Вибір бензопили.

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем роман25, 5 січ 2019.

1. Cladotrix

Cladotrix Der Grüne Führer

Повідомлення:
    10.323
    Адреса:
    Україна
    Випиляв штілем 180 сьогодні бачок на тонкій рідкій акації в кінці городу 10х15 кроків квадрат. Легка, керувати можна однією рукою, іншою турляти бо вітер валить не туди куди треба, тягне добре, хоч я і звик до потужнішої значно. Хороші китайці є, і дешевші, але вони зазвичай важчі, ними сьогодні було б важко пиляти, незручно.. При землі трава суха, тому пил тягне навіть при моїх доопрацюваннях, стружка теж в корпус попадає, ну але вітер закручує, то і не дивно. На мокрій деревині навіть рідний фільтр справлятиметься. Як тільки суха, трухлява деревина, чи не ідеально підточений ланцюг, буде дупа. Коротше на обрізку живих дерев вона в основному, зимою коли нема пилюки, якщо не доопрацьовувати, або постійно треба лазити до фільтра, роздовбувати кришку, в мене на таке терпіння не вистачить на жаль.
    Хто буде купляти, одразу викидайте рідний фільтр з яким вона йде, купуйте двохшаровий такого типу, (теж хочу замовити бо нижче на фото самі побачите який стоїть). Отакі треба, зліва сучасні версії 180го китайські, а на старіший батьків американець зправа Screenshot_2025-09-19-18-47-37-687_com.android.chrome.png , краї просочіть розведеним герметиком, прижміть до кришки, стане ясно де просочувати, тудою з під кришки прижимної теж пилюка пре, і пре непогано, на білому фільтрі дже добре видно,( я поки проклеїв пластирем,) особливо якщо кришка не нова і і пази мають виробітку, . В корпус фільтра на вході покладіть щось грубої очистки, та хоч металеву посудомийну мочалку, приблизно так власники китайських штілів і роблять з відмінним від мого повітрозабірником.Краще працюватиме поролонивий фільтр з сскуттераа, "нулівка", прососений маслом чи ще чимось. Гарантії ви не втратите раптом що, але наа гарантії і пилку побережете, пізніше зможете і щось брутальніше зробити, якщо недостатньо здасться.
    На центральну трубку корпуса фільтра одягніть гумове кільце, виглядатиме приблизно так і вижиматиме фільтр. Трубка наче 26мм, я отвір вибив 23мм якщо не помиляюсь. Звичайна плоска гума, при натягуванні закочується як треба. З боку двигуна кільце трошки обрізав, бо виступ невеличкий, злазитиме. Виглядає якось так IMG_20250919_191536.jpg
    На старішу версію доопрацювання, на новішій трохи інакша ситуація, вище описав що люди роблять, в мене так. IMG_20250918_100606.jpg
    Ще переробив сапун, скосив болгаркою правий повітрозабірник, насверлив трохи отворів в лівому вищому, щоб повітря брали чистіше що йде з лівого боку, через щілини ричага і там де корпус не прилягає, вони могли б одразу з завводу продумати забір повітря з лівого боку , але їм це не вигідно, люди частіше купуватимуть фільтри , поршневу і тд.. IMG_20250919_193203.jpg
    IMG_20250919_193047.jpg
    Закинув фотки на райберт, можливо хтось гуглитиме, та йому знадобиться. Надіюсь що нікого не вибісив)). Я просто захотів поділитись. Пилка навмисно задавлена інженерами по ресурсу, і навіть не зважаючи на таку підлянку, користується попитом і довго відходжує, виробники такого не очікували). Якби не фільтрація, на інші недоліки можна уваги не звертати, це побутова пилка, яка вважається бюджетною та популярною в лінійці штілів. Мені вага сподобалась, пиляє дуже пристойно на свою кубатуру, по обертам якщо не помиляюсь, в своєму сигменті з заводських, не має рівних.
    Викотили в продаж 172, по кубам однакові, кришка блін на 3х шурупах), спробуй швидко дістатись, можна і загубити, двигун інакший, якийсь, типу економічніший, екологічніший, мабуть такий що і не поремонтуєш потім. Погугліть за лінійку 162, 172 і 182 якщо комусь цікаво. Аморти пружинні, кришки бачків швидкоз'єм і тд, на якиййсь штуцер дорожчіі наче.
    ПС Накнопав інфу, може Фантом купить, а то ходить без пилки))

