Тарас Бульба-Боровец и "Полесская Сичь". Парашютная бригада.

Тема у розділі 'Добровольці в інших формуваннях', створена користувачем Meldekopf, 22 вер 2009.

1. Norman2

Norman2 General-major

Повідомлення:
    7.965
    Адреса:
    СотоНатовск
    I jaka bude dumka koleg? Gudzyky tochno zoloti general'ski, ale jakyj kolir odnostroju?

2. Цікаві лоти

1. По фото
      50 грн.
    2. С одной ямки. Не разбираюсь. Чуть почистил. По оплате в ЛС!!!!!
      500 грн.
    3. не чистив
      111 грн.
    4. Возвратно-боевая пружина СВТ-40. Склад
      1200 грн.
    5. Оригинальная латунная маслёнка винтовки Enfield P14 / M1917. В походном положении размещалась в спец...
      790 грн.
  3. Козак Голота

Козак Голота Leutnant

Повідомлення:
    1.575
    Адреса:
    Харків
    За нього знаю що був.

До речi щось по ньому маєш?Чи щось пiдскажеш де шукать?
    будь що.Все перiоду WW-2
    Буду вдячний.

А Долуд теж був.Я неодноразово зустрiчав iнфу цю.Ось щойно глянув в "Оф.корпус УНР" Тинченка там теж вказано що був у Шкуро.

Можливо ти правий.Але в мене склалась iнша думка щодо цього.Що на емiграцiї не дуже писали та згадували тi хто був поза УПА та 1 УД УНА.А навпаки замовчували.

4. SOTENNUY

SOTENNUY Obergefreiter

Повідомлення:
    56
    Адреса:
    Reichskommissariat Ukraine
    А хіба цього недостатньо??:D

5. kirov

kirov Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.621
    Адреса:
    зона перманентного конфлікту
    він в 1942 р. в КНД вступив і від укр. громадського і політичного життя відійшов...

просто всі, і Тинченко в т. ч., переписують з одного джерела, здається, некрологу, але ніякого "штабу Шкуро" не було - існував Козацький резерв військ СС у Берліні, якийм керував Шкуро, начштабу був І. Полтавець-Остряниця, начканцелярії - осавул І. Овсяник, ад'ютантом - сотн. А. Половін і представником від Власова - зондерфюрер Мініо... Долуд там не згадується...

ну, і це теж, але, якщо він нічого конкретного не писав, то й додумувати не варто...

6. kirov

kirov Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.621
    Адреса:
    а ви читали? мені далеко недостатньо... тим більше, що Боровець багато нісенітниць понаписував...

7. SOTENNUY

SOTENNUY Obergefreiter

Повідомлення:
    56
    Адреса:
    Так читав. Яких саме несенітниць?? якщо можна розкажіть.

8. kirov

kirov Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.621
    Адреса:
    почитайте ще "Слідами армії без держави" Р. Петренка...

9. SOTENNUY

SOTENNUY Obergefreiter

Повідомлення:
    56
    Адреса:
    Дякую будемо читати:)

10. kirov

kirov Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.621
    Адреса:
    ще в 1998 р. у вас в Рівному така книжка виходила "Повстанський рух отамана Тараса Бульби-Боровця. Дослідження, спогади, документи" - там теж цікаві матеріали по темі є...

11. Козак Голота

Козак Голота Leutnant

Повідомлення:
    1.575
    Адреса:
    Харків
    КНД?
    КНОД Глазкова чи що?

Але ж погодься багато хто навмисно й не писав.Через ту кон`юктуру пiсля вiйни.Коли будь яка спiвпраця з Рейхом замовчувалась.Багато хто пiд галичан записувавсь

12. kirov

kirov Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.621
    Адреса:
    так, але з середини липня 1942 р. називалося воно вже просто "Казачье Национальное Движение"...

та я погоджуюсь, до того ж може Долуд щось і писав, і десь ті записи на еміграції є, але наразі достовірно відомо, що він був в УНА, а все інше нічим не підтверджується... той же Тинченко пише і про "штаб Шкуро", і про Власова, але про УНА навіть не згадує...

13. Козак Голота

Козак Голота Leutnant

Повідомлення:
    1.575
    Адреса:
    Харків
    Ну в такому разi наврядчи можна казати що Полтавець Остряниця вступивши до КНД відійшов від укр. громадського і політичного життя .

Так як КНОД був наскрiзь українофiльським та орiєнтувався на козачо- український союз.Тай й там немала частина КНОДу була українцями котрi заявляли себе як козаки та були сторонниками iдеї Козакiї,крiм того їх "Казачий вестник" видавався й на укр.мовi.Я вже не кажу про те що сам один з засновникiв був Михайло Фролов,донський козак що був старшиною в Армiї УНР.

