Вибір хіміі для нарізноі зброі

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Malish025, 28 жов 2018.

1. Петр Сидоров

Петр Сидоров Oberleutnant

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    Що саме не зрозуміло? Ось чим доглядаю зброю різну з 2014р. Додати пасту червону ЖБ, та хадошний гель для чистки стволів.

Images:

P_20181209_092949.jpg
    Останнє редагування: 9 гру 2018
  2. Цікаві лоти

1. Пуля 308 FMG 9,3 грамм(145 гран) не магнитная, в количестве 36 шт.
      500 грн.
    2. (в наявності 10 шт.)
      Лот складається з 50-ти латунних капсюльованих гільз(попередньо помита,обжата матрицею,капсюльована)...
      650 грн.
    3. 1125 грн.
    4. Пули ППШ,ТТ … свинец в оболочке, новые
      1350 грн.
    5. Продам стальной пресс для больших калибров. Материал рамы Ст 50 Массивная стальная рама позволят вып...
      5000 грн.
  3. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    А нафіг червону ГБ? Для чистки синя йде.
    Да, попробуйте хадо - та без пасти, думаю інший результат буде.

4. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    та немає різниці яка вона за коліром - ефект однаковий. Статтю Фреда Баркера я ж не дарма викладав - там всі відповіді людини з досвідом у півсторіччя.
    ПС: як збільшити продаж пасти? Правильно - покрасити її в різні кольори і написати, що червона для полірування, а синя - для чистки... тільки не вказати, що процес заснований на одному й тому самому фізичному явищі + ціну зробить трошки різну. Вуаля - народ купує 2 сорти. )))

Останнє редагування: 9 гру 2018
  5. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    Хочу одна сказали,....ВСЕ,ЩО ДЛЯ ЗБРОЇ ,коштує в рази дорожче, а особливо у нас.
    Не вложивши не копійки, "змалювати" з того, що добре зарекомендувало "ТАМ" і впарювати по ціні оригіналу.

6. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    Все правильно, тільки ціна однакова,...а по цій пасті, ну знаєш, їй вже років 30-40випускають, і яякраще буду користуватись нею так, як написано.
    А от Хадо,....то да, стільки, скільки випустили вони різних нікчемним присадок, відновлювачів на молекулярному рівні, та з використанням нанотехнологій.......

Жееееесть....чому Хадо ще магнітікі на ствол не випустили, для зменшення забруднення та покращення кучності бою.
    Це гімно не лив ніколи в авто, і ніколи не "пшикну" в зброю...
    ІмхО.

Indeets та 50_Reichsmark подобається це.
  7. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    Та нічого воно не коштує - піди на базар та подивись скільки коштує літр гасу, або "калоші" Б70. Єдиине за що е сенс купити ХАДО - це зручна аерозольна тара. Мастило РЖ теж коштує понт, якщо не купувати його мензурками по 100мл. Купи його 2 відра і буде копійки.

Читайте настанови для зброї - вони не змінились з часів 2СВ, так сам як не змінилось залізо, порох. Якщо хадівський гель нормально чистить танкову гармату, в котрій за 2 постріла згоряє весь ресурс порошку 308го калібру за 5-6 тис пострілів, то про що можна казати, що воно не чистить 308 мєлкашку?
    Той гель накшталт РЧСу (кращого ще не вигадали це з до 2СВ) - почитайте що воно і скільки років ним люди успішно чистять любу зброю. Але ж ЧИСТЯТЬ!!!, а не помазав і забув, а потм витирають і змащують. Так само та паста.

Ось почистив гвинтівку після стрільби - як стріляла рік тому в півкута, так і стріляє сьогодні, а 3 тижні тому цими ж балонами чистив 12,7 кулемет, бо було під рукою. І кулемет не зіпсувався так само.
    Кожен сам собі хазяїн і сам ставить межу на скільки його можна лоханути.

Лиолиа подобається це.
  8. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    Вибач...але півроку назад, ви не могли куточок хвилину зробити, так що не потрібно....
    Я поважаю ваші знання по вогнепальній зброї, але честно вже з.....ли ваші абривіатури, та тикання їх, а також танків, гармат, і т.д в кожну тему.
    Да мені глибоко похер що там написано, я це пройшов в початку 90х, і я не дебіл до цього жаху вертатися.....дам вам пораду, ви тоді і шомпол девей в смітник....нах такий пережиток капіталізму.....

Мені, як і великій більшості на цьому майданчику глибоко похер
    Тому що тут в основному цивільні стрільці і мисливці, які КУПИЛИ , А ДЕХТО ЗА ВЕЛИКІ ГРОШІ свої стволи, а не видали нашару в в/ч...армійське лахміття.

50_Reichsmark подобається це.
  9. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    конкретно ця гвинтівка рік тому стріляла меньше півкута стандартним ГГГ175 ,навть фото десь є, можу дату глянути. Те, що не летів релоад - ну так на то воно і релоад, а не заводський набій, над котрим працювало багато людей і навіть не кілька тижнів.

