Тактика на Гаваречинні. Боївка УПА проти загону НКВД

Тема у розділі 'Друга світова війна', створена користувачем ВОРОН77, 10 бер 2012.

1. Nacyk

Nacyk Stabsgefreiter

Повідомлення:
    112
    Адреса:
    Україна
    А що значить саме такого? Друже обріз це уже кустарна переробка без заводських ДСТУ, як можна вимагати джерела САМЕ такого :eek: На фото права сторона третій з верху. Де зручна пістолетна ручка?

3 користувачам це сподобалось.
  2. Цікаві лоти

1. Кокарда Luftwaffe. Алюміній. Стан - мінт!
      1600 грн.
    2. З болота.помив водою.клеймо легенько видно, правильно почистити буде гарно видно(це вже буде робити...
      9950 грн.
    3. Нагрудный орел, изготовленный из двух цветных золотисто-желтых целлофановых нитей на коричневой ткан...
      3760 грн.
    4. Черный орел на форму Люфтваффе для полка "Герман Геринг". Очень хорошее состояние. Без рем...
      3760 грн.
    5. Эдельвейс на кепи. Горные егеря, Вермахт. --------- В отличном состоянии. --------- Цена: 3900 грн.=...
      3900 грн.
  3. Helmut Raiser

Helmut Raiser General-major

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    199
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    363
    Повідомлення:
    6.655
    Це Манлiхер М-43 з саморобним деревом.

1 людині також подобається це.
  4. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.957
    Адреса:
    Київ
    Військово-історична реконструкція - це ВІДТВОРЕННЯ всього, що було в такий то період і в такому то місці - однострою, побуту, озброєння, команд, тактики. Всього.
    Тож.
    з відомих нам фотографій випливає що
    Невже не видно різниці між тим що зробила Пам'ять та тим що робили повстанці?

Чи не хочеться помічати різниці?

Третій зверху ППШ (праворуч) має обламану пістолетну ручку - на дереві чітко видно скол...

5. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.957
    Адреса:
    Київ
    Може там залізо і від Манліхера М43, але дерево взагалі фантазія та рукоблудство виробника. Не схоже ні на що, і вже тим більше на дерево манліхера М43...
    Про фурнітуру дерева на М43 також не варто говорити - її там немає.
    Відмінності перелічувати, чи на фото самі побачите?

http://www.hungariae.com/Mann43.htm

6. ОТЕПАН

ОТЕПАН Oberfeldwebel

Повідомлення:
    424
    Адреса:
    Львів, Рій "Сіроманці" Гонта
    не спішіть сваритися і розводити демагогію, ніхто так як я цього предмету не вивчив:mad::cool::smile_8:
    Потрапило до мене це дерево в такому стані як воно зараз, я тільки поставив стяжний болт (дерево має поздовжню тріщину).

Влад Ти правий, дійсно ручка не є зручною це я можу стверджувати, але я підтверджую, що це дерево оригінал. В якому році воно було обрізано я точно сказати не можу але точно декілька десятків років тому.

Це не моє рукоблудство!!!:mad:

Обговорення по цьому дереву можна буде додатково провести в відповідній темі з додатковими Фото і з залученням до обговорення попереднього власника.

yuro, БАЛАН, Ніколаускасс та 3 іншим подобається це.
  7. ОТЕПАН

ОТЕПАН Oberfeldwebel

Повідомлення:
    424
    Адреса:
    от тобі на, поки писав уже натворили чудес.
    зачекайте, допишу звіт, що вимагає мій керівник на роботі, і дам усі коментарі по М43

8. Helmut Raiser

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    199
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    363
    Повідомлення:
    6.655
    Тебе щось знову, Запорожець, не у ту сторону несе ;) Якщо повстанцям у руки попало-би залiзо, з яким можна воювати, але без дерева або з розтрiщеним, я думаю iх найменш усього би цiкавило питання, як зробити правильне аутентичне ложе до М-43, про фурнiтуру взагалi смiшно чути. Людина на колiнах вирiзала би щось з сосновоi дошки, що бiльш-менш зручно тримати у руках. Прикладiв такого рукоблудства є маса, як до Мосiнок, так i до Маузерiв з Манлiхерами. Teodor Pauli якось продавав дерев'яху з подiбним рукоблудством, ще i прикрашену рiзьбою по дереву. В Штурмi гейпушка є також з саморобною дерев'яхою, нi на що не схожою.
    http://reibert.info/forum/showthread.php?p=3287344&highlight=%E3%E5%E9%EF%F3%F8%EA%E0#post3287344

5 користувачам це сподобалось.
  9. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.957
    Адреса:
    Київ
    Смішно - те що ти написав...

в 1945 році так не вистачало зброї в УПА, так мало було переходу фронтів, та років заготівлв зброї, що вояки УПА воювали із досить рідкісним залізом, з приробленою деревяхою!....

