лет 10 назад один мой приятель остановился вечером около 21.00 на машине возле магазина но выходить сразу не стал т.к. разговаривал по телефону , и вот ,говорит - вижу , идёт оно , с ружжом и рюкзаком шатаясь от одной стороны дороги до другой , прошёл метров 20 мимо машины и сел прямо на асфальте возле заборчика предварительно опёр на него карамультук , потом тело полежало на бочку , постояло буквой - зю , в попытке подняться на задние конечности , и когда оно встало и поплелось дальше карамультук так и остался стоять у заборчика , так что лучше ехать на открытие без него -чем приехать с открытия без .
добре що тіло з карамальтуком додому йшло. В лісі такі тіла стріляють по всьому що рухається обного разу чуть камрада непідстрилили, притом жаканом лупив, тіло вирішило що то кабан в камуфляжі з червоним рюкзаком, добре що ломанулось через ліз коли зрозуміло, а так би ми того карамальтука на хребту розбили б., чес слово. я проти охоти
Вітаю всіх хто відкривав полювання вчора! А в нас, нажаль полювання відкривається тільки через тиждень -13.08. Все вже приготовлено, все перепровірено по мільйону раз. Дрова вже завезли минулого тижня, траву і очерет під палатки викосили, залишається дочекатися вечора п"ятниці. цей тиждень будем щовечора виїзджати на наше місце спостерігати за перельотами птиці. На даний момент її наявність вселяє оптимізм на гарне відкриття. п.с. А на рахунок тих що йдуть на коп у ліс в дні коли проводиться загонне полювання, то вони ...... І навіть не розходиться в те що за ліцензію заплатиш декілька тисяч грн, і через таких ..... вона може пропасти, розходиться в те що в лісі ти знаєш, там йде загонка-туди не стріляєш, тут номери- теж не стріляєш, а тут є сектор де нікого не повинно бути, сектор де ти маєш право на постріл. І ось уявіть, десь далеко почалась загонка, почулись звуки загонщиків, загавкали собаки, і ти на номері чекаєш на вихід допустим кабана у своєму секторі обстрілу. Густа, заросла вирубка, видимість 30-40 метрів, ти чуєш тріск гілок зі сторони загонщиків. Приклад вже біля плеча, готовий до пострілу чекаєш ЙОГО, велечезного кабана, а бачиш ВОНО. Яке ломиться через гущавину, тягнучи за собою мд, який чіпляється за кущі і недає цьому гівну скоріше тікати. Воно час від часу злякано оглядається в сторону звідки чути загоничів і ломиться вперед, але воно не бачить що вийшло на лінію номерів, на лінію стрільців, де більше 10 людей готових до пострілу чекають появи дикого звіра. І що з ним робити? як йому пояснити що через нього спортився день в 20-30 людей? Що ці люди теж щось планували, приїхали за десятки кілометрів, витрачали час, і немалі гроші щоб провести цей день так як вони вважають за потрібне, а через нього, через це .... з мд, все спортилось, все пропало.... так що розбита морда у нього, це ще нормально, це ще легко обійшлось... Мораль така. У дні полювання не ходіть в угіддя де полюють. Особливо де проводять загонні полювання на копитних. Зрештою не всі мисливці одинакові, а при промаху куля летить на півтора км, і хз що там в неї буде на шляху.
Ну а наприклад це не копач, а грибник? Ягоди хтось збирає чи хмиз. Відки вирішили що не мисливець знає дати відкриття, дні ваших полювань? Ці 10 людей готових до пострілу повинні бути тверезі і стріляти по видимій і ідентифікованій цілі. Ну а то шо залетіло на 1,5 км то вже звичайно нещасний випадок, для цього придумали лопату.
Зря так думаешь. Если бомбище откопать, поставить розтяжку и побегав лосем заманить на точку пуска , то пляшет.
І Вам ні пуху, ні пера. Взяв учора з сином 3 крижні. Підранків не пускав. Відпочив душею і тілом чого і ВАМ брати мисливці бажаю.
Слухай !Полегше стався до людей іншого хоббі бо будеш посланим у відомому напрямку! То що тепер людям в ліс не зайти коли у вас полювання? Ліс не твоя власність !