Искатель57, Ph@ntom та Cracker подобається це.
    1. Вашій увазі страйкбольний привід Tar 21 (він же форт 221). В ідеальному стані, стріляли всього пару...
      5000 грн.
    2. Продам мр 654 з горбатим затвором, стан класний, полірнутий, гаряче вороніння, гладкий ствол, зріз п...
      9600 грн.
    3. Все комплект на фото ствол під подовжувач та сигнал мисливця на різьбі .Ствол гладкий 4.5 мм.спеціал...
      28000 грн.
    4. Затвор литий під вузькі направляючі рами,по оплаті реквізити питайте в личку.
      2550 грн.
    5. (в наявності 7 шт.)
      Пулі Oztay (нові) Калібр - 5.5 мм Пачка - 250 шт Вага - 1 г
      160 грн.
  2. Cladotrix

Повідомлення:
    10.323
    Адреса:
    Україна
    Хлопці, в кого штіль 180ка і знає його болячки, відгукніться. В мене два варіанти , або сальники і йде підсмоктування повітря, або коромисло біля голки підклинює, хоча перевіряв, вільно ходить, і виставлено по верху карба,. Звик до карбів з L, N гвинтами і гвинтом заслінки, а тут один на холостий хід і щось ніяк не можу виставити оберти. То глохнути пробує на холостому, треба підгазовувати, то навпаки сам газує крутить ланцюг, потім все тихіше , тихіше і глохне. Ще запара, що погано чути коли він в нижньому положенні ричага, коли мусить диркнути, диркання не чути, не виражене воно, іноді диркає нормально, якийсь незрозумілий для мене аппарат поки що.. Я так зрозумів це його "прикол" переливати свічку зайвим смиканням стартера в інтернеті траплялось що у хлопців теж таке мало місце. Його то можна потім завести при заллятій свічці в положенні 1, впхавши ногу в ручку, прижавши газульку, але то не діло...
    Хто знає чому плавають оберти, підкажіть, щоб зайве не лопатити.

Ph@ntom подобається це.
  3. tacha79

tacha79 Obergefreiter

Повідомлення:
    98
    Адреса:
    левый берег Киева
    Наблюдається таке на холодну, але до варіанту глохне до доходить, коли прогріється то все норм. Тому і холості виставлені коли вже пару надрізів зробив.

Cladotrix та Ph@ntom подобається це.
  4. Cladotrix

Повідомлення:
    10.323
    Адреса:
    Україна
    Та я в курсі що на прогрітій пилці регулюється. Дунув ще раз карбклінером жиклер холостого ходу, і поправив заслінки обидві, щоб були менші щілини, хз хто їх збирав, може якісь інваліди по зору китайські. Завелась, диркнула вже як треба, не знаю чи надовго. А холості не тримає стабільно, пробує заглохнути, якщо пролюбити цей момент і не підгазувати трохи. Навіть якщо зробити вищі оберти холостого, теж така шляпа, просто ще й ланцюгом маслатиме, пізніше спробую вгадати з налаштуванням. Ось так було, з лівої сторони. Інша теж не фонтан. IMG_20250922_103841.jpg Їх косо поклали, ще пружинкою підтягує в одну сторону до ричажка, попідбивало трохи заслінки, тому щілини вже не прибрати, можна зробити лише мінімальними.Ось відео де мужик херню городить, побачив закономірність з заслінкою та отвором карба та не зрозумів суті. Заслінка овальна, її в іншому положенні правильно не покладеш. Слідкувати треба за щілинами по периметру. Ліхтарик в руки, відпускаєш болтик і шилом соваєш. Знайшов де щілини мінімальні, і болтик затягуєш. Якщо крутити заслінку тупо виставляючи по отвору, х-ня вийде, а деякі взагалі отвір натфілем підпилюють.

