складаєм дулю, так виглядає шатун знизу поршня без люфта. В двохтактниках звичайно навпаки, шатун має мінімальний люфт між противагами колінвала, противаги суцільні, без вирізів, це щоб зменьшити об'єм картера, він працює в процесі приготування паливної суміші.
Казав що не може завести потім, то може і не провертається, чи хз.. А взагалі то йому 80 років, яка ще в дупу дружба? Роботящий і жилавий дядько, старається сам обходитись, вона важка а він тягає. Другому 71 і теж тягає, хоча ще дві нормальні пилки є. Пиляю то їм я , але ще крім того вони щось там прищаться самі
Коротше роблю висновок, що пофіг на той шат по осі, головне щоб не цокало по вертикалі, Про всяк випадок розбомблю всі мотори які є, обдивлюсь гільзи, задири, кільця , шатуни, і зліплю з тої шо менше жахнута життям
Колись отак я перебирав електро двигуни, виявилось, що найменше трахнутим життям у моєму випадку була сільська хвойда )) . Це дало можливість відразу не втручатися у підключення моторчику до горна, внаслідок чого чуть половина Карпат не сгоріла ))
Вставив кільце в гільзу, там проміжок як в старшої дружки. Візуально 3мм, при допустимих1,2-1,4мм наче
Чому незаплановані? По перше я одразу хотів вкинути поршневу нову, бо лише міняти кільця то таке.. Ще парочка дружбівських моторів є, можна перебрати самий не ушатаний, до того ж дядько бубонів що наче десь нові кільця валялись.
якось так прийнято, що нормальний зазор для таких діаметрів порядка 0.2-0.4. Крім того помітно впливає знос по вертикалі, тобто товщина кільця, там допуск 0.05.
Є такі кільця що цокотять в канавках, ті одразу зрозуміло що нах. А от щодо 1,2 -1,4 мм що я вище писав то тут засада, а Ваші 0,2 і 0,4 тим більше, бо товщина штіфта в канавці поршня 2мм, то ніяк не буде менше 2. Треба буде ще погуглити.
це чистий зазор, без врахування штифта. Тому само собою міряєм товщину того одоробала і додаєм до нормального зазору. Ще, запхавши кільце в циліндр на місце без вікон, треба посвітити, подивитись чи нема просвітів між дзеркалом циліндра. збільшені кільця не прилягають, а це косяк.
я також таких плоских не бачив, але і совкових пил не розбирав, тільки регулював. В принципі мені таке подобається, круглі штіфти люблять вилітати. Особливо у супертехніки типу макаки мінської
Навряд чи приколхозив, без врахування штифта все одно близько 1мм буде, це на око, хз як поміряти в гільзі точно. Фонариком на просві не світив. Ось наліз на канал ще одного збочення, але ще не рився по відео. Як на мене простіше варіатор від скутера приколхозити.
Ну не всі такі перфекціоністи я Ви,)) багатьом підходить, аби хоч приблизно працювало, на те воно і рукоприкладство, щоб зг**на і палок з сараю щось зліпити. Мені теж не зайшло, просто виклав в тему.