https://vsim.ua/Podii/15-serpnya---imenini-u-romaniv-10630356.html Дарую варіанти більш кошерніші. Відучуй знайомих від Ромко, перевчай на Романко чи Ромцьо.
А вони є ... оті цигани в Україні ? Розказував мій дід, що при Австрії та Польщі, у нас цигани були як цигани, себто класичні ... циганський ніс, витягнуті лиця та чорне і обовязково кучеряве волося, кучері незмінний атрибут цигана. А при Німцях вони пропали, А сьогодні ... що ми сьогодні бачимо у Львові ? Бачимо якихось трішки косоокооких, брудних коротунів із монголоподібним прямим волосям та круглими як пательня бурятськими мордами із приплюснутими носами. Це що цигани чи якийсь ерзац ... ?!
Ну-у-у ... це проблема оскільки на "бухати ром" цигани можуть образитися і написати у якусь там конвенцію через петицію до омбудсмена ... із примхою, що шляхетний чоловічий напій РОМ ображає їхню мавпо ... тю ти, вірніше приматоподібну, древню расу із касти НЕДОТОРКАНИХ своїм натяком, що вони алкаші, дублюючи святу назву крішно-нороду або вішну-народу РОМІВ із алкобадягою РОМОМ ! І боюся що їх почують там і приймуть правоту на їхньому боці ! Так що РОМ, перед тим як пити, тре називати вже не РОМОМ а використовувати полонізм а саме "РУМ" і пийте тепер спокійно не лякаючись ... https://www.youtube.com/shorts/iEFbE1iR_V8 ...
А чого мені лякатися? Коли я випиваю Рому, нехай лякаються роми. Буду я ще з-за циганви напої перейменовувати.
"А чого мені лякатися?" Ну я ж не знаю чого ... я просто відповів на Ваше запитання ... "Ну і як надалі мені Ром бухати" "Коли я випиваю Рому, нехай лякаються роми." Якщо будете пити РОМ і ромами закушувати то таки так, будуть боятися ... "Буду я ще з-за циганви напої перейменовувати." 100% я на Вашому боці ... ...
Не збагну, чого ти ногами дригаєш ? Тобі Кайзер не подобається чи його пости ? А може просто заздриш ? Так це ж не проблема, зроби собі філіжанку моцної кави або гарячої гербати (як казала Леся Українка), підсунь собі під ніс "клаву" і твори ... твори ... твори ... хто ж тобі заваджає, та й і обмежень по кількості постів ніби не існує в темах ... но нє ? То навіщо дригаєш ногами, коли обмежень не існує ... ? Краще пиши, спілкуйся, для цього ж і існує як цей форум, так і ця тема зокрема, і буде Штюбинга більше ніж Кайзера, може тоді буде 69 сторінка по феншую !!! П.С. http://sum.in.ua/s/gherbata До речі, "хлюпала", Пане Штюбинг, це у вас "плієскала" ... Ану вгадайте котре із них не Українське ?! ...
Із сьогоднішньої переписки на ОЛХ. "Зрозуміло що ви з України але з якого села чи города ?" Не знаю як де але у нашій місцевості люди НА ГОРОДІ не живуть ?! На городі у нас картоплю садять ... ...
Наголоси різні, гОрод, і горОд так що не тягни сову на глобус. Вживається нарівні з містом. Город, городище, старі назви, огороджене місце проживання, в давнину без огорожі ніяк. Земляні наділи теж старались городити по межі, тому і город.
Для теперішніх, не огороджених поселень краще звісно підходить слово "місто". Але тут теж засідка, бо " мєсто" в нашій теперішній мові це "місце", а " місто" більш схоже на "мєсто" що використовується за "поребриком". Походження обох слів і город і місто давньослов'янське, яке доречніше то вже таке..
"Наголоси різні, гОрод, і горОд так що не тягни сову на глобус." А не звизди і не дригай ногами ... вона ж мені без жодного наголосу написала ... "старі назви, огороджене місце проживання, в давнину без огорожі ніяк." Не смокчи пальця із стариною, вона ж мені сьогодні написала а не 500-600 років до Н.Е. ...
Українська не на порожньому місці виникла є першоджерела. Слова : гОрод і горОд , якщо вже на те зашла мова , в більшості випадків не повинні вживатись бо не огороджені ні той ні інший. Якщо поселення огороджене( зазвичай стара частина) то гОрод, якщо земельний наділ огороджений то горОд, а якщо ні то ні, треба інша назва.
Я десь читав, що останнім царем і першим імператором у москалів був Пєтька, усі решту, після нього, були імператорами. ...
"Українська не на порожньому місці виникла є першоджерела." Так і давньослов'янська не на порожньому місці виникла. То що нам починати із першоджерел ? А де вони, у Адама з Евою чи мо у мавпи Дарвіна ... ? "Слова : гОрод і горОд , якщо вже на те зашла мова , в більшості випадків не повинні вживатись бо не огороджені ні той ні інший." Ну такі рацпропозиції, що повинно а що ні - не до мене, я кажу/пишу те що маємо сьогодні ... ...
Стосовно тої кацапської книженції 31-го року. 1. перепис населення РІ у 1897 р. - загалом 125 мільйона 680 тис., українці (по мові) складають 17,81%, тобто 22 млн.383тис. 2. перепис населення срср 1926 р. - загалом 147 мільйонів 027 тис., українців 31 мільйон 194 тис осіб. Звідки взялося аж 81 мільйон у книзі? За 29 років загальна кількість збільшилась на 21 мільйон осіб. Це вже розбирали колись, замість 31 у друк пішло 81.
камради скиньте хто знає курси з правопису Української мови, у Києві, бажано у серпні. А то як бачите біда у мене з правописом,бажано з вивченням базових правил, але іноземці чи ті хто до школи взагалі не ходили