Ph@ntom подобається це.
  5. Cladotrix

Повідомлення:
    10.323
    Адреса:
    Україна
    Зафіксував закономірність, пилка глохне на холостих і в горизонтальному положенні, збавляє оберти і глохне. Якщо опустити шину вниз, не глохне, навіть набирає оберти.
    Явно карб чудить. Заслінки навряд, пружини наче тугі. Залишається коромисло, голка, мембрана.:rolleyes:
    Хтось з таким стикався, куди рити , як лікувати? Якщо пиляти без перерви на підгазовці, не дуже й заважає, але коли треба відкласти пилку чи відволікся з контролем, це проблема.

Ph@ntom подобається це.
  6. Cladotrix

Повідомлення:
    10.323
    Адреса:
    Україна
    Оскільки часто гуглив за бензопили, ютюб навалює їх тепер в рекомендоване, (сам не зтикався з цією маркою, але виглядає навіть краще ніж мій Садко, хз яка якість на даний момент.) Найкращий варіант фільтрації паперовий, потім такий фільтр як я показував раніше в садко, і десь внизу під плінтусом фільтр 180го.
    Якщо якість лиття двигуна, пластику добра, стоять номальні фільтри по паливу(войлочний), по повітрю паперовий, або хоча б сіточка, можете сміливо брати китайця, якщо старались з цим то і двигун нормальний скоріш за все, просто не екологічний, що в наших краях не принципово. Якщо в ньому ще швидкоз'ємні пробки, є металевий упір біля шини, пружинний амортизатор хоча б один біля шини, уловлювач ланцюга та направляючі, легкий старт, і все це коштує як 180й штіль чи навіть дешевше, беріть і не роздумуйте.Вкинете якісний пильний ланцюг на китайця, і горя не знатимете. Бажано поширену модель, щоб потім при потребі були запчастини, якщо буде бажання ремонтувати.

Ph@ntom подобається це.
  7. Jurgen Shmelling

Jurgen Shmelling Stabsgefreiter

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    22
    Лоти
      на продажу:
    26
      продані:
    47
    Повідомлення:
    180
    IMG_5822.png Вітаю, потрібен бензобак на цього ,, динозаврика,,) Якщо в когось є бензобак або пилка на запчастини, розгляну варіанти придбання. Заздалегідь вдячний!)

8. Cladotrix

Повідомлення:
    10.323
    Адреса:
    Україна
    Доброго вечора. Арбористи в темі є?)
    Є бажання зробити дереволази ( гафи). Ну як бажання.. Необхідність. Столітні акації біля будівель, треба щось мудрувать бо дерева аварійні, сухі, і частково сухі, багато.., Ресовці з вишкою пиляють лише горіхи та яблуні людям, які взагалі не заважають. План мабуть по підлянкам спустили згори. Акації не захотіли , хоча пропонувалось не задарма.
    Доведеться своїми силами, то питаю може хто підкаже вдалу модель гаф по формі та який шип кращий. Там кора товщиною зо два пальці.

Konrad Lorenz та Ph@ntom подобається це.
  9. Cladotrix

Повідомлення:
    10.323
    Адреса:
    Україна
    Хех. По гафам, ті що з товстого металу і викликають довіру, тищ під 8-9 наче+-, конструктивно прямі, мені здалось що нозі незручно буде, вигинатиме литку чи стопу.
    Самі гафи без прибамбасів, такі Screenshot_2025-11-20-17-12-04-626_com.android.chrome.png
    Ось з прибамбасами, повний комплект арбориста, гнуті так як нозі зручніше, але схоже на слідуючий день родичі їстимуть свіжі булочки з камхветами:rolleyes:, там металу кіт наплакав.. :smile_9: Screenshot_2025-11-20-17-29-08-080_com.android.chrome.png
    Ось майже родив свій варіант, 90% зроблено, кілька петель приварити, і верхні охвати ноги вигнути. Ліпив з того що було, то як би не на виставку. Зазвичай полоси 40ммх6мм гафи попадались що роблять, мої 35х6, але я й важу не 120кг. IMG_20251120_170533.jpg

Ph@ntom подобається це.