У дружбы и Урала объем цилиндра намного больше чем у кого-то Штиля 230,модно было при СССРе все из чугуна лить и чтобы болтики не меньше 6,и масло гоняное типа нигрола .фМоща.
Косу пока ремонтировать не буду.Запчасти на сраную китайскую косу ,как на Штиль.Мародеры блин.Зла не хватает.Подожду зимы
Щось така підозра закралась, шо дехто хотів мені поломану косу перепродати, мовляв на лісапєтку саме то.. Розхвалював..
І ще питання по темі. Вмер мій штіль 180. Думав взяти ще одного 180, але сподобався мс 210. Що він з себе представляє, варто переплачувати?
варто переплачувати за напівпрофесійні моделі і більш потужні. Це автоматично довговічніше і в результаті дешевше
Це домашня модель, тому і думаю. Ще збентежело що там бачок на 470 мл. Проти 250 у мс180. Боюсь щоб він не жер як китаєць)
та не жере воно, це для довшої роботи. І розхід вказано в характеристиках. Жере моя пилка, але за той час встигаю більше ніж економна модель. А призвичаївшись, тобто глушити заводити по потребі, можна значно економити паливо і ресурс. В мене конкурент штіля, в якого основний недолік це запуск ну дуже своєрідний. М'яко кажучи. Особливо перший, холодний
Там аж 0,1кВт різниці Просто добавили трішки до 180штіля. Бак більший, амортизатори і тд. Ось власне про різницю. https://www.stihl.ua/Продукція-STIHL/Бензопили-електропили-акумуляторні-пили-Ланцюги-шини/Бензопили-для-домашнього-господарства/2215-110/MS-210.aspx Покрутив сьогодні в руках 180 , пиляли дрова у родича. Іграшка, собі передумав брати, хоча була думка взяти щось маленьке.Я звик пиляти швидко більш потужнішою, коло 180го засну і шось собі відпиляю важливе. Пилка для терплячих людей
про амортизацію. В зв'язку з відсутністю вже хрящів в руках працюю сильно амортизуючою як пилкою так і косою+ шкіряні рукавиці з бараном всередині, тільки тоді руки не болять. Бажано то робити до знищення зв'язуючих приколів в організмі
Ну теж не гут з суглобами, але поки терпимо. Тоді треба вибирати модель з пружинами, а не резиновими амортизаторами, тобто профі модель, а не побутову. В моїй пружинний амортизатор один, біля шини, всі інші резинові.
В мене просто гумовіі амортизатори, без пружин. Один пружинний біля шини, під уловлювачем ланцюга, але мені не сподобалось що сильно м'яко себе поводить, мабуть пружина підгуляла від навантажень, то я з вбитого гумового амортизатора вирізав кільце і підклав під пружину, гуляти перестало, на скільки такий колгосп вистачить то хз.
в моїй збалансовано, ручка дуже мало вібрує, при досить малому зазорі, можливо працює ще металевий корпус, не пластиковий. Великий зазор напевно збільшить можливість відбою.
В мене вже сильно гуляла, як холодець, мені так не зручно. Підставив кільце і наче адекватніше стало. Та пружина чомусь в посадочному гнізді люфтила. Коротше як то кажуть допиляв під себе
Про 210 не чув.А от 230 и 250 непогані.А що вас зупенчє відремонтувати 180?1500 грн.і у вас нова пила.(це при гіршому раскладі,)
Нормально він жере.Двигун не набагато більший за 180,зато карбюратор продвінуьєй,вже є можливість регулювати оба параметра замість одного.Якшо все в нормі то економна пила.Штілі всі економні.Але ціна на Штіль кусається.Як хочете можу зробити ваш 180 занедорого.
Зато економна,це не професійна пилка.Ви як ті в анекдоті хочете щоб вона ще ломи перепилювала.Для чисткі сада,роботи по дому вона доволі непогана.
Ну я подумаю,може дійсно взяти цілий двигун.Бо за ЦПГ хочуть 350-400гр.сальніки ,прокладки,100 карбюратор 300-350.вже окупілась а ще підшипники і колєнвал уже в плюс.