Стрілецька зброя на фронтi, навчаннях, виставках

Тема у розділі 'Українська визвольна війна', створена користувачем Jakes, 19 лип 2014.

1. Unnamed Player

Unnamed Player General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    34
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    55
    Повідомлення:
    8.689
    Адреса:
    Украина
    Я Вас розчарую: при осічці повторне натискання на спуск у Глока ні до чого не приведе. Хоч це і не моя особиста зброя, але я це знаю напевно.

Ramon_, rumun, Dokdantist та 4 іншим подобається це.
    1. 880 грн.
    2. Шеврон з курськой області
      555 грн.
    3. 4300 грн.
    4. (в наявності 7 шт.)
      Шеврони рф В наявності: шеврон розвідки рф 1 шт. шеврони ПВК вагнер (кольорові) 3 шт. шеврони ПВК ва...
      4000 грн.
    5. 1000 грн.
  2. A10A

A10A General-leutnant

Повідомлення:
    22.845
    Адреса:
    Київ, Україна
    ...поки що особисто не стикався, набої норм. - "Hornady"...
    :rolleyes:
    Так - там запобіжник недозакриття затвора (ззаду під затвором)
    тре пересмикнути затвор.
    :oops:
    ...та й не моя - напрокАт сріляю (G-17/5 джен)...
    :beer:

Останнє редагування: 7 сер 2024
    GINDENBURG та Gasser подобається це.
  3. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.577
    Адреса:
    Łódż, Polska
    Перепрошую колегу що відповідаю з запізненням, але моя ситуація (дружина у лікарні і усе домашнє господарство плюс лікарня на мені) тож тепер, маючи трішки часу можу відповісти. Повертаючись до того хто в кого - отож засада/принцип дії ударно спускового механізму wstępne napięcie iglicy/
    попередній натяг бойка був запожичений паном Глоком з пістолету М07, а решта наворотів це вже дрібниці й дань моді кінця 20-го століття. Скажу більше - якби ви мали можливість постріляти з Рота та порівняти з Глоком, то напевно віддали б перевагу цьому першому бо культура праці механізму Рота є на порядок вища від Глока.

rumun, capt.A.Smollet та Vinipuh подобається це.
  4. slawuta5

slawuta5 Oberst

Повідомлення:
    3.577
    Адреса:
    Łódż, Polska
    З рештою як у кожній зброї - треба перезарядити, хоча часами буває й так ( в припадку пістолетів з ударниковим механізмом) вистачить натягнути ударник та натиснути спуск.

Unnamed Player та A10A подобається це.
  5. Carl Zebisch

Carl Zebisch Oberst

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    40
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    60
    Повідомлення:
    6.532
    Адреса:
    Bassarabia Cetatea-Alba
    Камча, slawuta5, Unnamed Player та ще 1-му подобається це.
  6. ponab

ponab Moderator

Повідомлення:
    50.596
    Адреса:
    Коростень Украина
    Українські військові показали українські вітчизняні патрони, які були вироблені у червні цього року. На світлинах боєприпаси 5,45х39 під АК-74 та похідних із дуже важливими словами на упаковці - "Вироблено в Україні".

Самі фото опубліковані Telegram-каналом "Про зброю" з підписом "Отримали, випробували, сподобались, хочемо ще".
    Звісно маркування упаковки не містить назви та адреси потужностей виробництва, але сам факт того, що у Сили оборони України почали надходити вітчизняні патрони більш ніж важливий. Особливо в умовах, коли фрази про будівництво патронного заводу лунали ще з 2014 року.
    Щодо самих написів на коробці з патронами, які можуть потребувати розшифровки, то FMJ BT - це full metal jacket boat tail, тобто куля із загальнометалевою оболонкою та конічною формою хвостової частини
    Доволі довгий номер 1305-61-001-7027 це інвентарний номер НАТО, де перші чотири цифри означають боєприпаси у калібрі до 30 мм, 61 - код України, а решта - код самого предмета.
    Серійний номер партії також зроблений латиницею, при цьому з огляду на нього, це далеко не перша партія.
    0c566e2cb053fbf4.jpg

