"Та й усміхнулася небога. Прокинулась – нема нічого. На Йвася глянула, взяла, Його гарненько сповила; Та щоб дожать до ланового, Ще копу дожинать пішла…" ©
.... А щоб збудить Хиренну волю, треба миром, Громадою обух сталить, Та добре вигострить сокиру, Та й заходиться вже будить...
Справжнісінька мідь , мої татко ягняток з такого поїли . Також робили частенько профілактику на клепках . Схоже на все що їх майструвала якась периферійна мануфактура .
Десь, не помню, в інеті читав,що штик-ножі К 98 з деревяними накладками випускались до 1937 року,а після уже були бакалітові.
Доброго дня панство! Начердачив сьогодні цікаву, польську скарбонку. Проходів немає ні на фіолєтовому, ні на аукро, ніде. Тільки нагуглив на польському сайті загальну інфу.http://www.szkolneblogi.pl/o-sko/skad-sie-wzielo-sko Отакеєт а ви кажете. Ось інфа і фото з польського сайту ""Давно, давно, бо майже сто років тому... Станіслав Grabski придумав собі, що навчить дітей заощаджувати. У 1925 році Станіслав Grabski - старший брат дворазового прем'єра, видатного вченого, реформатора польської валюти і золотого творця - Владислава (напевно було про нього на історії ), ну отже Станіслав, який виконував страшно дивну, як на сьогоднішні часи, функцію - Міністра Релігійних Визнань і Публічного Просвіщання - придумав собі, що навчить дітей заощаджувати. Два роки пізніше, в 1927 році, виникли перші Шкільні Каси Ощадливості. задум виявився таким добрим, що від 1935 року патронат над акцією економії перейняла Поштова Каса Ощадливості. Так так, жодної помилки, від часів виникнення в 1919 році до кінця II Wojny Всесвітньої скорочення PKO прочитувано саме як Поштова Каса Ощадливості. Лише коли закінчилася війна і Польща заново творила цілі свої структури Поштова Каса Ощадливості була перетворена в Загальну Касу Ощадливості." А тепер фото моєї
Я недавно теж поїхав до себе в село. Потрібно було маленький кусочок дошки . Ніде знайти не міг. Виліз на горище . Дивлюся в кутку якраз потрібного розміру. Піднімаю а там дідів схрон))))) пару штиків і оттака цікава штука. Магазин від Люгера . практично ідеальний стан)))). Ні грама ржачини !!! тільки тряпочкою витер від масла !!