арендованное-тоже собственность,стрельба-просто человека достало.Все достало,от всех вредителей и воров.Само по себе правильное сельское хозяйство-дело ненадежное,погода,долгоносики,короткоштаники,банкообдиратели,налоговики,прочая шушера,погода,град-снег,тут еще эти землеройки....Впору реально растяжки ставить,для начала сигнальные.
У меня лично ни разу проблем ни с фермерами ни с лесниками не было.Единственное,раз фермер звонил трактористу чтоб он подьехал к нам среди поля и попросил переставить машину,так как мы провтыкали и загородили дорогу и он не мог проехать.Видимо у всех их были более глобальные заботы,чем землеройки.Чаще попадаются любопытные,интересующиеся "дорогой ли прибор" и "видит ли золото".Но и они близко не подходят.
Свинство на полях (в подъездах, лифтах, дворах, тротуарах, обочинах, лесах и т.д.) от свинства в головах ибо "вырастет из сына свин, если сын свинёнок". Если оно быдловатое создание, то рылом своим будет везде пакостить и вонять. Скотине не рассказывают что и как, а просто лупят ее палкой.... и доходит только так.
Я Вам может Америку открою, но " в оренде" не означает что общее, просто у хозяина его орендует фермер, и хотя многие из "хозяев" даже не покажут где его земля, но она не бесхозная, забудьте о " колхозах" , уже даже общественных сельсоветских пастбищ и тд нет, всё оформлено
Лесополосы,край леса, курганы- чьи? фермеры центральной части нашей страны разве спрашивают разрешение? у государства. Жаль не заснял снесеные бульдозером курганы и лесополосы...и жидкая химия, от которой за полтора километра во дворе , в селе дышать невозможно..кашель легкие вырывает....пчелы пропали...но виноватых нет. Хотя нет.. это ж копатели- вредители...
вредители мы все на этой планете,быдла любого уровня достаточно,все знают,на гусеничном тракторе по асфальту проехать редко кто стесняется,вонять сыроварнями и ливеркой,делать скотомогильники где попало,все всем известно,но если все потихоньку,а лучше быстрее,перестанут гадить под себя,одновременно пиная продолжающих,может нам всем станет приятнее жить?Кстати,самые поганцы,уверен по своим наблюдениям,таки мОлодеж.Не к копу относится,к замусориванию всего вокруг.
Чесно кажучи не зовсім зрозумів що ви хотіли донести своїм повідомленням. Можливо хотіли сказати що ями - яміща - котловани - шурфи на посівах це дрібниці . А ось злодіяння аграріїв це більше зло тому давайте на зло фермерам будемо робити їм пакості , вони ж більше шкодять і травлять нас. Чи яка реальна суть написаного вами? Робимо зло на зло іншим? Така проблема існує, і в Центральній Україні де величезні масиви полів це питання особливо актуальне. Але невже і раніше, в радянські часи ці поля не оброблялися хімікатами? Можливо оброблялися менше , але і хімікати були такі, які зарас заборонені для внесення. І ставлення до самих хімікатів було халатним. В нас були не одиночні випадки коли в колгоспі робітники щоб не працювати зливали хімію просто в ярок, з якого це все йшло у водойми. До зарас за селом є купа якогось мін.добрива яка закам'яніла, і вже пройшло 30 років і ця хімія ще по трошки просочується в грунт. А хім.склади , яких вже немає , а запах дусту де вони були й досі стоїть у повітрі. Це я до чого. Знаю не з чуток що сьогодні якщо і вносяться препарати, то норма внесення контролюється особливо делікатно. Зайві грами внесеної хімії на кількості гектарів це тисячі і тисячі гривень непотрібних зайвих витрат. Тому в раціональному внесенні хімії зацікавленні як великі господарства так і малі. Нікому не в кайф переплачувати і тому вноситься рівно стільки , скільки сьогодні потрібно для тієї чи іншої культури. І кількість обробок хоч і збільшується з роками, але це точно не тому що так хочеться аграріям , просто в порівнянні з минулими роками шкідників і хвороб на посівах збільшилось. Думаю всі б