Ну так пилиться.
    З цим згоден.У Тинченка "прольотiв" подiбного характеру багато.А за деяких старшин Армiї УНР у перiод WW2 взагалi не пише.Хоча достеменно за них вiдомо їх участь в укр.формуваннях

14. axis88

axis88 Борец со злом

Повідомлення:
    10.845
    Адреса:
    Государство лжи
    очень громкое заявление, на основание чего такие выводы?

15. kirov

kirov Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.621
    Адреса:
    те, що КНОД/КНД орієнтувався в своїй пропаганді і на українців не означає, що він був українофільським... той же І. Полтавець-Остряниця писав, що "на протязі 50 років мого життя, не рахував себе а ні до складу "поважних" а не, так собі, українцем-хохлом чи, боронь Боже, гречкосієм-державником з нахилом до ідеології "трьох Русей", а рахував себе завжди лише Козаком черкаського походження як і всі інші козаки-націоналісти", а також: "я ніякої організаційної праці не веду і не збираюсь, поки що, вести... я особисто, поминаючи всі мої попередні ранги й посади, є сьогодні лише звичайний побратим-станичник КНД та більш нічого"...
    тому українці, які входили до КНОД/КНД вважали себе козаками "з історичних козацьких Запорозьких земель"...
    15 квітня 1943 р. було оголошено про створення в структурі організації Запорозького Козацького Національного Товариства (ЗКНТ), а 7 травня 1943 р. було організовано першу станицю ЗКНТ в Празі, до якої увійшов, між іншим, генерал-поручник Армії УНР М. Омелянович-Павленко; ця станиця видала кілька відозв до "козаків з України" (зберігаються в ЦДАВОУ в Києві), але, очевидно, що далі пропаганди їх діяльність не пішла...

16. Козак Голота

Козак Голота Leutnant

Повідомлення:
    1.575
    Адреса:
    Харків
    С того же Казачьего Вестника что он писал.
    Того же Глазкова.Фролова.

17. axis88

axis88 Борец со злом

Повідомлення:
    10.845
    Адреса:
    Государство лжи
    я только пару номеров видел предвоенных, не замечал. А Вы на основании чего вывод об украинофильстве сделали?

18. Козак Голота

Козак Голота Leutnant

Повідомлення:
    1.575
    Адреса:
    Харків
    Згоден.Але ж в будь якому разi далеко не ворожим.У того ж Глазкова була конфронтацiя з Красновим.А при цьому вiн вiтав Шандрука та " братiв українцiв" як казав з приводу створеня УНК.

Цiкаво!
    Скажи будьласка де можна цю заяву почитать.

та я то це й мав на увазi.

Вони в вiдкритому доступi в ЦДАВОУ?

19. Козак Голота

Козак Голота Leutnant

Повідомлення:
    1.575
    Адреса:
    Харків
    http://molodidov-cossacks.com/?cat=10 вот многие есть номера не довоенные

А я замечал.
    И из заявлений того же Глазкова.
    Это мое конечно мнение и Вам и ни кому другому не собираюсь навязывать.

1 людині також подобається це.
  20. kirov

kirov Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.621
    Адреса:
    Полтавець-Остряниця І. Одвертий лист// Казачий Вестник. - 1942. - № 18. - С. 4.

у відкритому: беріть відношення чи пишіть заяву, отримуйте перепустку і читайте...

21. Козак Голота

Козак Голота Leutnant

Повідомлення:
    1.575
    Адреса:
    Харків
    цей номер я й не читав.Дякую.

Глянь в л.с.

22. axis88

axis88 Борец со злом

Повідомлення:
    10.845
    Адреса:
    Государство лжи
  23. Козак Голота

Козак Голота Leutnant

Повідомлення:
    1.575
    Адреса:
    Харків
    Только на Еланской уже давненько ссылка не работает.

24. axis88

axis88 Борец со злом

Повідомлення:
    10.845
    Адреса:
    Государство лжи
    я только был

25. Козак Голота

Козак Голота Leutnant

Повідомлення:
    1.575
    Адреса:
    Харків
    Не верно сказал.Тоесть скачивания не происходит.Пишет,что "Страница не найдена"

26. kirov

kirov Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    2.621
    Адреса:
    виявляється, що в журналі "Воєнна історія" (2008 р., № 6) була стаття Каляндрука про Долуда; на жаль в ел. версії журналу - http://warhistory.ukrlife.org/6_08.html - цю статтю не вмістили:(

1 людині також подобається це.