Я бачив контракти ДФТГ вони доступні в інтернеті,а іншіх контрактів (ТРО) не можу знайти. Може це один і той же контракт?
Ні, це різні контракти. У ДФТГ контракт добровольця. Укладають особи, які зараховані до складу ДФТГ. У ЗСУ (ТРО) контракт на проходження військової служби. Але їх зараз фактично не укладають. Народ призивається по мобілізації та й проходить службу.
Ксива "особой важности"- військовий квиток з відповідними записами.Це якщо ТрО ЗСУ. Звідси всі права і обов'язки військовослужбовця.
Ось контракт добровольця - https://ips.ligazakon.net/document/re37643?an=1. А контракт бійця геть інше, та й взагалі, які зараз контракти в ЗСУ, загальна мобілізація.
У мене військовий квіток якраз підходить під гриф "Особой важности" ну і що. Там вказана секретна спеціальність ВУС 107. Вказані також всі мої секретні роти і,посади і техніка. Ну і що. Ніде не вказано що я не повинен показувати нікому військовий квиток. В наказах 010 и 0021 теж нічого не вказано про військовий квиток. Ось приклад: Під час служби я пішов в увал. Мене зустрічае патруль,я що скажу їм "Ідіть в сраку у мене квиток секретний" Звичайно ні.
Про ксіву "особливої важності" це лише цитування ваших же слів,я ніде не писав що ви повинні там повинні пред'являти ,чи ні. Я мав на увазі,що коли боєць зарахований до БТрО,робляться відповідні записи в воєннік.У членів ДФТГ,наскільки мені відомо ніяких записів немає.Принаймні так у двох моїх знайомих.Контракт добровольця є,зброя є,дозвіл на зброю є,посвідчення добровольця є,ЗП-не є.
Статутами як на срочці в БТРО звісно не з@@бують.Хто служив,той і так все знає,але тим хто раніше не служив доводили основні положення,вони читали деякі статті.Зам.комбата і представники ВСП прододили бесіди.Деякі зальотчики вчили назубок ті статті по яким був зальот і переказували ком.відділення.в основному стосується вартової служби і здається обов'язків солдата,не пам'ятаю.Принаймні у нас так.