Images:

9bd66e2cff467dc9.jpeg
    Alex_l76, Surovyy, Likeoff та 11 іншим подобається це.
  7. Чапайтис

Чапайтис Leutnant

Повідомлення:
    1.914
    Адреса:
    Украина, Одесса
    ГП-30 дуже не часто трапляється на фотографіях у русаків, і ось він в некролозі IMG_3578.jpeg

Бек та Unnamed Player подобається це.
  8. German Stein

German Stein Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    2.281
    Адреса:
    киев
    У кацапів з'явились північнокорейські кулемети Type 73. Виглядають як ПКМ, якому додали можливість живлення із коробчастих магазинів. Калібр, ясна річ, 7,62х54 R - "трьохлінійний".

Найголовніше питання - на кий чорт вони кацапам, якщо навіть самих корейців вони не влаштовували, і вже за кілька років вони передрали ПКМ майже повністю, назвавши його Type 82. І тепер використовують переважно його. Що вже говорити за росіян, там залежі ПК/ПКМ мають бути величезні, плюс виробляються ще ПКП...

Мабуть, по принципу "на тобі, небоже..." Або просто нема куди більше їх подіти.

Таке шось, дивнеє.

https://mil.in.ua/uk/news/rosiyany-pochaly-vykorystovuvaty-pivnichnokorejski-kulemety-type-73/

IMG_20241107_203248_100.jpg IMG_20241107_203254_933.jpg IMG_20241107_203303_778.jpg

Surovyy, Alex_l76, A10A та 6 іншим подобається це.
  9. ak1993

ak1993 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    954
    Адреса:
    Украина г.Херсон
    У кацапов недостаток пк/ пкм/ пкп дикий, никаких залежей там нет так как дарили/продавали в дружественные страны все время, а выпуск пкп видимо не такой быстрый как нужно

Surovyy, Alex_l76, Ivan. та 6 іншим подобається це.
  10. жека черень

жека черень Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    20
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    50
    Повідомлення:
    734
    Адреса:
    украина
    кндр отдает русне весь мусор . а русня рада всему . вон металлолом в виде снарядов получают и рады потому что ничего другого нет . так и с этими пулеметами . оказалось мусором значит отдадим русне. корейцы не верят своему счастью . продают русне ржавый металлолом и те им еще и в ноги кланяются .

Останнє редагування: 8 лис 2024
    Ivan. подобається це.
  11. Ivan.

Ivan. Leutnant

Повідомлення:
    2.683
    Адреса:
    Україна
    Ого! Серйозно така велика несчата навіть ПК/ПКМ? А всі думали і досі думають, що радянські склади не мають дна. Я дійсно здивований. Але цей кулемет - це мабуть як у нас Максими використовували.

GINDENBURG подобається це.
  12. ak1993

ak1993 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    954
    Адреса:
    Украина г.Херсон
    Я мониторю орковские группы, они жалуются что не хватает ПК из-за этого у них выдают РПД уже...

saracin79, goblin.ua та valerka подобається це.
  13. Ivan.

Ivan. Leutnant

Повідомлення:
    2.683
    Адреса:
    Україна
    Тоді зрозуміло. В принципі може бути, адже фізичні втрати у стрілецькій зброї доволі високі - осколки від снарядів роблять своє діло.
    Я дуже сильно думаю, що РПД у федерастів не так і багато взагалі, бо їх совок дуже активно роздавав друзям у різних там Африках. Власне, з тієї ж самої причини не видно ні у нас, ні у істот кулеметів СГ-43 (СГМ), бо їх роздали дуже давно. Як можна перефразвати вислів: "над ДП/ДМП у руках добре сміється той, хто сміється останній".

rumun та Чапайтис подобається це.
  14. Чапайтис

Чапайтис Leutnant

Повідомлення:
    1.914
    Адреса:
    Украина, Одесса
    з усієї радянської зброї того періоду найбільший інтерес викликає РП-46. На відміну від СГМ чи РПД він неймовірно рідко зустрічається на фотографіях з різних конфліктів по світу. І так само його (майже) не використовують в ЗСУ чи в всрф. Поодинокі випадки. Притому що сам кулемет непоганий, покраще ДП-27 то точно
    Safar Publishing Soviet Weapons of the Atomic Age (10).png

rumun та Юк. подобається це.
  15. Ivan.

