+ 100% Далеко не всем. Многим голова нужна что бы в неё пить. (Голова - это прежде всего рот, а ртом можно водку кушать.)
А что луче Barrett M82 или McMillan Tac-50 (Mk15)....как по мнe после К98к с оптическим прицелом жалоб от пациентов тоже непоступает....но на тактический ударный молоток не надо лицензию...
як не спеца цікавить прикол, типу 308 краще 30-06, хоча калібр однаковий, вибір куль приблизно також, у 30-06 більше важких бо більша гільза, так думаю, твіст 10 також однаковий. Хто ще меньше знає, 30 калібр, 06 рік випуску, тобто 7.62 або 7.92, як міряти залежить, гільза велика під тодішній порох, 64 вся довжина. Кажуть настильність у 308 краще. А з переляку? Хоча тема не та, але тута є специ, которі шифруються.
Доброго дня, панство. За темою можу відповісти що я маю такий досвід (міліція, поліція, під час чергувань навчальних стрільб, затримань ПП: ПМ - незручна штатна кобура з часом була підрізана в районі руків'я, в подальшому замінена на набедрену пластикову. Під час скритого носіння зручно було користуватись запоясною кобурою. Носіння під рукою зручно тільки тоді, коли його можливо доставати з нахилом донизу. - незручне використання та носіння додаткового магазину за виступаючого зубу подавача, шо постійно рве або ріже всі підсумки огрім прямокутних шкіряних - незручно використовувати шульгам. Саме я полюбляю тримати його у лівій руці. - недоліки - мала сила кулі, що не може пробити скат в автомобілі під час руху, малий магазин, - ще як недолік необхідність силоміць утримувати у руці під час стрільби, дуже сильно смикається догори, подвоєний постріл в ціль тільки з близької відстані - з переваг: впізнаваємість зброї, за певних навичок та кабур, зручність скритого носіння, можливість швидко витягти та застосувати, зручно рухатись з ним або виконувати певні дії тримаючи у руках. ТТ - зручне розташування у руці, можливість приведення до бою як лівою так і правою рукою (затримка курка за взводі), гучність пострілу - як ефект психологічного впливу, вражаюча здатність кулі, зручність скритого носіння навіть без кобури, зручно швидко та кучно стріляти, легке прицілювання піл час інтенсивної стрільби, зручно носити додаткові магазини, легке заряжання. - недоліки мала ємність магазину, незручно утримувати у руці виконуючи інші дії не пов'язані зі стрільбою - штатну кобуру відразу замінив на трофейну від Вальтер П38 або ППК, так і носив поверх форми до 2001 року коли їх зняли з озброєння МВС М Форт 12 - зручний у користуванні, не дивлячись на вагу (можна звикнути) коробчастий магазин - додаткові набої, легка стрільба як з одної так і з двох рук., Зручно виконувати вправи, цілитись, ріхатись, тримаючи у руці. Зручно носити додаткові магазини. - як недолік, завеликий для скритного носіння. Може комусь це буде і цікаво)