аграрії були раді якби поля взагалі не потрібно було б оприскувати хімікатами і не витрачати на це кошти. Вихід з ситуації є )) . Можна взагалі відмовитись від продуктів харчування таких як хліб , пшениця для якого обробляється починаючи від насіння перед сівбою і в продовж вегетації обробляється не один раз. А щоб виростити товарну пшеницю а не фураж для худоби то потрібно їй дати все необхідне. Тут іншого не дано. Також різні кондитерські вироби, майонези , це не що інше як ріпак, точніше олія з нього. Не купувати колбаси різні і сосиски які виготовляються з сої бо колбаса з м'яса коштує непідйомну вартість. Можна продовжувати безкінечно. Відмовившись від цих і взагалі від всіх продуктів харчування можна сільське господарство зробити непотрібним. Тому перестаємо їсти. Але з кожним роком кількість їдаків на планеті збільшується , затрат на вирощену продукцію також. По поводу бджіл. До речі декілька років мав в себе одну бджолину сім'ю але цю зиму вони чомусь не пережили... Знаю що в радянські часи коли починалися весняні обприскування полів і садів, всі наші пасічники вивозили вулики з села, як правило в сторону Дністра , це від нас 15 - 20 км. Тоді їх ніхто не попереджав але вони самі знали що робити. Сьогодні через місцеву газету їх кожного року інформують про обробки садів і полів. Всі адекватні аграрії якщо вносять препарати під час цвітіння то використовують безпечні для бджіл . Таких препаратів також вистачає і є їх асортимент. Також всі хто дружить з головою розуміє значення бджіл для того самого саду під час цвітіння і травити їх нікому не вигідно. Ще один момент , так , до речі. Не знаю жодного пасічника щоб платив податки , зато основу нашого місцевого бюджету формують фермери.
А меня фермеры достали как охотника.... пацаном помню до посадок межи полей не доходили метров 10-15, сейчас под кронами дубов.
знач отстреливаться от них. Проблема проста и всем известна-лень убирать за собой,просто закопать свои ямки,чтоб люди не ломали ноги,и транспорт,чтоб туда не попадали зайчата и прочие,кто не сможет выбраться.Когда попадаю на природу,впечатление,что нет места,где бы не рылись,особенно если есть намек что там могли быть военные действия-окраины лесов,возвышенности и т.п.Это не копари,не исследователи,даже не поисковики всяких раритетов.Хоть и все перечисленные-почти синонимы.Обычное быдло. Аналогичное тому,что на охоте,залив шары,лупит во все живое,что ловит рыбу в нерест,что поджигает весной траву,меняет масло в комбайне прямо на поле,сливая отработку в землю,ту самую,на которой работает. Перечислять долго,а бороться сложно,это воспитание.
Ото і я кажу, не копайте на південь від Прилук, нічого там нема, крім хімії. А ви вбили стільки років непонятно на шо.
Побільше би таких як Ви..." казкарів"......коли Ви но тільки до рук взяли " клюшку" , я там вже майже все викопав, що хотів..
Де я написав, що підтримую " виродків"?.....я взагалі стараюсь уникати копу на полях...А проблема існує двостроння. Жадоба до наживи, як з боку копаючих, так і обробляючих. Не сприйміть це, як особисту образу. Знаю багатьох порядних фермерів, але трапляються такі тварюки...так само і копачі..
Видел когда-то в лесу яму диаметром метра 4 и глубиной примерно так же. Такую сложно за собой зарыть, особенно если там нашлась куча ржавых консервных банок Интересно что там нашли, при том яма почти идеально круглая, как будто гигантским буром вырыли. И не ступенек - не чего как можно было бы с неё вылезти.
от не шоб фундамент откопать кому надо,заработали бы точно больше чем от тех жестянок и закапывать не пришлось бы.Не туда энергия направлена.Похоже на качков-качают воздух.И платят за услуги, а за вагоны и фуры платят грузчикам.Кстати,при работе с канавами под фундамент заказчик точно не будет против использования МД. а по мелиорации сколько работы....