Товариші допоможіть будьласка розібратися Саме більше мене цікавить що то по лісі за плоса з хрестом Я тільки рельєф та будівлі зрозумів Жив там колись зараз це закинуте село,хотів б дізнатися хоть якусь його історію та ця полоса з хрестиком мені не дає зрозуміти нічого))
Лінія - грунтова дорога між двома частинами села. "Хрестик" мабуть щось типу містка, кинули дренажну трубу метровку залізобетонну для відводу грунтових вод під дорогою, поверху зробили насип.Ще один на асвальтованому відрізку дороги на в'їзді в село. ][ - так мости позначають вздовж дороги, ну а поперек то мабуть те що я описав. Кружок зліва наполовину закрашений мабуть тракторна бригада була, техніка стояла, склад палива, наче ще водонапірна башта в ліску нижче містка, зправа від дороги.
Це давній насип по типу Змієвих валів, а можливо і його частина. Там їх декілька навколо. Місцеві колись казали, що по ним проходила дорога у козацькі часи, а по факту хрінь, заросла бур'яном. Ще й шаритися в тих краях небезпечно, орки проходили і їх побили.
Ну у меня прям там дача была. И я там много облазил по грибы. До войны. И МД у меня тогда еще небыло . Не видел валов и не слышал ничего про них. Потом жизнь поменялась , дача стала уже не моя, и у меня появился МД. Поехал туда по старой памяти после того как орков выбили, так как знал там каждую тропинку. В лесу военных встретил, без послелствий для меня. Пошарился в том районе , нифига не нашел кроме осколков. А про валы ничего не знаю. Ров на том месте, куча подберезовиков там
Зачасту, зараз воно багато де так і є - залишилися тільки неглибокі рови, а вали то осунулися, а то розорані. У системі оборонних укріплень древньої Київщини рови фронтом на південь-південний захід йшли з валами в комплексі. Там схожий більший тягнеться західніше цього, той що досліджувався - північніше траси у лісовому масиві коло Завалівки ("за валами"), а ще один біжить по посадках і межах полів східніше Пашківки.
Всім добра! Виникли труднощі у розпізнаванні деяких умовних позначень, тому прошу допомоги. Мене цікавить позначки: 1. не закрашений кружечок і палочка. 2. Парямокутник і по середині цятка (поруч біля позначки №1 і на тій самій території) Я знайшов те, що позначкою №1 позначали маленькі села, але це поселення вже було сільцем на той період, а чомусь навіть на хуторах такої позначки не було. Тому я відкидую те, що це позначення про маштаб поселення. Також є надпис про кладовище, але на цій карті кладовища позначали перехрещеним квадратом, а тут просто надпис. Прошу, будь ласка, допомогти!
Погано видно з смартфона. Можливо на(поблизу) кладовища дерев'яна церква(капличка). Хз що в голові було в того хто малював карту, чому кладовище нестандартне. На трактир і лісника не схоже, паличка пряма, але не промальована нормально перемичка. В любому випадку щось варте уваги, якщо не на території кладовища, бо там я б не лазив, поруч два вітряки.
Дякую! Це позначення я зустрів тільки 2 рази і воно співпадає з тим, що зустрічається на кладовищах. Ще знайшов таку ж помітку в умовних позначеннях і виявилось, що це типу каплички.
6- молотили зено, 7 загорожа якась, можливо для худоби. З 1 по 5 якісь подвір'я з хатами. ПС На вашому місці я б забив на ті всі позначки, а звернув увагу на купу курганів, а судячи з їх кількості , десь поруч мусить бути поселення, а то і не одне, і не факт що не нашароване з різних часів. Ноги в руки, очі в землю, і видивляйтесь кераміку на зручних місцях.
Це номера частин Червоної армії, які на той час там тримали оборону чи були дислоковані в певних районах.