Венгры

Dieses Thema im Forum "Союзники Німеччини" wurde erstellt von zilkin, 29. Juli 2009.

1. \Lisovik/

\Lisovik/ General-major

Те ж саме з росіянами,де більше Азії в генах,ніж Європи,та й українці по чистоті крові,починаючи із славних княжих родів-це ослав"янені вікінги,а теперішня українська еліта-українізовані та вихрещені семіти...
    У сучасному світі боротьба за чистоту нації-це шлях у нікуди та до самознищення,а перспектива-це пластичність та готовність до високодинамічних процесів розвитку народів у планетарному масштабі.
    Як старшим поколінням не важко,але треба бути готовим прийняти в сім,ю невістку-китаянку чи зятя-африканця.:eek::D:beer:З пов.

Bandera3, antykvar_2009 und Miklos gefällt das.
  2. Интересные лоты

1. Комплектом із двох шт. Надульнікі-ковпачки ,з польського Маузера, різних виробників. Кришки рухаютьс...
      760 грн.
    2. В лоте одна.Новодел с углеродки. Постель для образца.
      200 грн.
    3. Новая.Делалась мастером по оригиналу.Заказывал для себя несколько шт на фрезер..Сталь 65Г.Еще не уст...
      550 грн.
    4. 2.єкстрактор на Маузер К98 стан нормальний по фото
      1350 грн.
    5. Копані,чищені,фарбовані руж. фарбою.
      200 грн.
  3. antykvar_2009

antykvar_2009 Oberst

Рейтинг:
    4
    Отзывов:
    102
    Лоты
      на продаже:
    153
      проданные:
    198
    Хочу доповнити(кіть мож?),а за ціган і волохув уже мовчу...:eek::D:beer:

Miklos und \Lisovik/ gefällt das.
  4. Miklos

Miklos Oberleutnant

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    :beer:
    Процент помешанія із сьими файтами мінімальний , кіть добрем утямив...

\Lisovik/ und antykvar_2009 gefällt das.
  5. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

Тема, як на мене пішла, в цікавому руслі - про народи по обидва боки Карпат, але ... було б добре створити окрему, а цю залишити конкретно по мадярах.

6. Miklos

Miklos Oberleutnant

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    А я думаю ми прийшли до інтересного момента , чи боли серед солдат мадярських цигани у другу світову

antykvar_2009 und ArtBorsuk gefällt das.
  7. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

А мені цікаво чи серед трансильванців були і румуни?

\Lisovik/, antykvar_2009 und Miklos gefällt das.
  8. \Lisovik/

\Lisovik/ General-major

Доброї ночі! Думаю,що зміст слів "русин","руський", "русский" та "радянський"-зовсім різний.ІМХО.

Мигел, antykvar_2009 und Miklos gefällt das.
  9. Saboteur

Saboteur Gefreiter

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    6
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    9
    Полу-оффтоп. Увидено на Ebay. Венгерские объявления по Югославии.
    П.С. Уже успел забыть как правильно картинки вставлять

10. zilkin

zilkin Stabsfeldwebel

Приветствую !
    Что-то не по теме поехали.
    Для разрядки нашел интерестные фото по линии Арпада.
    С уважением....

Images:

cikkek_57153.jpg
    cikkek_57152.JPG
    cikkek_57154.jpg
    Hungarian_soldiers_in_the_Carpathians.jpg
    cikkek_57150.jpg
    tori_12_8.jpg
  11. Miklos

Miklos Oberleutnant

Рейтинг:
    1
    Отзывов:
    1
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    3
    Ну и для разрядки перескажу историю которую мне рассказал один старый дед .. Он видел как мадярский офицер бил своего солдата по лицу за то что тот не знал как правильно обращаться с пулеметом .. Разобрав на запчасти собрать не смог .. Это все происходило перед строем солдат .. (Для крестьянина из сельской глубинки это был замысловатый механизм )...

Bandera3 und antykvar_2009 gefällt das.
  12. zilkin

zilkin Stabsfeldwebel

Рукоприкладство в любой армии есть и в настоящее время даже со стороны офицеров

Miklos gefällt das.
  13. zilkin

zilkin Stabsfeldwebel

Sholer, bohdan iv, Baker 263-1 und 3 anderen gefällt das.
  14. zilkin

zilkin Stabsfeldwebel

15. Унг

Унг Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Отзывов:
    5
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    19
    Знайшов у дідовому архіві таку фотку.Точну дату сказати не можу,дід воював з 1940 по 1943.Після поранення і евакуації з фронту з 1943 по жовтень 1944 у робітничому батальоні.В жовтні його частина фактично перестала існувати через дезертирство офіцерів.Дислокувалися тоді у східній Угорщині,район міста Шаторольоуйгель.Дід пішки,полями,повернувся додому на Закарпаття якраз перед приходом Червоної Армії.Репресований новою владою не був,дожив до розвалу совка.Любив годинами розповідати про бої в районі Дона,де чудом вижив,мав блокнот з записами назв усіх населених пунктів через які доводилося пройти.З війни збереглися декілька фото,документи,медаль,деякі особисті речі.
    IMG_20171103_161402.jpg

Sholer, Рихард, Мигел und 6 anderen gefällt das.
  16. Darkfisher

Darkfisher Moderator

Рейтинг:
    0
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    1
    Ну насчет политики итальянской и венгерской ту вы ошибаетесь, разные величины все-таки. В чем выразилась небоепособность Корпуса и какие поражения он понес интересно? Венгры осенью 1941 г. стали реорганизовывать части, поскольку на фронте выявились организационные и логистические недостатки. Что потом вылилось в отправку 2-й полевой армии.

