Ну можливо, але в іншому випадку. Могили 10000% в близькості нема, а якщо було, то солдат перехований мільйон відсотків. Я більше схиляюся до думки, що це просто окопна творчість , бо 50 метрів від цього місця була знайдена саморобна офіцерська пряга, можна побачити її у мене в минулих постах.
Всіх з наступаючими святами ! Вчора з камрадом Назар Ukr заглянули у добре знайомий нам ліс. Ось і результат 8 годинного копу. Дуже порадував скид речей який ми знайшли , і за пів години розкопу все таки мп40 і вальтер не виліз з ями, тільки кобура і магазин напевно вже в другому збросі речей знайдеться .
Друзі підкажіть будь ласка від цього штука . Попадається постійно в лісі, деколи більше чим гільзів і кулів разом. Вже думки схилялися що це пов'язано з посадженням дерев, але все таки є там, де палатки і окопи, більше нігде . Пробував і шукати по ящиках від БК но взагалі нічого. Там є два зубчики, може вони забивалися в дерево, щоб маскіровочну сітку натягнути ?
Слава Україні камради! Сьогодні знайшовся час погуляти з прибором ось і саме результат. Перший в життю автомат дуже приємно
Слава Україні ! Сьогодні і вчора був у розвідці нового місця , але так не вдалося зачепитися за перспективу копу на 2025.Можливо треба змінити напрямок боїв, будем бачити. Хотілося знайти свою «находку года» але напевно іншим разом пощастить. Порадувала мильниця вермахту , а портсигар нажаль без клеймів і сигерет всередині Єдине шо я вже дійшов згоди , що ці нам невідомі штуки типу «закльопки» належать до посадки соснового лісу , бо більше нігде я їх не знаходив. Всіх з наступаючим 2025!
26.01.2025 Всім привіт. Сьогодні з другом Назар Укр прогулялися по лісу з 1 прибором . Погода і знахідки порадували . Цікаво що котелок лежав просто так на землі 80 років , стан ідеальний антуражний , навіть розписаний пізніше закину фотки з надписами .
1.Підкажіть будь-ласка від якої гранати «рубашка» 2. Від чого дана деталь , дуже схоже на шось військове, рядом було до 20 ппш куль розкидано.
Так як вчора на копі Ром за дуже по смакував закидаю сьогодні результат. Цікавий олівець попався , перший раз такий . Навушник для звʼязку, може хтось знає як вона в реальності виглядала ? Буду радий за фотографію. і по гранаті було би цікаво , на жаль багато фото не зробив бо зразу закопав , но вона не для підствольника . Ну і на останньому фото стаканчики після чистки , вже і свою функціональність випробували .
Неділя 9.03.2025 Після 5 годинного маршу у пошуках знахідок ( була знайдена тільки норвезька медалька , хоча спочатку зрадів думав римського періоду , але після того як корону побачив все стало ясно ), я вирішив вертатися назад де починав свій коп , і як часто трапляється, треба просто потрапити на правильну дорогу в цьому життю Ось і результат , порадував трак від Kettenkrad , поличний сохран ! Також надія була що в тубусі від протигазу якісь скарби будуть але крім маски нічого не знайшов .
Неділя 16.03.2025 З такими успіхами я в цьому життю ще пілотом буду , 2 літаки за 4 місяці!!! Перший ПЕ-2 не докопаний а тут ще 1 але цього разу німецький.
Неділя 23.03.2025 Тепер остаточно , я і Назар Ukr знайшли місце падіння Messerschmitt BF109 , німецького літака.
Після 5 год копу зібралося декілька деталей з клеймами і так визначили що це саме bf109. Саме цікаве у копі літака , що копаєш 20-30 ямок і тоді може в 1 одній попадається деталь з клеймами .
Деталі на визначення … Може хтось підкаже від чого , наперед вдячний ! на 3 фото деталь обтягнута зеленою шкірою , маскіровка ?
По вашим знахідкам дуже цікаво. Ось що по номерам знайшла замок від авіабомб та тумблер. https://www.deutscheluftwaffe.de/fl-50570-1-bombenschloss-fuer-etc-500-1944
Інші два елементи це штекер- роз'єм. А інший пристрій пов'язаний з радіостанцією, чи навігацією. Встановлювалися справа від пілота.