Україна і світ. Новини

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Alex Richter, 9 бер 2016.

1. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Швеція анонсувала 15 пакет військової допомоги для України на 7,1 мільярда шведських крон (630 млн євро). До пакета, зокрема, увійшли бойові катери класу Stridsbåt 90.

Про це заявив міністр оборони Швеції Поль Йонсон, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Folkbladet та SVT.
    "Підтримуючи Україну, ми також інвестуємо в нашу власну безпеку. Якби Росія виграла цю жахливу війну, у нас були б набагато більші проблеми з безпекою, ніж сьогодні", - наголосив він.
    За його словами, 15-й пакет допомоги розглядається не лише як важливий сигнал Україні напередодні річниці початку війни про те, що підтримка Швеції триватиме, але і як сигнал Росії, що Швеція не залишить зруйновану війною країну.
    Пакет допомоги включає:
    • 10 десантно-штурмових катерів класу Stridsbåt 90;
    • 20 десантних катерів;
    • підводне озброєння, таке як міни й торпеди;
    • низку ЗРК типу Robot 70;
    • протитанкові роботи моделі TOW;
    • гранатомети з боєприпасами;
    • артилерійські боєприпаси;
    • ручні гранати;
    • гранатомети Carl Gustaf;
    • медичне обладнання;
    • автомобілі швидкої допомоги.
    Зазначається, що 1 мільярд крон спрямують на закупівлю військової техніки через різні фонди, ще 1 мільярд – на замовлення нових бойових машин Stridsfordon 90 для України.
    400 мільйонів шведських крон підуть на різні освітні ініціативи для українців.
    Новий пакет підтримки спеціально розроблений відповідно до потреб України, додав Йонсон. Джерело: https://censor.net/ua/n3474409

kripers338, BACA, ДВ762 та 14 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Трофейный с кевларовым пакетом и демпфером без дыр, запахов, бурых пятен
      350 грн.
    2. 2 грн.
    3. Противопехотная мина ПОМ - 2Р. Линейка мин ПОМ 2Р. в отличном состоянии и полном комплекте. датчики...
      6800 грн.
    4. (в наявності 13 шт.)
      РПГ 22 трофей, кацапські, знайшли в Балаклеївському районі поблизу селища Нова Гусарівка. Стан на фо...
      1000 грн.
    5. Трофеи. Остался живой. Последний. Повезло. Плитоноску с плитами, в другом лоте выложил. Деньги на ну...
      1000 грн.
  3. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Польские протестующие перекрыли железную дорогу вблизи КПП "Медика-Шегини" и высыпают зерно из грузового вагона

4. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Панів поліція с залізниці вже прогнала.але...:eek:
    Польська асоціація "Мисливці в дії" заявила, що долучиться до протестів фермерів на кордоні з Україною, які заплановані на 20 лютого.

Про це повідомляє RMF24, передає Цензор.НЕТ.

Як зазначається, польські мисливці хочуть підтримати вимоги польських фермерів на кордоні й висловити свій протест проти нових обмежень на полювання.

"Ми не згодні з руйнуванням польського сільського господарства шляхом делегалізації полювання. Збалансоване полювання, сільське та лісове господарство – це засади безпеки нашої країни. Потрібно зупинити руйнування спадок багатьох поколінь поляків", - заявили в асоціації.

Вони закликали своїх однодумців "стати зі своїм авто за кожним фермерським трактором".

Читайте також на "Цензор.НЕТ": "Призведе до втрати робочих місць": Польський міністр закликав протестувальників не блокувати кордон з Україною

Раніше повідомлялося, що польські фермери з 20 лютого обіцяють на місяць Джерело: https://censor.net/ua/n3474426

VIKTOR 243, kripers338, кучукаю та ще 1-му подобається це.
  5. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський напередодні великого протесту фермерів звернувся до них з листом та закликав до перемовин.

Як пише Polsat News, урядовець звернувся до протестувальників ввечері 19 лютого, передає ЄП.