17. Darkfisher

Darkfisher Moderator

Рейтинг:
    0
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    1
    Ой, да кто только не выполнял эти оккупационные функции )) Или может румыны от них отмазались? Отнюдь, выполняли и будь здоров! )

Baker 263-1 gefällt das.
  18. Рихард

Рихард Oberstleutnant

Выполняли все - но конючили венгры т.к. понимали что насиловать девок и жрать яйко-млеко в тылу гораздо безопаснее для собственной шкуры. Еще партизаны-ковпаковцы писали об инертности венгров в антипартизанских действиях.

По поводу Мобильного корпуса вы сами спрашиваете и сами же отвечаете, зачем это? Он прекратил свое существование как боевая единица после 2-3 месяцев нахождения на фронте (!) да, да именно нахождения на фронте, а не активных боевых действий - активные действия, как известно, немцы брали на себя. Если те же румыны, которые напомню не имели даже своей танковой промышленности - "засветились " как минимум раз в крупной атаке сугубо своими (!) танковыми силами в 1941 (бой у станции Карпово, Одесская кампания) то мадьярам вообще хвастать нечем на тот период. Фактически Мобильный корпус венгров в 1941 выражаясь языком финансистов "оказался на грани банкротства".

19. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

По поводу "насиловать девок" спецами були якраз ковпаківці. За 4 місяці перебування в моєму селі мадярів не було жодного випадку насильства, а за тиждень ковпаківці відзначились мінімум 7 разів (це ті випадки, які неможливо було приховати).

Sholer, дт-75, Miklos und 2 anderen gefällt das.
  20. Рихард

Рихард Oberstleutnant

Вы все меряете на свою Западенщину - я же уже давал понять про "подвиги" мадьяр пишу преимущественно за Северо-восток Украины и области России. Кстати про столь недостойное поведение партизан слышу впервые, может есть где почитать об этом?

Baker 263-1 gefällt das.
  21. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

От мене і цікавить, що спричинювало різну поведінку мадяр на різних територіях? Сказати, що мадяри були лояльними до "западенців" неможливо з огляду хоча б на те, як вели себе мадярські гонведи в часи ПСВ - всюди бачили "зрадників" і кількість повішаних по селах інколи йшла на десятки.
    Щодо поведінки ковпаківців - можу хіба-що зробити записи спогадів молодших братів-сестер збезчещених дівчат. Самих постраждалих вже нема в живих.

дт-75, Baker 263-1, Miklos und 2 anderen gefällt das.
  22. Рихард

Рихард Oberstleutnant

Не надо родственников дивчат опрашивать - я Вам верю. Насчет поведения мадьяр по отношению к мирному населению в войну советую прочесть статью венгерского историка Унгвари - мне кажется он весьма непридвзято пытается понять этот "феномен". Может насиловали дивчат бандеровцы? Я например слышал именно это от одного коренного яремчанина, ему рассказывали его родители.

23. \Lisovik/

\Lisovik/ General-major

Добрий вечір.Хочу зауважити,що угорці 41-го та мадяри 44-го-це зовсім різні люди і тим більше вояки...Весь войовничий хміль ,після катастрофічних поразок, давно вивітрився,а слова офіційної пропаганди втратили будь-який вплив...Сумні думки та страх і невпевненість обсіли голови від простого гонведа до регента Горті...Тут уже за рідким виключенням,було за що журитися,адже відплата вже нависла над цілим Модьорорсагом.Поразку не відчували хіба-що недоумки-нілашисти.Думаю,і поведінка від усього цього була набагато стриманіша і коректніша.Це стосувалося і самих німаків і всіх їх сателітів.З пов.

ArtBorsuk, Bandera3 und Рихард gefällt das.
  24. Рихард

Рихард Oberstleutnant

Это факт очевидный - тот кто чувствует свое поражение всегда старается вести себя скромнее - мне бабушка рассказывала как немцы с румынами шли через их станицу на Сталинград и чувствовали себя хозяевами мира, и как те же по сути вояки месяца через два возвращались обратно....это, как говорят у нас в Одессе - были две большие разницы...
    Однако практически уверен - что если бы Гитлер не помешал венграм "спетлять", они все равно вряд ли повернули оружие против немцев как сделали финны и румыны....так я думаю.

Baker 263-1, \Lisovik/ und Bandera3 gefällt das.
  25. ArtBorsuk

ArtBorsuk General-major

В 1943 бандерівців ще не було. Фактично загони бандерівців (в той час ще не УПА, а УНСО) в наших краях виникли якраз після походу ковпаківців, як реакція на їхню поведінку.
    Звичайно, були і серед примкнувших до бандерівців різні покидьки, але в даному випадку мова йде саме про ковпаківців.
    Конкретний випадок - після розгрому німцями, в домі мого діда заночувало 3 ковпаківці. Дід, як більшість чоловіків, сховалися в лісі, щоб уникнути звинувачень від німців у співпраці з радянськими партизанами.
    Зранку пограбували хату і згвалтували мою тітку 1929 р.н. Втекли вони недалеко - дід з сусідами наздогнали і відправили в кращі краї. Місце де їх закопали, батько мені показав.

дт-75, Рихард, Bandera3 und 2 anderen gefällt das.
  26. Рихард

Рихард Oberstleutnant

Я читая о "Карпатском рейде" Ковпака все более склоняюсь к выводу что его воинство было послано в Карпаты ...чтобы оно оттуда не вернулось. В определенном смысле так и получилось - ковпаковцы не были ни подготовлены к действиям в горах, не знали специфику местного населения - фактически они пришли с бывшей советской территории на территорию другого чуждого им государства (Карпатская Украина) кторое вплоть и до середины 50-х годов оставалось слабо контролируемым советами.

\Lisovik/ gefällt das.