Ви вважаєте що на форумі є люди які не розуміють української? Думаю таких одиниці, решту не хочуть чуть "напрягтись", їм так зручно. Ось це "зручно" і зіграє не в нашу користь. Хоча тенденція позитивна. Помітив, що часто початок переписки іде російською, я завжди українською, декілька постів і опа, пішла українська. Мої діти вільно володіють анлійською, російську не вчили але розуміють на побутовому рівні, практично ніколи не користуються нею. Я ніколи не помітив щоб вони терпіли якісь незручності через це. Дякую за увагу.
Підтримую Вас на 100% !!! А на підтвердження ваших слів, змініть напис вашої адреси під аватаркою з москалячих на наші, УКРАЇНСЬКІ, літери, Друже ... ...
Дякую за слушне зауваження, мені соромно. Вже виправив. Реєстрував мене товариш, я ніколи не звертав уваги. Прийдеться розібратись з ним, проколовся "шпійон". А KAIZERу плюсую за пильність. Дякую за увагу.
Підходить заіка до бочки де продають пиво ... - Скаж-ж-ж-і-і-і-ть а п-п-п-и-во є ? - П-п-п-и-в-в-о ? Т-т-т-а-к, є ... відповів продавець. Покупець із здивуванням та задоволенням що зустрів друга по нещастю продовжує ... - А-а-а яке п-п-п-иво ? - Ж-ж-игулівське ... Д-д-айте одну г-г-альбу ... покупець взяп гальбу пива і в стороні стоїть і п'є із задоволенням. підходить інший покупець і запитує ... - А пиво є ? - Так, є відповідає продавець ... - А яку ? - Жигулівське ... Перший покупець дочекався коли тамтой відійшов і до продавця каже ... - То т-т-т-и т-т-ак зі мною д-д-д-разнився ? - Н-н-н-і, т-т-о я із т-т-амтим так д-д-д-разнився !!! Без образ, Друже, це тільки анекдот ... ...
Спілкувався з хлопцем з Азербайджану наприклад. Думаєте йому є сенс вчити українську, мені азербайджанську, чи може мені простіше перейти на російську? І з інших країн є, будуть розуміти п'яте через десяте. Переходжу й на українську з україномовним співрозмовником, якщо бачу що не вклинюється хтось ще. Проблема не в цьому, носії мови - села, вони зникають як явище, погугліть скільки зникло за часи незалежності. Міста 50/50 , хто як розмовляє. Скоротилось населення в країні катастрофічно, перепис населення був 20років тому, бояться рахувати і казати скільки єє насправд. Нас повільльно варять як жабу, навіть не помічаємо цього. Зникає не мова а її носії, от це дійсно страшно.
Зате міста зростають темпами ... потрібно щоб омоскалені міста стали Україномовними. Крім того, мова - це носій певної свідомості і світобачення ... Наприклад я не раз чув тупу фразу від моворосів "Харьков - пієрвая століца Украіни !" За останніх 50 років я від жодної україномовної людини не чув такої бздури та москалячого фейку про "пієрвую століцу украіни"... ...
Ви цілком праві, для чого азербайджанцю вчити українську, якщо в Україні переходять на російську. Спілкуйтеся українською і йому буде сенс вчити українську. Чи не задумувалися Ви на тим що, носії мови зникають по причині того що зникає мова? Носії мови - це група людей котрих об'єднує спільна мова. Заберіть мову і група розсипеться, бо нема того що їх об'єднувало, а поодинці ворога завжди легше знищити.
Дослівний переклад "совок" у наших краях буде "шуфелька" ... , але в данному контексті найчастіше вживають "москалі", інколи кажуть "совдепія" ... ...
Пулємйот - це скоростріл. Ріадовой - це шереговий. Акопи - це шанці. http://sum.in.ua/s/shanci Савковая лапата - це шуфля. Патрьони - це набої. Лієнта с патрьонамі - це стрічка з набоями. Кожаній ріємієнь - це шкіряний пасок. Пушка - це гармата. Бутілька с коктєльєм мольотова - це пляшка з коктелем ДЛЯ молотова. Цєвйо - це цівка. Каска - це шолом. Бронієжілієт - це куленепробивна камізелька / бронекамізелька. Воєнніє сапогі - це військові чоботи. Голієніщє сапог - це халяви чобіт. Попал в цієль - це влучив у ціль. Допрос - це допит. Піткі - це тортури або катування. Пітать і казніть - це катуватити і стратити. Рієзіна - це гума. ...
Е-е-е ні-і-і-і ... у нас коли вже на 10 секунді закінчує стріляти та клине ... і коли не стріляє а плює на кілька метрів від дула, то називають ППШ ... А СКОРОСТРІЛ то така автоматична бартка що по москалях стріляє ...
Перепрошую, та Ви щось такого понаписували що на голову не налазе. Ми обоє розумієм російську, нащо йому вчити українську? Щоб написати пару постів на райберті? Так вже склалось що вона більш поширена. Корона з голови не впаде, якщо повикористовую. Щодо другої частини повідомлення, то я писав саме про зменшення населення. Було 52млн в 1991р, потім 48мл в 2001, а тепер хрін його знає, може , 42, 38, а може й 30ть. То так може статись, що навіть якщо всі перейдуть на українську, то їх буде менше ніж раніше, бо кількісно не витягнуть показники.
"Ми обоє розумієм російську," Це ж закономірно ... під одним окупантом 70 років пробули. "Так вже склалось що вона більш поширена." Е-е-е ні, Друже !!! Нічо само по собі просто так НЕ СКЛАДАЛОСЯ !!! Ні омоскалення Українців в Україні, ні "присобачення" Криму і Донбасу до сраноросії не СКЛАЛОСЯ само по собі ... Вчора мій один друзяка з Києва сказав мені подібну фразу ... "Ну так сложілось, чтьо Крім і Донбас ужіє ніє наші, так х..і тієпієрь крічать ? просто надо с єтім смірітся і договаріватся с німі, чтобі можна біло єздіть в Крім на морє ..." Якщо не чинити супротиву окупаційним військам - ми втратимо наші території !!! Якщо не чинити супротиву окупаційному язіку - ми втратимо нашу Українську мову а з нею нашу Українську Націю і наш Український Нарід і встанемо у черзі за лукашенком на прийом до .уйла, щоб отримати "право" стати москалосвинячими "братами" на папері а в реалії їхніми КРІПАКАМИ ... та халуями, котрих одягнуть у форму "зелених чоловічків" і поженуть завойовувати Ліван, Афганістан а може й Польщу із Угорщиною та Чехами ... ...
Нездара ти, Друже, нездара ... "цєлка" - це чисто москаляче слово а у нас тема виключно з Української термінології ... ну на крайній випадок ще суржик підійте але аж ніяк не язік ... Суржиком "цєлка" - то "цілка" ... А Українською буде "цнота" ... ...
То доведіть. https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Цівка І взагалі, не повчайте мене український мові російською! Набрид вже!