Цікаво, як в одній компанії з царськими попались радянської Росії? Можливо гроші привіз хтось із тих хто вертався з російського полону? Царські попадаються, а от навіть Тимчасового уряду в наших місцях не зустрічав.
З Буковиною простіше. На прикладі моєї сімї: брат мого прадіда після першої світової війни оженився на сестрі буковинця з яким був разом у російському полоні, продав у 20-х роках свою частку майна. За спогадами бабці принципово не хотів міняти польські гроші на румунські, оскільки вигідніше було закуповувати деякі товари саме в Польщі. Але це вже окрема тема. Прошу пробачення в автора теми за цей відступ.
Оце от нєчєво дєлать добив чєрдачок. І випав ось такий хабарокНайбільше мене, як великого цінителя старовинного скла, порадувала стара австрійська бутля світло-синього скла, така ще зроду не попадалась. Піде для настоєчки
На рахунок скла - не скажіть. Австрійські, старі бутлі світлого скла, нечасто але попадаються, а синього скла зустрів вперше(хто колекціонує старе скло, мене зрозуміє). На рахунок чоботів, то такі в кінці 19, початок 20 ст., могли собі дозволити тільки багаті. Як казав мені колишній власник чобіт, вони належали його прабабці, яка була дружиною місцевого дяка. Чоботи дійсно класні, якщо їх розм"якшити то ще можна носити.
Знахідки зачотні. А штучки на чоботах, явно не від місцевого коваля . Не в курсі, в першу були такі у золдатів? Чи це вже трофей з другої?
Кожному. звичайно, своє, але на ммою думку найцінніше - це фото: все життя весілля, армію, сімя, похорон.... А що на груповому знимку - школа?
Да вот с крайнего выхода. А то я так понимаю, что увидимся не скоро и в горах, а фоточки глянуть охота.
Ось в тій самій хаті заглянув в комору - попались дві бутлі 6 і 3 літра та незрозумілий казанок з солідолом