У листі він визнав, що "регулювання торгівлі сільськогосподарською продукцією з Україною є одним з пріоритетів міністерства".

"Національна заборона на імпорт зернових, насіння ріпаку та соняшнику, а також деяких продуктів переробки, таких як пшеничне борошно, висівки та макуха, до Польщі залишається в силі", – нагадав він.

Секерський зазначив, що його міністерство хоче "розробити двосторонню угоду з Україною, яка б поширювала захист ринку на інші чутливі продукти, такі як цукор, м'ясо птиці, яйця, м'які фрукти, мед, яблучний сік, олія".

За його словами, у 2022 році Польща зафіксувала позитивне сальдо у торгівлі з Україною, яке становило 3,5 млн євро. "Однак у випадку торгівлі агропродовольчими товарами вартість експорту з Польщі в Україну у 2023 році становила 1,033 млрд євро, а вартість імпорту з України – 1,69 млрд євро, отже, виникає дефіцит у розмірі 656 млн євро", – йдеться у листі.

Водночас Секерський попередив, що повне закриття кордону може призвести до зупинки польського експорту товарів в Україну і, таким чином, до втрати багатьох робочих місць.

Міністр заявив, що на початку березня планується "розпочати допомогу виробникам кукурудзи та виплату допомоги у зв'язку з посухою". Також планується відновити надання 2% кредитів ліквідності.

Міністр запевнив, що його кабінет хоче вирішувати проблеми разом з фермерами і запросив їх на переговори.

Він також звернувся до протестувальників із закликом якомога менше заважати громадськості своїми діями.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери розпочали блокаду трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною, з 12 лютого протести поширилися ще на два пункти пропуску. Із 16 лютого польські аграрії заблокували вже шостий пункт пропуску для руху вантажів.

20 лютого польські фермери збираються заблокувати усі прикордонні переходи з Україною.

Українська влада обмірковує варіанти заборони імпорту аграрної продукції з Польщі у відповідь на блокаду кордону.

Детальніше про ситуацію на польському кордоні читайте у нашому матеріалі: Чому поляки блокують вантажівки та висипають українське зерно на дорогу Джерело: https://biz.censor.net/n3474417

VIKTOR 243, kripers338, кучукаю та 3 іншим подобається це.
  6. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Сергій Маченко

На питання, що б він хотів сказати республіканцям, які блокують допомогу Україні в Конгресі, Зеленський пожартував: “А нас показують по телевізору? Тоді я не буду!”. Це виглядає дивно. Бо я думав, поїздка на Мюнхенську безпекову конференцію нам потрібна для того, щоб отримати зброю і допомогу, а не показати, який у нас смішний президент. Можна скільки завгодно говорити про фортецю Бахмут, Авдіївка — це Україна, сталевий Маріуполь, але ці слова не варті ламаного гроша, якщо вони не підкріплені діями. Так, мене теж дістали до печінок республіканці, які стоять на цирлах перед своїм інфантильним недофюрером і раз по раз стріляють собі в ногу, аби лише було гірше Байдену і демократам. Але, якби у мене була можливість звернутися до них, я б використав такий шанс і на колінах молив би про допомогу, а не висміював тих, від кого залежить життя українських солдатів. Ера бидлодипломатії закінчилася на Саміті НАТО у Вільнюсі, після якого ми практично перестали отримувати американську зброю. Тоді було багато гучних вимог до США та НАТО, була пропозиція дякувати Бену Воллесу зранку і ввечері. Було дуже фаново і драйвово. Правда, результат отримали від’ємний. Публічне хамство і зневага до союзників не допомагають отримувати більше зброї. Навпаки. Давайте, нарешті, робити висновки. Україна у нас одна. Тож запхайте гордість собі глибоко в дупу, пане президенте, і працюйте не на себе, а на Україну. На тих солдатів, з якими ви так любите позувати у світлі софітів і яким так бракує зброї та боєприпасів, щоб захистити своє життя.