Та підрозділи УПА не стояли більше 1 дня на одному місці, так сильно тоді їх НКВД з РККА ганяло та блокувало, не те що мали час та інструменти виготовляти ложе для не розповсюдженої зброї, а потім ще його покривати лаком!

посилання ти про що дав? трофейна зброя в РККА? До чого тут вона?

Гейпушка в штурмі була зі штатним деревом, тільки вся вирізьблена узорами...

10. Helmut Raiser

Рейтинг:
    5
    Відгуків:
    199
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    363
    Повідомлення:
    6.655
    Ти ось в одному свому постi сам собi протиречиш. Якщо зброю i заготовляли, то не зажди мали можливiсть тими схронами скористатись, бо ганяло iх НКВС добряче по лiсах. А посилання я дав на гейпушку, як приклад того, що було рiзне, про що фото не знайдеш. Ось тобi ще посилання на ложе 98к: http://reibert.info/forum/showthread.php?t=191009. А саморобне з сосни я якось купляв тут на форумi, в Штайнера. От якраз скороруч зроблене на колiнах. Стосовно М-43 та того, що у 45-му немали часу пиляти дерево - так а чому його наприклад не могли вирiзати у 44-му? Там роботи на годину. Ну i хочу сказати на рахунок хибноi думки, що якщо вiйна, то зброя горами валялася по лiсах i повстанець, як у мисливському магазинi, мiг собi з купи того залiза вибрати то, що йому до вподоби. Фронт пройшов i трофейшики що нiмецькi, що совiти - збирали усе, що було здатне стрiляти. Що станом не пiдходило - ломали об дерева, затвори викидали окремо. Так-що на мою думку, якраз ось з нелiквiду при нестачi зброi i збирали до купи рiзний мотлох, який згодом потрапив частково у руки брекiв.

4 користувачам це сподобалось.
  11. ОТЕПАН

ОТЕПАН Oberfeldwebel

Повідомлення:
    424
    Адреса:
    По ньому було обговорення, в мене в руках манліхер

http://reibert.info/forum/showthread.php?t=170232

Тильник подарували, доробити дерево не дійшли руки.

Якщо дивитися на нього по "правильності" то ніби не правильне дерево і нема фото з таким деревом М43 і питання якби, якщо, може - ставити ніби не можна з тої самої причини - нема фото.

Фото сильний аргумент, але якщо я не маю фото свого діда з крісом і в формі то що мені робити........?
    Поки не знайду фото чи письмових підтверджень що він був вояком УПА, мені не можна казати що МІЙ дідо боронив свою землю і націю????

Це дерево справді не гарне, не через те що його нема на фото повстанців, а через те що воно справді паскудне, погано сидить в руці і просто не гарне. і це дерево буде мінятися не через те що його не було на знимках.;);) а тому що воно погане:p

5 користувачам це сподобалось.
  12. ОТЕПАН

ОТЕПАН Oberfeldwebel

Повідомлення:
    424
    Адреса:
    Оголошую акцію.
    подаруй запчастини на М-43,
    усім добродіям смайлик:) і Львівське:beer:

13. Nacyk

Nacyk Stabsgefreiter

Повідомлення:
    112
    Адреса:
    Україна
    Пропоную дискусію щодо зброї припинити, є відповідні теми де це можна обговорити. Тут же ж обговорюється сам захід. Кожна з сторін висловила свою думку щодо зауважень на цьому хватить аби не засмічувати тему. Давайте ще враження від учасників, що там з нічною тактикою?

2 користувачам це сподобалось.
  14. Запорожець

Запорожець Oberleutnant

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    16
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    30
    Повідомлення:
    3.957
    Адреса:
    Київ
    Серйозно? :eek::eek::eek:

Давай проведемо експеримент. Я тобі дам різноманітний ручний інструмент, колоду соснову та годину часу, а ти мені зроби таке дерево за той час! :p
    А потім ще знайди в лісі лак і покрий ним теє дерево.

Хлопці!
    От що за тяга така до екзотики?
    захотілось манліхера М43 мати в УПА?

А чи був він взагалі в УПА?

А я ось зараз не пригадую взагалі ні одної фотки або документальної згадки про Манліхер М43 в УПА!

М-35 достатньо, М95 є. А от М 43 де?

А давайте ви спочатку підтвердите їх використання в УПА, а тоді будете використовувати у реконструкції?

