Вітаю всіх форумчан. Так сталось, що дуже часто почав виходити з ладу котел.Ремонт в середньому обходиться 1000 грн. Рішив поміняти його. Але зараз в продажі різних виробників котлів, як бліх у собаки. Ну і по традиції , де ще запитати, проконсультуватись, порадитись про вибір котла, як не тут. Отже треба допомога в виборі виробника і моделі котла. Технічні параметри такі настінний двохконтурний турбо (закрита камера згорання) 18-24 квт Бюджет до 20000грн.
Берете местного установщика,со связями в оформлении,его спрашиваете. Зависит от легкости обслуги и соответственно наличия комплектухи,здесь и сейчас а не через месяц под заказ.Еще реальной гарантии,без отговорок что у тебя газ невкусный и вода мокрая,а электрика так ваще никакая. Два котла в разных областях покупал,оба по этой схеме,разные по фирмам но одинаковые по мощности.Именно нашел и опросил спецов.
главное, чтобы производитель имел официальный сервисный центр. тогда не будет проблем с обслуживанием и запчастями. лучше поинтересоваться в местном газовом хозяйстве и фирмах, которые с ним связаны
Котел hermann super micra, 15 років. Часто горіла плата розпалювання, + зараз вже тече 3ходовий. + постійно паде тиск. треба підбивати. Регулятор напруги АСН-300Н
Сумніваюся, що якийсь з сучасних котлів працюватиме 15 років. Котли в районі 12..15 тисяч атмосферні, плюс мінус однієї якості, достатньо часто мав справу з котлами, але димохідними, різниця між турбо наявнітю турбіни. Що може продовжити ресурс котла, це наявніть програматора, який дасть змогу котлу працювати з перервами, на відміну від котла без програматора. Або хоча б механічний термостат.
Дякую. Він реально вже своє відслужив. Навіть не знаю, що і порекомендувати: у мене Солі, один з перших китайських, 2007 року. Два роки тому змінив розширювальний бак, і все. У кума Вайсман- 6 років. Змінив бак, плату і турбіну.
Я знаю, що вже нерентабельно ремонтувати. Тому і хочу поміняти на новий. От тільки не можу вибрати між виробниками. У кожного є плюси і мінуси. От хочеться, щоб плюсів було більше Рекомендують імергаз, баксі, вайланд.
Теж колись мав котел герман, купляв десь в 2001 році, 10 років відпрацював без особливих проблем, потім робив ремонт в квартирі і продав його, ще робочим, після того було 3 тепловести, на інших обєктах, вже працюють більше 5 років, на одному з них перекрили кран циркуляціїї води в батареях під час роботи, полетів теплообмінник, взаглушили виходи гарячої і холодної води, працює зараз як однофункційний. Непогана марка іммергаз, з бюджетних, теж, ті що ставив працюють більше 6 років. Останній раз собі купляв іммергаз, видно, що якість вже трохи гірша, побачимо як працюватиме. Порадувало в ньому, що вже через меню самого котла можна виставляти потужніть пальника по гарячій воді і опаленню, а також кілька інших важливих параметрів.
Вайлант т5дуже економний ,хто з моїх поставив не жалкують. В мене імергаз еолостар з 2010. Зразу був вроді ні чого, тепер жере газу безбожно ,тепловіддачі ні якої. Накручений на повну котушку. Помилок ні яких ,теплообмінник чистенький. Сталося це мені здається як згоріло щось в платі після перенапруги,або газ такої якості. До того я був ним завдоволений
Добавлю Хатинка в мене 80 м кВ Котел 24 кВт Накручений на температуру 70 гр. Раніше працював на 35-40 і в хаті було жарко. Що з ним сталося не розумію.
Стоял Вайлант Т 4, с салона. Отработал около 10 лет. Полетела плата. Цена озвученного ремонта просто ошарашила, причем его нужно было демонтировать, отвезти за 100 км. и ждать. Заказал, через товарища, б/у Вайлант Т 5 за 250 у.е. с Германии. Поставил сам за четыре часа. Стоит уже 6 лет. В этом году поменял только расширительный бачок (лопнула мембрана). Больше, чем на 4-ку не ставлю. Общая площадь 245 кв.м. Не грешите на котлы, это газ... Такая же самая херня: расход тот же самый, а тепло - нет.. Особенно это видно по времени закипания воды на газовой плите..
Арістон, правда тою осінню поставив ато весь час на буржуйкі сидів 6 років . Середня температура 50 С більш неставив , пл. 99 кв.м. середня температура +18 . Знайомий що ставив зразу сказав купити стабілізатор, таки да напруга плига то 200 то 240, ще сусід поварить любить поночі. Раз погас іто кран травив на батареї тиск упав , а так 1 трима.
Не понимаю стабилизаторов.Котлы имеют импульсные блоки питания,современные точно,им одинаково на перепады.Упс должен быть а не стабилизатор.Он и поддержит работу когда провода отвалятся на столбе и защитит от всяких приколов.
За восемь лет котлу в прошлом году начал выеживаться кран подпитки,давление повышал.Купил,сам поменял.Наслышался заодно в сервисе как это тяжко и дорого.Полчаса заняло.
Те, що газ буває низькокалорійний, це є. Але скажіть: на котлі у Вас +70. Як радіатори на дотик? як працює в режимі ГВС? чи грвє нормально воду? датчик температури відкючає сопла фрсунок при досягнені заданоі температури. Ще може бути високий тиск газу і потужний факел на форсунках спричиняє миттєве нагріаання теплоносія, і котел виключається. Фільтр на системі опалення є? не на підпитці води.
Да,их много,достаточно полкиловаттного и аккума от 50 а.ч.Для котлов специальные,с чистой синусоидой.Все вместе примерно 200 баксов.
Так на котлі 70 і + , Радіатори"червоні" Гріє нормально в режимі ГВС я не писав що він виключається. Працює нормально. Фільтр є ,сіточка, чистий.