Напевно ситуація знайома. Доповню ще розглянуту ситуацію, тому що наведений мною приклад є тільки айсбергом. І так, змодельвана мною ситуація має продовження. якщо брати горе-копача то тут з ним все ясно. Продовжу інше. Після спорченого полювання, першим виставляється претензії до Лісничого лісництва, чи головного мисливствознавця району(чи лісгоспу). Там дальше дістається по ланцюжку і нижній ланці працівників лісгоспу (лісникам,єгерям). Тут потрібно зрозуміти що туди де проводять невдалі полювання, ніхто більше не приїдить, слухи ширяться далеко. не приїдить -значить не привезе гроші, а значить в працівників лісгоспу, буде менший дохід. І тут головне. Ланцюгова реакція. Лісничий дає вказівку лісникам, єгерям, екологічній поліції, ті на місцях залучаючи участкових, працівників що працюють в лісовому господарстві гоняють КОЖНОГО кого побачать з мд в лісі. і доказуй потім що ти не "олєнь". Скільки вже тут на форумі було розглянуто ситуацій що копарів гонять з угідь? Але ось так через одного неадеквата страждають без розбору всі. п.с. в мене теж є мд, я теж інколи виїзджаю на коп. але я завжди старався якось підстроювати своє хобі під хобі інших. Тут мораль така...Щоб не мішати віддихати один одному потрібно знати не тільки "де" копати, а й "коли" копати. Надіюсь хто адекватний той зрозуміє., а хто вспливе, то ми ж всі знаєм "що" не тоне.
Полювання коли ? Як правило по середам , суботам і неділям . Копають переважно теж в суботу і неділю - бо решта днів працюють . Полюють починаючи з серпня і всю осінь і зиму тільки на різних звірів і птахів . То коли лишається копати ? І взагалі вам що нічого їсти що ви полюєте ? Ніколи не розумів як можна вбивати диких тварин які кожен день боряться за життя : самі добувають собі їжу , захищаються , намагаються вижити . І тут приїздять дяді з ліцензіями і вбивають диких тварин заради розваги ( бо явно не голодні ) . Хочете вбивати , купіть свиню , козу , кролів , качок - годуйте їх , доглядайте , лікуйте , а потім вивозте у ліс чи поле і вбивайте із рушниць .
пару років назад зустрівся на березі річки з одним з карамальтуком , він попросився подивитись як я копаю , походивши з годину і побачивши мій "фарт" каже: так це ж не вигідо , а я йому кажу: мій МД стоїть як твоя рушниця але ти її годуеш патронами і платиш ліцензію , на ці гроші можна в рік нормало мяса купити . він подумав подумав тай сказав : за хоббі треба платити . на цьому й розішлись .
Як на мене це дурне хобі - вбивати диких тварин . Розумію тих хто стріляє по тарілкам ( часто знаходжу рештки стріляних тарілок ) чи мішеням - таким чином тренуються у вправності стріляти . Рушниця повинна бути тільки від "двоногих козлів" . Он моя бувша жінка відучила свого батька від мисливства . Коли він щось приносив із полювання вона ревла цілий день , або й більше , та ше й примовляла як ти міг вбити зайчика у нього ж є дітки і вони тепер помруть бо їх ніхто не годуватиме , питала у нього : от якби тебе хтось убив як би я жила ? Крапкою стала коза , дитину ніяк не могли заспокоїти , викликали лікарів - то він продав рушницю і все стало нормально .
Як ти можеш називати незнайомих людей неадекватами ? Звідки така наглість та самовпевненість у своій правоті? ! Після цього ти і є самий настоящий неадекват. Я колись також був мисливцем і досі маю рушницю ИЖ-27 Е але вже 5 років не ходжу на полювання оскільки обрав краще хоббі - коп. І чесно кажучи тепер ставлюся до полювання і любого вбивства заради задоволення з нерозумінням і відразою. Але не беруся осуджувати і обзивати мисливців, хоча є за що. Хочете постріляти, гоу в АТО! Там ще веселіше, там і на мисливців полюють.
в ліс можна, полювати на охотників, розстріляли всю живність, а мені може кабанчиків і косуль жалко. Зараз не каміний вік щоб мамонта в печеру тягнути, нех стрілять живність лісову, її і так мало.Зайця побачити в лісі і то за радість, а медведів тільки у волєрі бачив, пандосвина зовсім незустріти.
Выезжал вчера с семьей на природу, к речке, совсем слабенькое открытие сезона. Выстрелов с десяток вокруг. Не праздничное настроение у охотников.