Так є жеж,і газулька на нему.Чому до дупи кацап його знає.А коса працює добре весь сад покосив,але з перервами,бо поршнєву на обкатці.
Раніше питав за напильники, ось знайшов більш менш нормально розписано.https://opilah.com/napilnik-dlya-zatochki-tsepej-benzopil-osobennosti-vybora-i-primeneniya/ По ідеї 4,8 для кроку ланцюга 325 і для орегонівського і для штілевського чи як? В пилці Садко точно зірочка ведуча 0,325, і 38 зубів ланцюг орегонівський, ну і напилок 4,8. Штілевський ланцюг на 32зуба теж наче 0,325? Не зрозуміло, чи треба міняти напильник по мірі зносу зуба, коли він стає нижчий?
Брутальна точилка для ланцюга, ще не випробовував, тільки но зліпив В мене проблеми з кистю, то не можу від руки дотримуватись нормальної заточки, до старої вбитої шини подоварював, підійшли ідеально, так співпало. Кут 30градусів, після станка якраз доточувати нормально напильником. Станок рівняє геометрію зуба тільки, але не точить Ще придумати сюди насадку, як обмежуючі зуби знімати і можна патентувати.
супер, як кажуть в одній передачі про ковалів, буде різати. І підказка вище про використання шуруповерта може бути, тільки обороти невеликі і туди сюди трохи має бути, насічка на тих напилках дозволяє працювати як фрезою. Сам точу врукопашну. Діаметр підбирати по зубам ланцюга, не по зносу, бувають від 3.8 на ланцюги мікро одна четверта і далі. Отой писк в статті про дороговизну ланцюгів трохи занадто, звичайні не дорогі, посилені, твердосплавні, для бетону, для фігурної різки так, але то окупається.
Я звичайно не інженер, але трохи насторожує планка на напильнику, щоб пхати його в шуруповерт. На орегонівській точно крок 325 і 4'8 напильник, були сумніви щодо штілевського ланцюга і напильника, зубів менше, але теж наче зірка 325, я міняв шини і ланцюги то пиляло
Блин,начитался теперь не знаю как точить цепь.Буду на заточку циганам давать.Посмотрел интересный видос там Шуриком насадкой алмазной мужик точил.Может заказать на Али баба экспесу?
алмаз по сталі не на довго при великих обертах, він не любить нагріву. І часу на заточку, точніше поправку середнього ланцюга прямо на пилі йде хвилин 15, якщо це робити своєчасно, помітивши що треба натискати на пилку і летить не стружка а тирса. А ще натяжка правильна, щоб і не сильно і не зіскакувало і не відбивало. Як завжди, в кожній роботі, починаючи з підмітання віником, треба щось знати.
жаль що у нас тільки два відомих дилера по шинам і ланцюгам, знаю що є ще якісь довелось попрацювати б.у. невідомою мені пилкою з рідним також не знаю чиїм ланцюгом, з Німеччини привезеними, акацію чухало як ялинку. Пиляли дрова довго і нудно, потім то все забрали на багаті села.
150гр.деньги не большие ,да на макитовском шурике обороты небольшие есть .Попробую на кончиных цепях думаю беды не будет.Мужик на видео за 5минут наточил в лесу 14"цепуру прямо на пиле.
Открою вам секрет Штиль в Украину уже лет 10 поставляет продукцию только из Китая,с той поры как перенес производство из штатов.А из Германии не поставляет уже лет 15.Да и цепи поставляются бухтами,а фасуют в коробочки уже по месту.То же самое и с маслом.
багато чого в чайні роблять офіційно, включно з конвеєрними вузлами дорогих автомобілів, батарей і двигунів для Тесли і не тільки, Айфон і т.д. А ще в них трактор по Марсу їздить. На моїй пилі написано Австрія, на іншій, хускварні, її історична батьківщина, на коротких ланцюжках швітцзерланд, де правда не знаю.
Все зависит от бюджета.На работе товарищи уделили 250штиляку плача было...у официалов поршевая 5500 .Сжалился закинул китайскую за 700гр.Ниче пашит не хуже фирменной.Злит другое ,когда на махровом Китае изготовленном в подвале индийскими йогами пишут Швейцария.И ведутся же наши хуторяне.А знаменитый циганский Штиль 362 ,аж зло берет.Жуликов в интернете куча,типа польские 180штили за 3500и прочий шлак типа партнёров за те же деньги,общие с партнёрами только расцветка корпуса.Ну нельзя же так жестоко разводить народ.
П.С.мое личное мнение-Лучше 180штиль с китайской поршневой,чем китайский выкидыш с громким названием и типа швейцарский.
можна, торгівля в більшості випадків розводняк, або на якості або на ціні і поки що нема на то ради, деякий виняток офіційна гарантія і наявність хоч яких майстрів для її супроводу. Ще впливає загальне поєднання в людей бідності і жлобства. Всім треба дешевше а не краще.
дилери чесно пишуть що де зроблено і рідний сайт також, не наш сайт а оригінальний. Там вказано, що побутове клепається в Китаї, профі на рідному заводі, можливе використання комплектуючих на молодші моделі, на ті що зовсім профі ні.
Дякую.Бо тут мені повадились поради давати, то напилок разом з планкою в шуруповерт, то шукати упаковку в смітнику, чи де вона там Там тих позначень на ланцюгу.. І 2, і С і 5, але таки 4,8 діаметр, якщо 2 на зубові обмежувальному. Коротше є 100% варіант, ловлю за жабри одного місцевого кадра, і нехай точе, він вміє, тим паче шо мені винен, як земля колгоспу, за кротоловку, якою він сліпаків повиловлював, сидів би зараз голодний, без моркви. А нє то стукану, вони в червоній книзі
К пиллам выпущенных в Китае на брендовые заводах ,вообще вопросов нет.Качество не хуже чем на родине.А вот дерьмо с брендовыми наклейками-зло.
Предложили Олеомак Спарту25 за 1500гр.не набирает обороты.Работали без воздушного фильтра.Глянул цену запчастей и отказался.Ремонт + базовая цена+ цена запчастей,аккурат выходишь на цену новой косы.Пускай коров к ней привязывают.