Я не кажу, що дебіл - ви просто нафтовий розчинник купуєте у дрібній тарі та з яскравою бірочкою, а задачу він робить таку саму - розчинити пороховий нагар та вимити його зі ствола. Я теж такий купую - 80грн за 0,5л гасу здомішками у аерозолі, бо зручно, дешев і працює нормально.
    Собі ствола я теж купив, але не за великі гроші - 1100 баксів коштував, та і сьогодні десь так коштує нова.

2й етап - зняти мідь, так от як розчин аміаку використовували 70 років тому, так і сьогодні використовують, включаючи капіталістів... чи це капіталісти спеціальну віддушку зробили, що аміаком смердить за 5 кроків від змоченого патчу?

До речі , так ніхто щось не показав де у мануалці по М82а1 є заборона чиски ВД-40...

Якщо у вас достатньо знань в області вогнепальної зброї, то ви навіть розчином побутового 72% мила собі гвинтівку чудово почистите, якщо дуже буде потрібно, а результат буде не гірше, ніж самою модною хімією.

До чого тут шомпол Девей? В мене він не 1 - є й інші, більш дешеві - просто з м"якої нержавіючї сталі і чистять не гірше.

Просто більшість людей в нас готова платити за будь що, навіть не пробуючи розібратись за що ж саме з неї просять грошей більше, ніж би той розчинник коштував у 1,5л баклазі без яскравої бірки.

10. amitnik

amitnik Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.612
    Адреса:
    Київ
    А я все ж таки вирішив спробувати:
    2018-12-09 15.30.56-2.jpg

Yrii подобається це.
  11. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    amitnik подобається це.
  12. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    Спробуй серію мМпро7.
    Дороговартісне, але якщо брати там, і галонами, то дуже дешево.
    Проти омідніння- без аміаку, і зовсім не вонюче. Убирає мідь просто на ура.

Мосло дуже хороше,.

Для зняття нагару- без запаху, знімає просто шикарно...на погляд мильна водичка.
    Тільки ЦЕ працює набагато краще касторок бензину і іншої дешевої лабутені.

Тут в темі продаж є українська фігня для чистки нагара і міді...нагара"по мотивам мПро7" , те що мідь убирає - тіпа на аміаку.
    Чистить....має право на життя....
    Але довго....довго дрочить ствол потрібно.
    Тому валяється ця фігня в тумбочці.

Ну....Ваша криворукість...в принципі виправдовує вашу фразу .
    В 99.9 процентів все навпаки, релоад летить, і летить набагато краще заводського, на то він і релоад.

bezkibalniy та 50_Reichsmark подобається це.
  13. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.585
    Адреса:
    Łódż, Polska
    Добрий вечір фахівцям у квестіїї догляду та консервації зброї. Одразу зазначу, що не маю наміру нав"язувати вам свій пункт зору - це раз, а два - на мою думку нема універсвльних та супер-пупер ефективних засобів. Після випробування різних засобів я зупинився на Brunox (https://www.google.com/search?clien...E8pXfAhVKJFAKHf8KCnMQBQgpKAA&biw=1338&bih=709 - це не реклама). Помаранчtвим чищу після стріляння, а зеленим консервую люфу якщо гвинтівка/карабін або пістолет відкладається до сейфу на довший час. Мало того, зброю чищу два-три рази після відвідин тиру з інтервалои 3-4 дні.

50_Reichsmark подобається це.
  14. amitnik

amitnik Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.612
    Адреса:
    Київ
    хз,чесно кажучи.
    ще не стріляв. холодно зара на стрільбищу їздити

Yrii подобається це.
  15. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    Якщо довготривале зберігання - консервувати краще хадівською консервахою - це густе мінеральне мастило. Перевірено не 1 рік в сирих приміщеннях, котрі пристосовували для зберігання зброї. Якщо чистити зброю 1 раз на 2 тижні, як то регламентується при відсутності стрільб, то це нормальний препарат. РЖ теж непогано. Все це дуже бюджетно коштує і працює. Ще консерваха хадівська є чудовою змазкою для важкої автоматичної зброї (крім зими - густа стає на морозах). Для дуууже тривалого зберігання - півроку, рік і більше, то краще ніж мастило ГОИ-54п ніхто не вигадав, але тоді має виконуватись певна процедура - зняття з консервації, причому робити це бензином, гасом, або їншим нафтовим розчинником - щоб добре вимити рештки тої змазки.

slawuta5 подобається це.
  16. Serg1968

Serg1968 Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    1.323
    Адреса:
    Украина Киев
    Влезу в тему, синяя паста с абразивом!!!! Для обкатки ствола. Для чистки есть еще белая и та согласно инструкции применяется раз на 200 выстрелов.
    Удачи всем.

17. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    вони всі з абразивом, але... раджу прочитати тут і подивитись фото
    https://popgun.ru/viewtopic.php?f=166&t=38393&start=20

18. Serg1968

Serg1968 Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    1.323
    Адреса:
    Украина Киев
    Та я с баночки перевод делал, белая рекомендована для чистки. Но мне все равно стремно абразив в ствол совать.

За ссылку спасибо...интересно чисто для общего развития.

19. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    абразів буває різним - це як раз той випадок. У вас ствол разгар має швидше, ніж ви його пастою тою розітрете. По суті ви цією пастою робите ствол таким, якробить його той же крігер, або бартлейн - там притирка входить в ціну бланка, а в рушниці за 1-1,5 куя не входить. Сталь там кругом однакова - якщо чорняк, то це кругом 4140, бо 4150 обробляти трошки важче, ніж 4140 + нашо вам дарувати додаткові 2-3000 пострілів ресурсу, коли ви маєте купити наступну гвинтівку.

Вічний Мерседес закінчився на 140/124 кузові, так само зброя - маркетинг каже одне "лох має сплатити, а тому йому треба правильно рекламувати і він вигідно для нас купить"

Останнє редагування: 11 гру 2018
  20. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    Втирает человек, который заимел чизу, а до этого кроме свд, автоматов и прочей армейской лабудени в руках не держал.
    Хоть бы поинтересовался, сколько кригеры, бартлейн, и тд на стволы гарантию дают...и на кучность . И посмотри какие цены Там на эти стволы, 350 долларов за Кригер, готовый к установке,....у них с ихними ценами оружейная культура совсем не такая, как у нас совдеповская, с хреновыми инструкциями 100 летней давности...
    Ты вот про мерсы написал....так потому что только совку интересно что бы машина ездила вечно, .....
    Везде авто это средство передвижения! А лёгкие аварии и коцки на бампере...это типа как должно быть! А у нас.... роскошь!. А за коцку на бампере пол города в пробке стоит.

Пока такие как Петя будут попады давать,...до тех пор и оружейная культура у нас будет 1930-1950 годов....

21. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    Синяя чистка,красная полировка.

Jakes подобається це.
  22. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    Та, да ото я офігенну культуру бачу - когда целиком і мушкой пользоваться не могут))) У меня в пользовании і ХСки біли и М82 і что???
    Армійска лабудєнь, котру я тримав у руках, коштує як будинок в пересічного.
    Правильно засіб пересування, а тому мені не потрібно кожні 3 роки міняти сраковоза.

Ну давай уже в той темі ,про стволи - давай напиши скільки хвалений крігер ,шмігер чи бартлейн дає ГАРАНТОВАНОГО ресурсу з гарантованою кучністю і якщо буде хоч на 1 постріл меньше - вони поміняють, чи будуть дупою жамкати і розказувати, що там не так почистив ,а ось тут не так стрельнув, а тому їхня супєрмандєц дудка зносилася швидше?

Я тобі відкрию велику таємницю, що пік зброярства був саме у 30-50х роках, бо це був суттєвий розвиток ствольної арти і баллістики. А зробити однозарядну пукалку на 3 лінії багато розуму не треба це успішно вміли робити ще на півстоліття раніше, ніх 50ти роки минулого - ти зроби гармату, та гарантуй її параметри з ресурсом.

Останнє редагування: 11 гру 2018
  23. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    наведи розмір зерна синьої та червоної, щоб дйсно бачити, що вони суттєво різні. Бо розказувати накшталт представника канадської компанії, котрий носить продає всяку всяч це одне, а геть інше - нормально довести, оперуючи фізичними розмірами і твердістю часток.

24. amitnik

amitnik Leutnant

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    1.612
    Адреса:
    Київ
    Є дві думки: одна - Сидора Петрова, а інша - геть невірна.
    Дядку, вибачай, снігом навіяло:)))

Sent from my LG-K500 using Tapatalk

slawuta5 подобається це.
  25. Петр Сидоров

Повідомлення:
    3.502
    Адреса:
    Україна
    Друже, є таблиця множення, котрій багато сотень років, а є сучасне - где-то 7, а может восєм...
    Один вивчає фундаментальні речі і каже як воно є у світі зброярському, а другий цитує рекламні постери і не може сказати по суті як одне відрізняється від іншого і чому воно не однакове в нього одна відповідь:" так написали", так на парканах теж багато пишуть і що з того.

26. Yrii

Yrii Leutnant

Повідомлення:
    1.351
    Петя....у тебя шо мозг кипит....?
    Как ты сам писал....они работают на ТЕ рынки, а там не мы! Там судебными исками мгновенно на любого на землю опустят. найдут....

Та ноль фундаментальный......
    Да, для меня "так написали" важнее чем пальцем в розетку проверять, или Петю слушать, который шото где-то прогуливал на парах 40 лет назад, а теперь понтуется знанием артиллерии в теме про охотничье оружие.