Перепрошую, камраде, але я не дуже як то кажуть шарю в отому paint. Мені папірець ближчий. Дружина ще на вайбері знається, а я взагалі ще й до нього не доріс.
Накреслив, як зміг. Котел дає гарячу воду на буферну ємність, а з неї вже йде подача на помешкання. Додатково у тій ємності є можливість встановлення єлектрокотла. Та ще й газовий котел теж на бойовому чергуванні, на фітілі, увімкнений в загальну систему на той випадок, якщо надовго потрібно з дому їхати. А ще в буферній ємності стоїть мідний теплообмінник, до якого підходить вода з водогону. Тож в наявності також завжди гаряча вода з окремого контуру. Водогін власний. Від насосної станції та власного джерела. Завжди є можливість досхочу брьохатися та паритись усій родині. Ще мрію про власний електрострум, щоб взагалі не поглядати ні на які лічильники. Може хто підкаже що краще - повітряний генератор, чи сонячні батареї. З повагою.
Вітрогенератор встановлений в приватній садибі у населеному пункті має обмеження по довжині лопастей та потужності на законодавчому рівні.
Дякую! Не знав цього. Був упевнений, що ми (покинуті майже на самовиживання), не цікаві нікому з можновладців. А воно он як! А де можна почитати про це?
Та хоч ось це.. http://ecost.lviv.ua/ua/putanna.html Знаю багатьох хто встановив сонячні панелі.... але ціна
То вони мабуть переймаються, бо бува безоплатного їхнього вітру використаємо забагато? Яка ж їм різниця? Нехай собі дме!
Трішки не так висловився. Чим більша потужність, тим більші лопаті. Тим сильніще ЄМВ ( єлектромагнітне випромінювання) і шум ( враховуйте характер сусідів- буде шум- будуть писати скарги). Яка площа земельної ділянки у Вас,якщо не секрет?
Зрозуміло. В мене через дорогу - ліс. (Це з одного боку). А з іншого - самотній сусід. Маю надію в майбутньому придбати й сусідський будинок. Але це - в майбутньому. Нехай сусід живе - скільки Господь відмірив. Та на придбання на разі ще й коштів не маю. Але поживемо - побачимо.
Кажуть люди, що один кіловат виходить тисячу долярів. Це якщо все повністю, як кажуть - під ключ. А на будинок тих кіловат треба та треба...
Багато різних чинників. Я теж колись хотів поставити тепловий насос. Але дійсно якісний коштував таку суму- відмовився від цієї задумки. В багатьох знайомих є сонячні колектори ( для підігріву води) і сонячні панелі ( єлектрика). Все змонтоване на дахах будинків.
примерно 5 тонн баксов у адекватных исполнителей с гарантиями и интернет-онлайн-контролем.Конечно это средняя сумма на домик до сотни квадратов.А на счет длины лопастей-не все ветрогенераторы построены по самолетной схеме,есть с горизонтальными турбинами и прочие,где никак длину не измерить.Шум-главное,потом КПД.
на вашей схемке не хватает одной "небольшой трубочки",которая сразу после котла соединяет через трёхходовой клапан,подачу и обратку.Так называемый "малый круг",очень не хватает!!!
У меня КЧМ. Но сборка из двух КЧМ-2М. Искал ДОООООЛГО. Итог...не продам никогда. Варил размороженный турецкий котел за дофига денег - внутри тот же КЧМ, но добавлены сдвижные коолосники внизу (хз как оно правильно называется). Внешне разница существенна. Турок гладенький как Боинг, по сравнению с совдеповским угробищем. Отапливает двухэтажную мастерскую 13х18 метров, потолки 4.5 метра. Если перестараться с дровами поднимает температуру до 28 градусов в помещении. Система с уклонами, батареи чугунные, т.е. отключения липистричества не страшны.
Не Вы один. У нас начался геморой на второй, кажется, год. Утеплили трубу. Позже врезали в трубу люк для чистки оной и слива конденсата. Виноваты сами - когда делали систему размер грубы сделали большой. Результат - внутри трубы выхлоп уже слишком холодный. Как следствие - конденсат.
Ось такий котел стоїть у мене.Брався ще до Майдану,коли стало відомо що дешевого газу уже не буде.Брав,так сказати,для підтримки штанів.На другий рік єксплуатації,коли перейшов повністю на дрова,він показав себе в усій красі,кожні три дні накапувало відро конденсату з комина.Ні утеплення ні будь які інші маніпуляції не допомогали,спробував усе... По волі випадку знайшов у закинутій хаті маленьку вогнетривку цеглу товщиною 2,5см.Топка у котла чимала і 5см.втрати ширини не критично.Виложив топку цеглою,правда кожен рік цеглу знімаю для ревізії металу,конденсат пропав повністю.Довше гріється,ала довше і вистигає.Закладки дров хватає на 4-4,5 години.