Всім бажаю міцного, На кацапських позиціях знайшлась така підривна машинка ПМ-4 (резинова кришечка присутня, просто зняв як фоткав). Прошу шановних форумчан, допомогти визначити чи пациент жив/може ожити, або вже ніколи не оживе. При переведенні в бойовий режим та натиску кнопки діод (індікатор), що має показувати її справність - не загорається.... Чи є якась можливість її розбору, чистки контактів, або якихось інших процедур для поновлення її працездатності. Всім дякую заздалегіть, за допомогу!
Те, що діод не спалахує при самоперевірці - це не означає, що пацієнт мертвий. Не справність діода з роками (як ми бачимо, виготовлена 28 років тому, тобто вельми давно) є не рідкою проблемою у ПМ-4. Тому справність або відсутність останньої можна перевірити тільки практичним шляхом - підірвавши електродетонатор. Розбирання машинки особливо нічого не дасть. Вона виглядає добре та і герметизували їх також не погано. P.S. Я знаю випадок від росіянця, який років 10 тому торгував у країні істот чесно вкраденими машинками ПМ-4 і він розповів історію, що в нього є не робочі машинки - видавали дуже малий струм. Він одну машинку розібрав і взагалі не знайшов яких-небудь проблем у електричній схемі. Тобто, машинки вкрав не робочі Виготовлені вони були на початку 2000-х років. Так і лежали в нього вони вдома, бо не знав, що робити з тими машинами.
Камрад, найдіть десь електросірник (вони за опором +- однакові з ЕДП). Там де зламаний контакт можна скористатися зажимом типу «крокодил». Попробуйте активувати електрозапалювач, якщо не вийде- вже потім думайте про розборку. Або в разі непрацездатності подаруйте саперам. З повагою, всим безпеки при проведенні підривних робіт.
Вітаю, не зовсім зрозумів що за перемичку... на скільки я розумію там сам перемикач треба повернути, щоб красним боком воно стояло і потім різка натиснути. Завтра спробую підключити до електросірника чи ЕДП і випробувати...
Будь яка лампочка яка під'єднана покаже справність. Там взагалі нема чому ламатися,тільки якщо її танк не переїхав.
Машинку виставив на продаж, кому цікаво - прошу на аукціон. Всім дякую! Ссилка на лот: https://reibert.info/lots/trofeyna-pidrivna-mashinka-pm-4-v-spravnomu-stani.1566874