Прошу відповідну інфу та фотки скидати у профільну тему:
    http://reibert.info/forum/showthread.php?t=22353&page=15

15. Орел_УА

Орел_УА Obergefreiter

Повідомлення:
    74
    Адреса:
    Україна, Київ
    Мені здається, що проблем з СХП в наших друзів з Пам'яті та їх боївок немає, тому тягати на рекон Томпсони - як в Рівному, чи щось подібне, як ми розглядаємо, немає необхідності! Для того, щоб виділитись не обов'язково знайти щось таке, чого нівкого немає і навряд чи було - краще бути екіпірованим відповідно по періоду і темі. щоб всі аж ахнули - оце реконструктор! Оце речі на ньому\в нього!!! Щоб хотіли брати приклад! :)

16. OlegVeverica

OlegVeverica Stabsgefreiter

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    553
    О це ви даєте, покажіть мені фото УПА а не ОУН, хоч одне з переробками, на 1943-1946 рік, всі ці переробки стосуються вже зовсім не УПА!

17. Norman2

Norman2 General-major

Повідомлення:
    7.965
    Адреса:
    СотоНатовск
    Мені здаєтся що придиратися до косо обрізаного приклада то трохи забагато. Якщо орієтуватися по фото що ти Андрію виклав, то взагалі вільшість повинні бігати з автоматами :) Думаю що порізаний приклад є не найбільшою проблемою, імхо нр. 1 це вигляд. Зробіть ч/б фото реконструкторів - чи зійде воно за фото того часу? Ось основна проблема. A це не завжди вдаєтся.

18. Chill

Chill Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.203
    Адреса:
    Київ - Торонтівщина
    Кріс і саморобним деревом - то ОК. Частина зброї проходила через підпільні рем майстерні, цілком реальна ситуація і іноді на фотках бачимо саморобне дерево. Якщо це один кріс то не бачу проблем. А от приклад ППШ - неправильно обрізаний. Такого я ніколи не бачив і протирічить лозіці.

19. Bopoda

Bopoda Obergefreiter

Повідомлення:
    66
    Адреса:
    Ukraine
    Знали б наші діди , що їхні внуки і правнуки будуть теревенити як базарні баби , із мухи робити слона, вони б для вас зробили фотосесію із усіма можливими крісами та машингверами ... додам від себе - НКВД на реконструкції любило тягати в місцевого населення дрова,... ну а УПА як і завжди власноруч з лісу сухостій тягати , при тім і харчування відповідне - "сухпайок" та й без спиртного (майже , тільки в медичних цілях ;) )

20. Nacyk

Nacyk Stabsgefreiter

Повідомлення:
    112
    Адреса:
    Україна
    Шановні є окрема тема по озброєнню УПА http://reibert.info/forum/showthread.php?t=22353&page=15 там даввайте розвивати думку. Щодо ППШ власник написав, що таким потрапив до рук. Що йому тепер фоткать зріз на прикладі щоб по фото встановлювати дату коли відпилювали? Це взагалі брєд o_O І я писав кустарна переробка... що ще коментувати? був стандарт? як відрізать і скільки? з якого року почали відрізувати?

21. Nacyk

Nacyk Stabsgefreiter

Повідомлення:
    112
    Адреса:
    Україна
    Хмм... а в нас що по архівах так і підписують фото УПА а це фото ОУН.... За рідкими вийнятками. В більшості загально.. "Банд формирования"

22. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ
    реконструкторів від клоунів ряжених відділяє тонка межа, що виражається у відношенні до справи.
    є два шляхи реконструкції(принаймі я колись собі зробив таке узагальнення):
    - робити те що було за наказами(для регулярів) або що було у більшості і неодноразово підтверджено. без екзотики
    - другий, тягнути в реконструкцію все що тільки можна, все що підходить на період, все що бачив на фото.

я не бачу необхідності тягнути кастомізоване дерево і обрізані приклади, Томпсони. хоч це і робилося, але це від безвиході. обрізання прикладу в ППШ для компактності і можливості його приховати. це властиво для пізніших періодів.
    не все що є на фото варто реалізовувати в реконструкції.

я розумію, що хочеться реалізувати такий цікавий момент. але це лише цікавий момент. цікавий для дослідження, а не для реконструкції.

Орел_УА подобається це.
  23. CAM

CAM Feldwebel

Повідомлення:
    294
    Адреса:
    Діаспора
    Ми попробуєм зробити один обрізаний приклад для ППШ. Щоб пістолетну рукоятку нагадувало як на фото зброї з криївки. Певен, тут такого ще не бачили. :)
    Буде лежати в резерві для "раптових атентатів у місті".

24. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ
    але мушу попередити у Львові часто перебої з Львівським.

ОТЕПАН подобається це.
  25. Norman2

Norman2 General-major

Повідомлення:
    7.965
    Адреса:
    СотоНатовск
    - То ти також за якийсь уніфікований, загально розповсюджений вигляд УПА? Мені дуже приємно, ато дійсно задовбало тягнення усього що під рукою :smile_12:

26. Leut.Horn

Leut.Horn Вірменський офіцер

Повідомлення:
    16.515
    Адреса:
    Почти в горах
    А хто у Вас НКВД коммуняки чи нi?