В селі на горищі знайшов ось таку саперну лопату Цікаво чия вона і якого періоду ? Клейм, на жаль, візуально не видно.
Точно не обрізана. Тому що відстань від заклепок до краю з обох боків ідентична. Думаю важко було б так її обрізати без болгарки. Виготовлена вона з грубого листа і важка. Маю думку, може це інструмент для посадки дерев, як меч Колесова ?
Незважаючи на дощ, побігав сьогодні трішки по лісі між каплями. І не даремно Чесно кажучи я навіть не міг подумати, що колись зможу знайти прягу сапера РІА Якби збоку хтось в той момент мене побачив, то подумав би що я звихнувся
Після переведення годинників вже по справжньому відчувається наближення зими. В п'ятій годині на дворі вже ніч.
...на фото 3 (там, де шість злАманих гільз ВЯ-23) - сьома начебто гільза патрона 25x218R від рад. автоматичної зенітної гармати 72-К. ... досить нечаста... фото 7 - гільза 37x250R ?? ...від рад. автоматичної зенітної гармати 61-К ?
Міцного здоров'я. Шановний ТС, вибачте що вліз в Вашу тему, але по суті). Дома грядка розміри десь сотки 4, виходив її разів 25 мінімум різними приладами. Ось вчора думаю під вечір годинку попікаю, і власне о)
Хто шукає, той знаходить Зачепила мене та саперна пряга. Вирішив я більш ґрунтовно обстежити той лісок. І коли вже не було надії, дорогою до машини, вискочила ще одна
Цікава крайній раз попалась лапка. Має вона відношення до старої зброї чи ні ? Схожі букви GR ніби зустрічались на австрійських набоях фірми Георг Рот ...
Почистив з крайнього виїзду молоток. Виникло багато запитань ... Перше, хто в курсі, підкажіть якого він періоду ? Друге, як і до чого його можна було так розклепати ? Адже він легкий і розмір у нього не великий. І третє, чи міг він використовуватись як зброя, приміром як булава ?
по моєму він не розклепаний, а так відлитий, тобто скруглена форма бойка передбачена. А може навіть перекований зі звичайного молотка, що більш вірогідно. Можливо якийсь рихтовочний для роботи з бляхою. Тоді бляхарів і потреби в них більше було ніж зараз.
Другий день екстримального копу Після вчорашнього поля вирішив сьогодні відпочити у лісі. Але не довго я тішився осіннім лісом, через три години прийшла зима ...
По мірі чистки знахідок, інколи виникає ще більше питань ніж відповідей. Наприклад, в інтернеті майже зовсім відсутня інформація про ОРЗи царської армії. Можливо хтось володіє цією інформацією, або може дати посилання на неї ?? Наразі все що мені вдалось взнати, це те, що у мене смертники солдатів 90 онєжського полку.
Інфо в мережі багато... Навіть каталоги є. А що Вас цікавить по тим жетонам і що Ви маєте на увазі під ОРЗ?
Маю на увазі ОРЗ, як особистий розпізнавальний знак (смертник). В інтернеті є інфа про звільнювальні жетони.