В принципі ви поки що їм не потрібні, так само як на початку було непотрібне ППО ( зара посилено підготовлюють, особливо прикордонників). Не переживайте, ще на вашу спеціальність час ще прийде
В мене 030400, то забрали ще в першу хвилю. Прийде і черга до вас, на крайняк якщо набрати не встигнуть то всунуть взводним в піхоту, що не раз вже було при формуванні бригад
Кто нибудь в курсе "Применение соединений, воинских частей и подразделений ядерного обеспечения" таких дёргали ?
Та не дай Бог))) Під мою мобілізацію то офіцерський склад (спеціальнічть яка на той час не була потрібна) записували в піхоту взводними і на полігоні вони перевчалися
Работаю в одном из структурных подразделений Укрнафты (простым рабочим ) .С момента начала войны мне не разу не приходили повестки, ни по месту жительства (живу там где прописан)ни на работу.Да и за всё время войны с предприятия мобилизировали 2человека(в первую волну ,оба благополучно вернулись ).Насколько я понял особо важные специалисты у нас под бронью. Предприятие довольно большое около 400 человек. Женщины в основном в бухгалтерии, уборщицы. Вот у меня ВУС 842 (хотя можно и по 843-му )очень они востребованы(ети специальности )?
Так, потрібні, тому що на МТЛБ садять пацана який має категорію на легковушку, поки навчиться то вже пізно буде..
Спасибо за ответ. Другое дело как распределят и по каким критериям смотрят, и кто вообще распределяет?
Военкомат дає кількість( тих хто в першу чергу потрібний і тих кого перевчать) а розприділяють в бригаді по дивізіонах і батальонах. Толковий водій на вагу золота, від його дій залежить життя екіпажу
А я колись був в РХБ захисті,а наразі такої спеціадьності вистачає, тай з віком реакція вже нета, що була 30 років тому...
Знаєте друже, здоровья ще вистачить аби взяти кайло з лопатою у руки,все ж таки армія даром не минула...Але ж такому дідові як я вже реакції під обстрілами буде бракувати, хоча від мобілізації ні в якому разі не ухилюююсь, ходив до військомату,а ле на разі такі спеціалісти з таким ВУСом як у мене просто не потрібні,своїх вистачає.
Та там від снаряда не ухилишся)) Не чіпають вас от і добре, бо як побачите армію з середини то дуже рощаруєтеся. В нас кадрових офіцерів багато, а призивають людей з кафедр, розвідбат з танкістів, моя батарея була з матросів і десантників, буде потрібно то воєнкомат з вашою спеціальністю відправить( їм не якість а кількість) в бригаду і молодший лейтенант буде вас вчити те що й сам не знає
Знаєте,я бачив армію з середини багато років, мене вже там нічим не здивуєш. Те, що була нікудишня підготовка це так,але колись ми вчили строковиків два роки, а не рік, і вони після армії мали добрі знання. Потім вже почалась епоха стройових оглядів та за.обування особового складу з виміром заточки олівців в польових сумках офіцерів, розміром та розташуванням зірочок на погонах та бірок на флягах солдат та безкінечних комісій з штаба дивізії а потім і корпусу...Це було, зараз, нарешті, армія важе від цього відійшла.
Так, армію за період АТО підняли з колін, але якби вчили мобілізованих краще і направляли по спеціальності то не було б такого бардаку і саме головне смертність була б меншою
Так особовий склад потрібно виховувати у дусі патріотизму та любові до Батьківщини,як це було колись. Напився,завели до битовки та виховали і не було потрібно ніяких прокуратур та решти...Колись часи та підготовка була зовсім різна.