Країна мрій пізделенського)))) Селян штрафують за коров'яче лайно))) Пс. В нас таких продуктів тваринного походження в ОП повно, там ще треба перевірити))))
Вітаю! Є одна штука що мене просто бісить! Та трохи здалеку. Тиждень тому мій товариш, що давно живе за кордоном попросив підключити батькам, що в столиці, невеликий генератор в будинку. Інверторний генератор на 1600 Ватт, що він десь купив у Мюнхені. Все ясно і все зрозуміло. Батьківська хата не велика, трохи освітлення, холодильник та газовий котел. Мої хлопці всі зайняті – а рятувати пенсіонерів потрібно – робив сам. Все класично – трьохпозиційник, автомат та довгий кабель з вилкою на вулиці. Завели, все працює – старі задоволені. Генератор трохи важко працює як для холодильники й освітлення – та хто його знає що то за генератор з АЛДІ. Виходимо на двір мене проводжати – і як тільки доходимо да тамбуру – генератор уходить в перевантаження, жужить, а енергію не дає. Перезапустив, все ок. Пів години чекав, все ок. На вихід – та сама пісня. Перевантаження, червона лампочка на генераторі…. Пробував ще двічі – все знову так. Тільки до дверей – знову та сама пісня. Поки в будинку – жодних проблем. З четвертого разу здогадався вийте через чорний вхід. Все ок! Ага, подумав я, на терасі двері пластикові. Вхідні стальні – мабуть, десь пробиває!. У підсумку, тестер, продзвонка вхідних дверей – думав замикає. Все ок. Як підходиш до дверей ззовні – все ок! Дід проводжає – гаснемо. Без діда – все ок! Електромагнітний дядько. 3 години розслідувань. Доповідаю. Коли ми виходили, вже було темно. На дворі лід. Батько товариша вмикав за звичкою прожектор над входом і все гасло! Думаєте КЗ в прожекторі? Я теж… Та одного погляду на прожектор вистачило, щоб зрозуміти причину цього «КЗ». Це старий галогенний прожектор! Кроха на 1 кВт…. По факту лампа розжарювання трубочкою! Я такий останній раз бачив дуже давно. Та далі цікавіше – виявилось в будинку переважна більшість освітлення – або лампи розжарювання або ті трубочки в цоколях Е27 – КЛЛ – компактні люмінесцентні лампи. Так – це ті що нормально світять за пів години як увімкнуться і нагріються! Батькам Андрія я замінив все наступного ж дня. І виходити тепер можна з по справжньому яскравим прожектором, і генератор не працює як віслюк з важким возиком. Заміна всіх ламп і прожектора стала менш як 843,42 грн в найближчому будівельному магазині! Захотіли пенси жовте тепле світло – будь ласка! Лампи до речі BIOM. Та то випадковість! Мені спати хочеться від такого. Люблю біло синій! Але то справа смаку. LED має всі варіанти. Тепер став придивлятись уважніше – що там у клієнтів з освітленням! Просто ШОКОВАНИЙ! Так до чорта ламп розжарювання! Як говорив Л.Д. Кучма – Шановні Українці! На дворі 2026 рік! Які лампи розжарювання!? (с)
Треба було їх ще й від..ти. На березі річки гній скирдують. Ближче 50 метрів від річки навіть городи заборонені.
А у нас з ранку літали шахеди, потім мільйон ФПВ , в 12.00 перерва на обід. В 13.00 пішла артилерія працювати. Морозу більше немає, сніг розтає, сонце. Льотна погода.