У мене спецстанок є, і градуси позначені, от тільки нема бажання тягнути його в посадку, разом з бензогенератором, чи ще куди, щоб підточити той ланцюг.
Всім, хто з відкритим ротом спостерігав за моєю епопеєю, в велобензобудуванні, доповідаю: облом!! Не вистачає потужності в китайштіля, муфта шкварчить. Кинув мотор на пилку (з 2 одну зліпив). Тягне. Моя повітря через сальники тягнула, оберти плавли, погано заводилась, то мотор пригодився. А оце сижу і плачу, мив курва урала пів дня, весь в мастилі з палець прошарком, (прибарахлився при нагоді колись), знімаю храповик, а там якийсь додик зварювальником приварив крильчатку до вала Ні до запалення не долізеш, ні до сальника..
напилками якщо своєчасно правити, то то швидко і легко, а якщо треба десь працювати, то краще брати з собою запас ланцюгів. Ну а посилені, всякі твердосплавні і т.п. або точать на станку або просто міняють, там ресурс вдесятеро. І ціна також. Про обмежуючу ланку, не треба її занадто опускати. навантаження зайве на все а швидкість роботи не дуже збільшується.
Насрано в стакані. Гайка примудохана до вала, і до стакана з різьбою, хрін його знає як там прибирати, треба розрізати крильчатку поперек, якось відновлювати різьбу на валу, і ставити крильчатку з дружби чи шо.. Я з ними діла не мав, працюю інтуїтивно, з мене механік ще той.. Ще парочка дружб є, просто почав з уралу , типу ради того що потужніший. Цей весь шлак дядько підігнав, для майстрування всякого чортішо, а чи то він такий аймаладцаумілець, чи той в кого він те все повиманював то хрін їх знає, зтягував ті дружби відусіль. Мабуть все ушатане, не дарма віддав.. Облом Реально пів дня вбив щоб відмити
досить давно перестав нервувати, бачачи ремонти, зроблені шимпанзе з електрозваркою та розвідним ключем. Це подолати не можливо, можливо іноді тільки переробити.
Бачив якось про редуктор, все рівно потужності не вистачить, він ледве буде тягнути в кращому випадку не нагружений велосипед, про прицепчик і мови не було б, зчеплення благеньке як на мене.., тим паче по пересіченій місцевості. Спробував, побачив що не те пальто.. Мотор вважай тух з піднятим колесом, зчеплення аж посиніло. Я з дуру підняв, газонув, ланцюг злетів, погриз спиці, от і весь мій експеримент. Мотор з китайштіля перепросив, реанімував пилку. З двох одну зліпив, грубо кажучи, бо в моїй "Садко" сальникам вже дупа прийшла, плавали оберти, або взагалі не заводилась, розлетілось від смикання зо 4 стартера. А китаєць з пів тика заводиться, ще трохи підлаштувати карб, і буде гут, бо свічка чорна. Може щось вийде з Урала, теж малоймовірно бо вони вшатані. Наче з 660 штіля, чи мопеда альфа карб ліплять,точно не пам'ятаю, тоді працює краще. Урал точно повинен тягнути.
Простіше одразу мопеда "позичити" Урали коротше відпадають, з двох одного треба ліпити по ходу. Один заварений наглухо, в другому корпус репнутий. Зараз погуглю характеристики дружби, на скільки вона слабша, та можливо ціліша.. От не дає мені спокою тяга до конструкторсього новаторства, прямо аж муляє
Все нове, то добре забуте старе(с) Цікаво ж притулити кудись річ, що просто валяється, а раптом вийде..Секас зайвим не буває. Зчеплення на уралі дебеліше, цікаво чи можна його на дружбу втулити, чи обертів не вистачить розвести пружини, редуктора наче дозволяють вмістити. Інтернет тупить, не можу нагуглити порівняльні характеристики урала і дружби. По уралу наче 5,5к.с Об'єм камери 90,4, поршень55, оберти 6200, якщо не брешуть, бо то в дружби наче 90,4? Урал дебеліший. Хз, нічоніпанятна. На тому "штільові що я тулив, оберти мабуть під 10т, і об'єм 54, не дарма і не тягнув чи шо..
все потребує редукції відносно найбільших моментів. І той штіль чудово потягне лісапет з наприклад 20 колесами і зірочкою в пів їх діаметра, то рахувати треба. Де навантаження на ланцюг пилки і де на колесо з центнером ваги зверху.
Зря не заморачивайтесь пила рассчитана на моментальную,но кратковременную нагрузку.Бензотример более подходит ,ибо рассчитан на более продолжительную работу на максимальных оборотах.
Вариантов масса-потерял,украли,сдал в ремонт ,отправил ремонтировать на аккупированные територии и т.д.А когда мопед будет ,хрен догонят.
І на яке таке навантаження розрахований бензотример? Траву косити? Так там спротиву майже нема. Бензопила витримує значно більше навантаження, пиляючи дрова. Щодо моментально, то Ви щось погарячкували, мабуть не пиляли купу дрів без зупинки. Та й якщо їхати, то нащо постійно валити газульку до упора, підгазував, і котишся, потім знову, врешті решт є ще педалі в поміч. В мене купа старих моторів, з якої можливо виберу один справний, і проблема власне не тривалості нагрузки буде, а скоріш за все в тому, щоб вгадати передаточне число, а ще в бензині, бо дружба розроблялась під 76 чи 80й, хз.. Буде мабуть не гут мотору, хз в якій пропорції лити масло під 92й бенз, і виставити по новому запалення, оце дійсно проблема. А навантаження то діло десяте, можна приловчитись як їздити.
в різних бензопримочках стоять однакові двигуни, їх відмінність від мопедних заточка на роботу в двох режимах, холостий і повний газ, де основним є як раз повний. Все що пів не єфективно. Спеціально порівнював деякі моделі відомих виробників, ясно що різні по потужності і відповідно об'єму циліндра, там є навіть біля сотні кубів і 10 коників, під півтораметрову шину і за півтора кілобакса. Але в більшості профі 50-70 кубів і 3-5 коняк, з вентилятором, що також хоче енергії. І всім однаковим, для пилок, дуйок, ножиць, кущорізів, тримерів. Тільки косарки звичайно мають інший двигун, чотиритактний, бо стабільно горизонтальний. Без зчеплення, все напряму. Для мопедів то все відносно підходить, точно в вигляді газонув котишся. Всі на електротягу!
Як мінімум тому, що коса висить на розвантажуючих ремнях і навантаження на руки інше, для зручності зроблено. В дружбі та уралі бак по півтора літра, і про що це каже, на Вашу думку? Що тоді пилки працювати були повинні довше чи що? Просто на ергономіку був покладений болт, от і все. Пилка багато споживала, тому і такий об'єм бака