ДВ762, slawuta5 та Лорд Грегори подобається це.
  7. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Катерина Барабаш:

На Берлінському фестивалі показали фільм української режисерки Оксани Карпович "Intercepted" (літер. - "перехоплене")
    Півтори години перехоплених телефонних розмов російських "солдатів" з України з сім'ями. Цитати не всі точні до слова, але суть передаю найточніше.

«Мам, мені так сподобалося катувати! Я тобі можу розповісти, про які тортури я дізнався і в яких брав участь» (і розповідає. Вибачте — не можу повторити) -
    Синку, це нормально. Я б, якби туди потрапила, теж ловила б кайф, а як інакше?»

Це без коментарів. ніякий коментар не виявиться адекватним почутому. У залі – шок. Тиша цілу хвилину після закінчення фільму.
    Потім зал встає та влаштовує овацію. Рідко вдається ось так, за півтори години побачити картину світу. російського світу.

«Ні, я не озлобився тут – я просто вбиваю нациків. Вчора йдемо, нам назустріч жінка із двома дітьми — ну ми їх і поклали. — Ну, правильно, вони нам вороги. - Так, мені їх не шкода. Це їхній вибір. Могли б поїхати, як решта. — Правильно, не шкодуй їх. Бий».
    Ти там бази НАТО бачив? - Не-а. — Не бреши мені — там на кожному кроці їх бази, нам по телевізору розповідають. — Не дивись телевізор, мамо — там неправду кажуть. — Ну, як це неправду? Правду, звісно. Тому вас і послали туди, щоб ви нас від НАТО захищали. Ви герої. так і передай друзям. — Не лишилося друзів майже нікого — всіх повбивало. — Я пишаюся тобою та твоїми друзями».

«Ти знаєш, ці х@хли зло₴бучі так добре живуть — краще за нас, правда. — Ну, так зрозуміло — їм Захід платить, вони бояться це втратити і за це воюють — а за що?

«Я тобі та дітям стільки шмоток привезу — ми тут у квартирі зараз, вони все кинули, втекли. Спортивна така сім'я - одних кросівок десять пар, і всі фірмові. Я все зібрав, у рюкзак запхав. Хлопці вантажівками вивозять, а я не маю вантажівки. — Гарний ти в мене, господарський — усе до хати. До речі, Софія цього року іде до школи — може, десь комп'ютер забереш?»

У цих розмовах голоси з росії набагато цікавіші, ніж голоси окупантів. З цими все ясно — вони прийшли забирати, вбивати, катувати. але саме жіночі голоси — матерів, дружин, подруг — показують такий ступінь дегуманізації, який можливий, здається, лише у фантазії-антиутопії. Ці люблячі голоси просять більше вбивати, щоб кохані скоріше повернулися додому. Ці голоси бажають смерті українцям. Ці голоси просять не шкодувати дітей.

«Мамо, навіщо ми сюди приїхали? Жили собі люди, а тепер ми півкраїни трупами засіяли. Навіщо? — Не смій так казати. Вони не люди взагалі. Воюй далі».

Родіна мать. Перемать.

ДВ762 подобається це.
  8. InDex

InDex Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.025
    Адреса:
    UA
    Невдоволені політикою ЄС та дешевим імпортом з України: чеські фермери планують блокувати кордон.
    Чеські фермери приєднуються до аграрних акцій протесту, які охопили низку країн Центральної та Східної Європи. Люди незадоволені сільськогосподарською політикою ЄС та імпортом дешевшої продукції з України.
    Масова акція відбудеться 22 лютого. Фермери планують на важкій сільгосптехніці вирушити до Праги, щоб перекрити автостраду. Також чехи організують протестні поїздки до прикордонних переходів, де зустрінуться з колегами з інших країн.
    За словами речниці Аграрної палати Барбори Панкової, неможливо передбачити, скільки тракторів та іншої важкої техніки попрямує до кордону.
    – Ми не можемо виключити, що прикордонні переходи і дорожні маршрути будуть заблоковані, – зазначила вона.

9. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Євросоюз виділив Україні 75 млн євро на гуманітарну допомогу*, — пресслужба Європейської комісії.

Йдеться про надання екстреної допомоги, включно з доступом до основних потреб, таких як житло, послуги захисту, чиста вода, освіта та охорона здоров'я.

Images:

IMG-13c790fb0cff96c4f1eaeac59e00366b-V.png
    ДВ762 та Лорд Грегори подобається це.
  10. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Укроборонпром розпочинає співпрацю з провідним європейським виробником ракетних систем MBDA Deutschland.*

Підписаний Меморандум передбачає спільне вивчення програм або можливостей співпраці щодо систем та концепцій протиповітряної оборони, зокрема для протидії БПЛА. Потенційні сфери партнерства — дослідження, розробка, виробництво, інвестиції.

ДВ762, antsu88, Лорд Грегори та 2 іншим подобається це.
  11. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Президент Латвії Рінкевичс опублікував у Х пост із карикатурою на західні поставки Україні

"Саме так оцінює нинішню західну підтримку України один із найкращих латвійських карикатуристів Гатіс Шлюка. На жаль, він правий", - написав Рінкевичс.

Images:

IMG_20240220_201748_064.jpg
    ДВ762, Dneprovec, Лорд Грегори та 8 іншим подобається це.
  12. БукинГена

БукинГена Major

Рейтинг:
    6
    Відгуків:
    2368
    Лоти
      на продажу:
    265
      продані:
    5.397
    Повідомлення:
    2.803
    Адреса:
    Где то за городом...
    ⚠️ Щойно Конгрес ухвалить допомогу Україні, поставки почнуться доволі швидко.

Про це заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Зазвичай Пентагон упродовж кількох днів міг зібрати необхідні системи озброєнь і боєприпаси щоразу, коли виділявся черговий пакет у межах PDA, - додала Сінгх.

ДВ762, antsu88, Лорд Грегори та ще 1-му подобається це.
  13. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Второй украинский баскетболист, 18-летний Артем Козаченко, умер в результате ножевого нападения мигрантов в Германии 10 февраля

Медики боролись за его жизнь с момента нападения, однако, сегодня парень умер от тяжелых травм в отделении реанимации немецкой больницы.

Images:

IMG_20240221_092303_006.jpg
  14. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Олег Синютка

Мова - це твоя зброя! [​IMG]
    Щороку, 21 лютого, світова спільнота відзначає Міжнародний день рідної мови.
    Століттями українцям навʼязували думку про те, що немає різниці, якою мовою розмовляти. Але сьогодні усі ми розуміємо її значення для збереження єдиної, неподільної та соборної держави.
    Нація буде жити, поки живе її мова! Бережімо і говорімо нею – це найкраще, що можемо зробити. Бо мова має значення!

Images:

409042631_849380780325036_6506059182230425676_n.jpg
    RIHARD 77, ДВ762, Володимир(Amilkar) та 11 іншим подобається це.
  15. Лорд Грегори

Лорд Грегори Hauptmann

Повідомлення:
    2.206
    Адреса:
    г. Чернигов
    Заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзєйчак підтвердив, що українське зерно, через яке фермери блокують кордон, не залишається у країні, і що "протестувати можна було би на іншому кордоні".

Як повідомляє "Європейська правда", його слова наводить PAP.

Колодзєйчак зазначив, що зараз українське зерно прямує через Польщу транзитом, а не імпортується.

"Ані зернові, ані кукурудза, ані рапс – ця продукція тут не залишається", – сказав він.

Заступник міністра зазначив, що за останні кілька тижнів отримував повідомлення про нібито випадки розвантаження у Польщі української продукції, яка декларувалася як транзитна, але жодне з цих повідомлень не підтвердилося.

