У нас синяки не їдять, білих грибів вистачає. А щоб їсти умовно-їстівний синяк, його треба варити 3 рази. І скажіть кому нада потім ту гуму їсти!? Польські гриби і я їм але на синяки вони і близько не похожі.
У нас таке не їдять, копають ногами. На фіга їсти якесь фіолетово-зелено-червоне гувно коли нормальних грибів валом. Це чисто моя думка
Кожен гриб має свої плюси. З білим грибом звичайно інші не порівняються, але ... де знайти білого гриба, коли "путник" з'являється на 2 тижні раніше, швидше навіть за лисички. Щодо сироїжок (у нас - глубінки, тому, що вживають тільки ті, які мають синє, або зеленкувате забарвлення). Хотів би я побачити, як з білого гриба зробити грибну "відбивну", а з голубінки виходять смачніші ніж з м'яса.
Сподіваюсь автор теми не прожене Сьогоднішня знахідка на городі (чи може в лісі, бо чіткої межі нема). Із тих грибів, що сам інших їсть. За весь час знаходжу тільки вдруге:
Маю давню мрію поїхати в Карпати назбиратися вдосталь грибів, полазити по горах і по можливості покопати шмурдяка по І Світовій. Чесно кажучи моря вже набридли...
Та все просто: Шапочки сироїжок проварити в кипячій солоній воді 3-5 хв. Відцідити і остудити. Дальше все як і з відбивними з м'яса. (Відварені можна і на зиму заморозити).
Добрий вечір! Сьогодні традиційно день проведений у лісі, ну і фото до вашої уваги. Перед копом замочив шашлик по швидкому рецепту : цибуля в блендері, томатний сік, спеції по вкусу. Дуже вже хотілося після копу пожувати чогось смачного.