якщо будуть лаятися,скажи що вони просто нерозуміються у екологічному опаленні..