"Якби я сьогодні йшов протестував, я б блокував інший кордон… Польща запровадила ембарго на ту продукцію з України, яка турбувала нас найбільше. Візьмемо Німеччину – ми теж бачимо у Німеччині протести і заяви німецьких фермерів, що вони не хочуть цієї продукції з України, де зрозуміло, що компанії багато купують у Польщі, але уряд не запровадив ембарго на цю продукцію, яка створює перевантаження, і українська продукція забирає у нас також німецький ринок", – заявив Колодзєйчак.

Він додав, що з огляду на це потрібно запроваджувати квоти на українську продукцію на рівні ЄС, а також спростити їхнє відправлення до третіх країн за межі Євросоюзу. Ось і справжня причина:mad:

VIKTOR 243, kripers338, Otryta та 2 іншим подобається це.
  16. BART28

BART28 General-major

Повідомлення:
    5.911
    Пожалуй, лучший комментарий к новости о поставках иранских ракет в РФ

*Итальянский военный эксперт Томас Тейнер

Images:

IMG_20240221_173242_760.jpg
    RIHARD 77, ДВ762, Dneprovec та 13 іншим подобається це.
  17. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Група міжнародних експертів у галузі права надіслала офіційним представникам країн G7 лист, у якому йдеться, що конфіскація заморожених російських активів, зокрема, коштів російського Центробанку, можлива і це не суперечить міжнародному праву.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це пише агенство Bloomberg із посиланням на лист групи міжнародних експертів.
    "Ми дійшли висновку, що, згідно з міжнародним правом, було б законним вжити додаткових контрзаходів щодо Росії, враховуючи порушення нею фундаментальних норм міжнародного права", – йдеться у листі.
    Експерти пропонують використовувати активи для компенсації збитків, які "виникли безпосередньо в результаті незаконних дій Росії".
    Під листом підписалися десять експертів з міжнародного права з різних країн, включно з Бельгією, Великою Британією, Німеччиною, Нідерландами, США, Францією та Японією. Серед них – професор та колишній декан юридичного факультету Єльського університету Гарольд Хонджу Кох, а також адвокат та дипломат Філіп Зеліков з Інституту Гувера.
    Зазначається, що лист надійшов у той момент, коли країни G7 обговорюють, що робити з цими активами, про які йдеться, оскільки потреби України у фінансуванні залишаються стабільно високими, а війна не демонструє ознак ослаблення.
    Після санкцій, запроваджених через агресію Росії в Україні, заморожено майже 300 мільярдів доларів. Основна частина російських активів, зокрема Центробанку, зараз заморожена у країнах Європейського Союзу. Дискусія про законність конфіскації цих коштів триває вже кілька місяців. У ЄС вказують на те, що прецедентів такого рішення не було, тому необхідно проаналізувати можливості такого кроку, а також висловлюють побоювання, як конфіскація активів могла б вплинути на валюту євро.
    За даними Світового банку, орієнтовна вартість післявоєнного відновлення та реконструкції України зросла до 486 мільярдів доларів.
    Раніше пропонувалося використати лише прибуток від заморожених російських активів і направити його спочатку на допомогу Україні, а потім на повоєнне відновлення. За минулий рік прибуток склав 4,4 млрд євро. Джерело: https://censor.net/ua/n3474789

Komo, Стартех, Лорд Грегори та 4 іншим подобається це.
  18. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що коли Україна отримає винищувачі F-16 від союзників, матиме право на самооборону, включно з нанесенням ударів по законних російських військових цілях за межами України.