Ivan. Leutnant

Повідомлення:
    2.683
    Адреса:
    Україна
    Так, цей кулемет зустрічається ще рідше за РПД та СГ-43 (СГМ). Їх виготовили не так і багато і потім роздали усіляким друзям. Сильно сумніваюся, що вони особливо з'являться на фронті, так само як думаю не буде особливо і орд з РПД або СГ-43 (СГМ). Хіба що можуть з'явитися копії, тієї ж КНДР або вже КНР.

Чапайтис подобається це.
  16. Чапайтис

Чапайтис Leutnant

Повідомлення:
    1.914
    Адреса:
    Украина, Одесса
    Ну, РПД я на фотках тільки з їх некрологів штук 15 бачив. Походу їх не так то й мало.

17. Ivan.

Ivan. Leutnant

Повідомлення:
    2.683
    Адреса:
    Україна
    Ви ж розумієте, що не так і мало для якого підрозділу? Все дуже відносно. Звісно, кілька сотень цілком може бути, але не тисячі або десятки тисяч.

18. Johan Weiss

Johan Weiss Oberleutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    22
    Повідомлення:
    4.499
    знаю один підрозділ з таким звірком. Ох і наїбались вони з ним.....

Ivan. та Unnamed Player подобається це.
  19. Ivan.

Ivan. Leutnant

Повідомлення:
    2.683
    Адреса:
    Україна
    Батальйон Дніпро його мав і відео про нього знімав, є в них на каналі на YouTube.

saracin79 та Чапайтис подобається це.
  20. German Stein

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    2.281
    Адреса:
    киев
    Схоже в кацапів по трохи назріває дефіцит стрілковки. Дістали з загашників забуті АН-94 Абакани. Фото поки від підарських прикордонників з Дагестану, але цілком можливо що невдовзі це будуть наші трофеї.
    Screenshot_20241113_224531_Chrome.jpg

Surovyy, Komplekt, GINDENBURG та 3 іншим подобається це.
  21. Ivan.

Ivan. Leutnant

Повідомлення:
    2.683
    Адреса:
    Україна
    Панове, за наявною інформацією, це світлина не свіжа, їй кілька років.
    Хоча появу АН-94 у якості трофеїв я не виключаю, але дуже сумніваюся, бо їх випустили не багато і доволі давно і з тих часів їхній технічний стан краще не став.

Surovyy, GINDENBURG та Чапайтис подобається це.
  22. German Stein

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    2.281
    Адреса:
    киев
    Саме цю світлину кацапські прикордонники виклали в твітері позавчора

23. Ivan.

Ivan. Leutnant

Повідомлення:
    2.683
    Адреса:
    Україна
    А у тих істот є профільна сторінка у Твітері? Впевнені, що це сторінка служби?

24. Ivan.

Ivan. Leutnant

Повідомлення:
    2.683
    Адреса:
    Україна
    Невелике уточнення, як вдалося знайти першоджерело даної світлини (не особисто я знайшов) на форумі федерастів про екіпірування, там ця світлина з'явилася у березні цього року і коли саме була вона зроблена - невідомо.

German Stein та GINDENBURG подобається це.
  25. German Stein

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    8
    Повідомлення:
    2.281
    Адреса:
    киев
    Ооооо. Та в кацапів ще й проблема з фінансуванням на нормальні гладкостволи для армії

IMG_20241115_232236_424.jpg IMG_20241115_232236_525.jpg IMG_20241115_232236_752.jpg IMG_20241115_232236_656.jpg

Surovyy та Ivan. подобається це.