Перебираючи знахідки з колишніх виїздів, натрапив на ось таку планку. Маю припущення, що це частина нагородної планки під стрічку. Якщо комусь таке зустрічалось, підкажіть по періоду.
То не нора. Колись це були повноцінні землянки. В середині досить просторі. Там їх на схилі десь з десяток був. Деякі вже повністю обвалились. Деякі частково на вході. По періоду, за переказами місцевих, вони старші за ПСВ. Хоча у війну їх думаю також використовували, бо по висоті їдуть шанці.
Сьогодні їздив у поля, щоб подивитись як проходять жнива Незважаючи на те, що цілий день йшов дощ, результат приємно здивував.
Для загального розвитку трішки заглибився у цю тему Чесно кажучи, важко точно щось сказати по цій нагороді. Через її потертість, написи які б допомогли її ідентифікувати, практично відсутні. Теж саме і з вагою. Мій важить 10.5 грам. Хоча тих пів грама цілком могло стертись. Стосовно позначки №. Є припущення що її ставили вже на ГК. Також, на користь ГК говорить дата видачі. Коротше, потрібна думка фахівця, який вже їх тримав не один десяток в руках, щоб точно його визначити
Запросили мене сьогодні на гриби. Як було тут не поєднати приємне з корисним ? Одним словом, "красивих" грибів було більше ніж "корисних", тому пріоритет був відданий пошукам. І не даремно !
знаходив років 7-8 назад такі гудзики біля бібрки як іти лісом з шпильчини до села волове. 2 чи 3 шт в одному місці. стан такий самий. десь ще валяються як найду то підкріплю фото.
Если нашли рядом с находками из Вагего сообщения № 182, то думаю, что идентификация солдата и этого креста верная. 15-й фин. стр. полк входил в 4-ю Финляндскую Стрелковую Бригаду. состав: 13-й Финляндский стрелковый полк 14-й Финляндский стрелковый полк 15-й Финляндский стрелковый полк 16-й Финляндский стрелковый полк 4-й Финляндский стрелковый артиллерийский дивизион У всех них на погонах была буква Ф. К примеру - 15.Ф. У 4-го фин.стр. артиллерийского - 4.Ф.С. и скрещенные стволы орудий. https://ria1914.info/index.php/4-я_Финляндская_стрелковая_бригада