Як інформує Цензор.НЕТ,, про це Столтенберг заявив у інтерв'ю "Радіо Свобода"
    На запитання, коли Україна зможе розмістити винищувачі F-16, Столтенберг сказав, що це неможливо сказати. Він повторив, що всі союзники України хочуть, щоб вони були там якомога раніше, але сказав, що ефект від F-16 буде сильнішим, якщо пілоти будуть добре навчені, а екіпажі технічного обслуговування та інший допоміжний персонал добре підготовлені.
    Він підкреслив: "Тож я думаю, що ми повинні слухати військових експертів саме тоді, коли ми будемо готові або коли союзники будуть готові розпочати надсилання та доставку F-16. Чим швидше тим краще".
    За словами Столтенберга, кожен союзник вирішуватиме, чи постачати F-16 в Україну, і союзники мають різну політику. Але, водночас, війна в Україні є загарбницькою, зазначив він, і Україна має право на самооборону, включно з нанесенням ударів по законних російських військових цілях за межами України. Джерело: https://censor.net/ua/n3474784

Komo, capt.A.Smollet, BACA та 7 іншим подобається це.
  19. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що прикордонні переходи з Україною, а також ділянки автомобільних і залізничних доріг будуть внесені до переліку об’єктів критичної інфраструктури.

Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на Європейську правду.
    За його словами, це рішення має забезпечити "100-відсоткову гарантію того, що військова та гуманітарна допомога буде надходити до української сторони без будь-яких затримок".
    "Це питання наступних кількох годин", - повідомив прем'єр-міністр Польщі.
    Він підкреслив, що завдання Польщі - це повна пропускна спроможність на кордоні, коли йдеться про військовий транспорт і гуманітарну допомогу, маршрути яких пролягають через Польщу.
    Туск пояснив, що "це також означатиме інший тип організаційного режиму на пунктах перетину кордону і на під'їзних шляхах і коліях до кордону з Україною".
    Польський прем’єр закликав відокремити питання "прямої підтримки України і захисту польських фермерів і польського ринку від негативних наслідків лібералізації торгівлі з Україною".
    Раніше у Держприкордонслужбі заявили, що через акції протесту польських фермерів на кордоні з Україною можливі проблеми з доставкою гуманітарних вантажів. Джерело: https://censor.net/ua/n3474891

Володимир(Amilkar), slawuta5, Oprishok та 2 іншим подобається це.
  20. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Профільні комітети Європейського парламенту підтримали рішення про створення багаторічної програми фінансової допомоги для України на 50 мільярдів євро.

Про це повідомила депутатка ЄС Віола фон Крамон у соцмережі X, інформує Цензор.НЕТ.
    "Ми щойно затвердили UkraineFacility, фінансову допомогу обсягом 50 млрд євро на наступні роки. На наступному пленарному тижні у Страсбурзі парламент ще раз продемонструє солідарність з Україною", - зазначила фон Крамон.
    Повідомлення з’явилося також на сайті Європарламенту.
    Зазначається, що бюджетний комітет, комітет із закордонних справ та комітет з питань промисловості, наукових досліджень та енергетики затвердили рішення про перегляд довгострокового бюджету ЄС, у яке входить, зокрема, Ukraine Facility. Джерело: https://censor.net/ua/n3474886

slawuta5, Oprishok, proview та ще 1-му подобається це.
  21. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Велика Британія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. Зокрема, українська армія отримає 200 протитанкових ракет Brimstone.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на The Guardian.
    "Сьогодні я можу оголосити про нову партію з 200 протитанкових ракет Brimstone як подальше посилення захисту України", - наголосив він.
    За словами міністра оборони Британії, ці ракети раніше мали значний вплив на поле бою, навіть змусивши російські війська відмовитися і відступити під час спроби переправи через річку.
    Крім того, додав Шеппс, Велика Британія навчатиме додаткову кількість українських військ разом з іншими союзниками. Разом вони проведуть навчання ще 10 000 осіб у першій половині 2024 року. Джерело: https://censor.net/ua/n3474922

Останнє редагування: 22 лют 2024
    Komo та capt.A.Smollet подобається це.
  22. kelt

kelt General-major

Повідомлення:
    5.265
    Адреса:
    Україна. З усіх усюд.
    Ostap Drozdov:

Агроексперти оборудки описують так:
    1. Купив зерно за готівку, отримав оплату на закордонний рахунок – а далі валюта в Україну не заходить, бо ділки, даховані офісом президента,
    часто кидають підприємство або роблять довідку про банкрутство партнера. Валюта в семизначних цифрах осідає за кордоном.
    2. Не Україна продає його, а зернотрейдери, які під дахом офісу президента. Держава ще й ПДВ відшкодовує бенефіціарам, зареєстрованим у
    Люксембургах-Кіпрах-Кайманах.
    3. 1 млн тонн збіжжя по такій схемі було прокручено лише за 2 літні місяці попереднього року.
    4. 5,2 МІЛЬЯРДА ГРН, – таку суму збитків від митних махінацій на зерновій угоді озвучила СБУ ще торік.
    5. Мережа фіктивних фірм нараховувала 400 структур.
    6. Понад 300 фірм перебувають під слідством по несплаті податків на 140 МЛН. ДОЛАРІВ.
    7. Імпортери нашого зерна в країнах ЄС зареєстровані то на пацієнтів психдиспансерів, то на тікток-блогерів.
    8. Румунські розслідувальники ще торік розписали: половина укр.експортерів не подала жодної митної декларації, а більшість поданих документів
    обробили за 90 хв, тобто на оформлення однієї декларації – 9 хвилин.
    9. Wall Street Journal ще торік писав про такого собі п.Васькова – смотрящого по зерну.
    10. Термінали в Одесі належать компанії підсанкційного олігарха з росії Федоричева (володів московським «Динамо» і входить у список Форбс).
    А в усьому іншому без змін: хліб – усьому голова, атож.
    Можна й далі плакати над розсипаним зерном, ніби воно ваше, їй-богу.
    Ніби з нього мали пекти дешевший для українців хліб, їй-богу.

unname.jpg

capt.A.Smollet, slawuta5, Volocuga та 2 іншим подобається це.
  23. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Міністр іноземних справ Італії дав неймовірно вичерпну характеристику безпековій угоді, яку Італія планує підписати з Україною. А з нею - всім тим угодам, які Зеленський підписав уже. Це просто пісня!
    "Наша угода, як і ті, що передбачені Францією, Німеччиною та Британією, не матиме обов’язкової юридичної сили. З тексту не випливають ні зобов’язання за міжнародним правом, ні фінансові зобов’язання. Немає автоматичних гарантій політичної чи військової підтримки" - заявив італійський міністр.
    Я правильно зрозумів? Це і є той самий нереальний зовнішньополітичний успіх естрадно-циркової влади і особисто Зеленського В. А.? Низка угод, які західні країні ні до чого не зобов'язкють і нам нічогісінько не обіцяють? Це воно?
    Це - замість руху до НАТО, чого прагнули за Петра Порошенка?
    Агов! Шанувальники ЗЕ! Слова італійського міністра це теж російське ІПСО? Чи це просто міжнародна політика від коміка?
    https://suspilne.media/690232-glava-mzs-italii-anonsuvav.../

Images:

428611218_962301995255160_7999945236533295181_n.jpg
    Коромыслов, Komo, Ptrooper-z8 та 7 іншим подобається це.
  24. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    Країни Євросоюзу намагаються зібрати 1,5 мільярда доларів у вигляді екстренного фінансування, щоб забезпечити Україну артилерійськими снарядами з-за кордону для зміцнення лінії фронту у боротьбі з Росією.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Financial Times.
    Як зазначається, ініціатором останнього заходу із закупівлі боєприпасів за межами ЄС виступає Чехія, щоб компенсувати безвихідь у Конгресі щодо допомоги США і затримок у європейському виробництві.
    Прага взяла на себе ініціативу, поки європейські столиці сперечаються про продовження основного механізму військової підтримки Києва з боку ЄС.
    Офіційні особи, знайомі з переговорами, кажуть, що країна потребує допомоги європейських партнерів у наданні $1,5 млрд на закупівлю боєприпасів, що Прага організовує відтоді, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в лютому 2022 року.
    "Чехи виконали всю роботу, але їм потрібні гроші від інших", - зазначила особа, обізнана про цю ініціативу.
    Деякі члени ЄС уже зробили свій внесок, кажуть чиновники, знайомі з чеською схемою.
    FT наголошує, що посли ЄС не змогли досягти згоди щодо закупівлі боєприпасів за межами блоку на зустрічі в Брюсселі в середу і поставили за мету узгодити правила нового вливання капіталу до саміту лідерів ЄС 21 березня.
    Крім того, пише видання, Німеччина наполягає на тому, щоб її умовний внесок у розмірі приблизно 1,25 млрд євро було зменшено, щоб відобразити її велику двосторонню військову допомогу Україні, яка цього року становитиме 7 млрд євро.
    "Для України дуже важливо, щоб військова допомога надходила без бюрократичних затримок. Двостороння підтримка є дуже швидкою та ефективною - її слід розглядати як еквівалентний внесок до Європейського фонду миру (EPF - ред.)", - наголосив посол Німеччини в ЄС Міхаель Клаус.
    Франція і Греція наполягають на тому, що розширений EPF має закуповувати зброю і боєприпаси тільки у виробників ЄС і Норвегії, що не дасть йому змоги фінансувати чеський план або боєприпаси зі США.
    У статті для Міжнародного інституту стратегічних досліджень аналітики Франц-Штефан Гаді та Майкл Кофман дійшли висновку, що Україні знадобиться 75 000-90 000 артилерійських снарядів на місяць "для ведення оборонної війни, і більш ніж удвічі більше - 200 000-250 000 - для великого наступу". Джерело: https://censor.net/ua/n3475001

25. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    51.165
    Адреса:
    Коростень Украина
    23 лютого Сполучені Штати запровадять санкції проти понад 500 російських об’єктів, вони покликані заблокувати Росії доступ до товарів, необхідних для створення зброї

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Reuters, про це заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо.
    "Дії, вжиті у партнерстві з іншими країнами, будуть націлені на російський військово-промисловий комплекс і компанії в третіх країнах, які полегшують доступ Росії до товарів, які їй потрібні, оскільки Вашингтон прагне притягнути Росію до відповідальності за війну та смерть лідера опозиції. Олексій Навальний", - наголосив заступник міністра.
    Він зазначив, що санкції покликані заблокувати Росії доступ до товарів, необхідних для створення зброї та уповільнити доступ країни-агресора до доходів, необхідних їй для підтримки економіки та виробництва зброї.
    Цей пакет стане останнім з тисяч санкцій проти Москви, оголошених Сполученими Штатами та їхніми союзниками після вторгнення Росії в Україну у 2022 році.
    Адміністрація президента Джо Байдена вичерпала гроші, раніше схвалені для України, а запит на додаткові кошти лежить у контрольованій республіканцями Палаті представників.
    "Санкції та експортний контроль спрямовані на те, щоб уповільнити Росію, щоб їй було важче вести війну, яку вона обрала в Україні. "Але зрештою, щоб прискорити Україну, дати їй можливість захистити себе, Конгрес повинен діяти, щоб надати Україні ресурси, які їй потрібні, і зброю, яка їй потрібна", – додав Адеємо. Джерело: https://censor.net/ua/n3474995

Oprishok подобається це.
  26. moranno

moranno General-major

Повідомлення:
    6.478
    Адреса:
    Киев
    *⚡️Укроборонпром вироблятиме стрілецьку зброю за стандартами НАТО.*

Про це повідомила пресслужба «Української оборонної промисловісті».

Отримання ліцензії від чеської компанії Česká zbrojovka дасть змогу виготовляти гвинтівки стандарту НАТО, зокрема модель CZ BREN 2, в Україні та оснастити ЗСУ перевіреною, високоякісною стандартною вогнепальною зброєю, яка посилить їхні оперативні можливості.

ДВ762, Камча, Лорд Грегори та 5 іншим подобається це.