Контроллер живлення, продався колись тут на аукціоні схожий https://reibert.info/lots/shaxid-geran-elektronij-blok.1057923/
подскажите ещё что за вундервафля к нам прилетела, опознать не могу, пояска нет диаметр толстой части 118,5 мм длина 47 см в дне крупная резьба под стабилизатор, взрывак, вообще уникальный с кучей сквозных отверстий, с ноны нифига непохоже
Я б сказав що у вас 120мм мінометна міна США/НАТО - по характерному гумовому-пластиковому кільцю для обтураціі порохових газів/чистки ствола. А те що ви прийняли за взривак - уламки стабілізатора, отвори якраз співпадають. Якщо ви пишете що воно до вас прилетіло - значить ви ополчєнєц. Або Микола-мінометник знов лупить по своїм.
Якщо хвіст відірвало, то вона кубарем летить, звісно що падає десь значно ближче. Підфартило що не спрацювала.
Подконтрольная Украине, территория, если я говорю, взрывак, то это взрывак, в дне глухое отверстие, для стабилизатора, никода не видел в взрываке 6 сквозных отверстий, форма взрывака и сама мина похожи на иранскую, и китайскую, но в иранской нет проточки для обтюратора, кстати обтюраторы есть в москальских 3Ф2, это говно тоже прилетало...
спасибо, похожа но не Испанская, та более изящная в конце, а взрывак у моей это нечто...кстати мы соседи найдена на Плавнях грузовых...
Фото ,,глухого отверстия'' у Вас немає? Можливо там промстакан залишився і воно здається глухим? Для чого підривник робити з такими товстими стінками? Все-таки то залишки хвоста.
наверное вы правы, присмотрелся к глухому, думал там ржавчина, а там неровная поверхность или ТГ40 или тротил, интересно как так вчистую взрывак отбило, в 300 метрах от мины был найден хвостовик, опять без маркировки, но очень похож на иранский, там нет патрона, а какаято встроенная трубка 10 мм диам с капсулем неизвестной конструкции
Так взривака там не було. Його не могло так вирвати. Або постріл був не спорядженою взриваком міною. Або хтось після прильота його викрутив в цілях безпеки.
По цим фото все досконально видно - там де має бути взривак - під нього різьба, точніше навіть не під нього, апід перехідну втулку (фото нижче, обвів) а з іншого боку - стабілізатор хвостовий, обломаний, алюмінієвий. Є ось такі американські ignition cartridge (M1020): Їх виробляють і в Ірані, але ваша міна мені зовсім на іранську не схожа. У вас є якісь конкретні аргументи за Іран, чи просто за Грібоєдова маєте на персів зуб?
фото иранского хвостовика, мой такой же, кроме маркировки, кстати на мине никаких надписей нет, шифруются....
Щоб закрити цю тему (з мого боку) - у Ірана є зелені стодвадцятки, у Ірана є мінометні міни з пластиковими обтюраційними кільцями, у Ірана є мінометні міни де вкручується перехідна втулка. Але назвати якийсь конкретний приклад, де б усі три вищевказані ознаки співпали - я не можу. Ось відомі мені іранські стодвадцятки: Тема цікава, але я залишуся при своїх - у вас міна США/НАТО.
дело в том, что НАТО подписывает последний гвоздь, а на этой мине нет маркировки от слова совсем, возможно иранцы шифруются...мина похожа на эту, за исключением у моей хвостовик конусный, а там прямой, и отверстия в моей побольше...
Ну суть питання розкрита? Це імпортна стодвадцята міна без взривака і з відірваним хвостом. Чи дійсно настільки принципове її походження і маркування?
мне интересно, что за говно на голову под Запорожьем падает, пока мы выяснили что это 120 мина содранная с натовского образца, если не интересно, кто кацапам мины поставляет, закройте тему...
Іранці постачають міни федерастам. Наскільки багато у даний момент не знаю, але у 2022-23-му точно були і не так і мало. Сумніваюся, що міни КНДР схожі на натівські, але з огляду на зауваження про їх якість від самих істот - от вони можуть падати на голову як завгодно.
Насправді де кацапи беруть міни тема набагато ширша. Впевнений, що крім персів і кореї, є ще реекспорт з третіх країн. Того і маркування відсутнє. Невелика частина таких мін могла потрапити в якості трофеїв. Наприклад район Бахмута. Не благоларне це діло судити по цьому огризку хто реально її виробив.
Щє раз наголошую, що через відірваний/надломлений при пострілі хвостовик, ця міна з великою вірогідністю могла до вас прилетіти і від ваших жиж мінометників. Хіба що ви самі мінометники зі стодвадцятим, тоді прилетіти могла тільки спереду.
Саме так. Так само, як і ми пускаємо іранські міни, які захопили на шляху до єменських терористів. Навіть північнокорейські 122-мм ракети у нас були звідти. Але справа в тому, що і КНДР і Іран ці і інші боєприпаси постачають цілеспрямовано федерастам, без усяких там перехоплень човнів або кораблів у морі, а ввх написав листа, відправив сумну кобилу (або навіть не відправляє) і істотам по залізниці поїхали набої з КНДР у значно більшій кількості, ніж нам.