Аналогічна ситуація - котяра з нахабною пикою відпихає обох від мисок і бере там, що хоче. Та ви шо... Працював з доберманами - на всю голову "припарені" (в хорошому сенсі), це не собака - це величенький такий шмат ртуті, ні секунди на місці, весь час в русі. Тим більще, що доберманів краще брати двох - в парі вони шикарно працюють. По годівлі собак повно інфи в тирнетах, але головне правило - собака - це хижак, тому рослинна складова: каші та ін., не повинно перевищувати 30% від загального об'єму разового пайка. Ось моє трАгладіти, фото осіннє - зараз вони вимахали ще і стали трохи більші. Єдине що можу сказати: хочете взяти класну собаку - беріть в заводчика, відвідайте пару - трійку виставок, поспостерігайте за собаками, поспілкуйтесь з людьми і прийміть рішення. Єдине - не звертайте уваги на ціни за цуценят, часто це просто "виставочні понти". На одній з виставок довелось спілкуватися з заводчиками маламутів, так мені озвучили ціну за 1,5 місячного щена від 500 до 1000 єврогривень. Щоправда при листуванні, пізніше в інтернеті, запросили за цуценя з прекрасним походженням всього 450.
Бери ягдтерера.виникло таке саме питання яку собаку взяти.взяв і ні разу не пожалів.тепер без нього не знаю як жив навіть моя зла жінка яка ніяку живність не переносить на дух і та привязалась
А як вони гарно виглядають на повідці - 100-110 кг сумарної ваги і ступор в перехожих коли їх бачать.
Ну,они по фото,не выглядят от природы злобными ребятами.Могут,конечно,люлей дать,если на них попереть.Но так выглядят спокойными.Вообще,большинство овчарок,которых не задрюкивали невменяемые хозяева,по натуре своей добряки.ИМХО.
Тільки з тими кого знають - на всіх інших вони клали болта в пару десятків тонн. Витримка з стандарту породи: Моя звірюга фіг за рідними кудись піде, коли я поряд - собака одного господаря. Багато в чому це величезний плюс. Та й вломить ці двоє можуть по самі не балуйся. В обох яскраво виражена активно-захисна реакція, не бояться пострілів та близьких вибухів - одного разу потрапили під феєрверк, дуже близько, коли всім тілом відчуваєш розрив заряду. Стояла і не рипалась, хоча інші собаки рвались з повідців та скавуліли. Головна проблема в тому, що в людей стереотип: вівчарка - добра няшка, не вкусить, може погратись з незнайомим. І лізуть такі до собаки обніматись - собака огризається і нещасний ноусер, в кращому випадку, топає до рідної хати з повними штанями радості, та ще й бухтить про "злобних кракаділов" собі під носа.
Ну,овчару считать няшкой можно только сдуру.И лезть обниматься с незнакомой - тем более.Но спокойно-уважительного отношения вполне достаточно для безопасности.ИМХО.Примерно такого,как и с людьми.Не фамилярничай и не борзей с встречным крепким мужиком,даже если он вполне спокойно и благожелательно выглядит.И проблем не будет.Так и с овчарами.А люлей они вломить могут,не вопрос. У самого такой поросенок имеется
Трохи психоделічних фото. Собацюри гралися. Хоча деякі несвідомі особистості підняли істерику побачивши це фото.
Я бы рекомендовал собаку только гладкошерстную, ибо после полей-лесов шерсть запаритесь чесать. + проще снимать клещей и подобную ерунду + проще обрабатывать средствами от блох и т.д. Короче одни плюсы
Ну,когда собаки играются,вполне можно наделать просто страшных фото схватки диких зверей.Если не знать,что ребятки забавляются. А насчет собаки одного хозяина... Овчарка при необходимости легко может перейти к другому.Потому они и служебные,что можно почти без проблем передать новому человеку.И она это быстро усвоит. Я осенью своим строителям нашел 4 лет овчара,который жил у мужика,а мужик по здоровью и возрасту перезжал в квартиру.На форуме,где я собаку высмотрел,ей дали такие характеристики.что кроме нас просто желающих не нашлось. Наговорили - собака социально неадаптирована... привыкла охранять периметр... В общем,я сам вздрагивал,когда поехали с псом знакомиться.И скорешились с ним моментально.Он все понимал,похоже.Что стал ненужен явно чувствовал и увидел тех,кому он нужен и интересен.Его выпустили из вольера бывшие хозяева долго предупреждая,чтобы стояли смирно для первого контакта.Только мы сразу расцеловались для знакомства.Они были в шоке. Через 3 дня отлично усвоил нового хозяина.Не меня,а именно того, к кому пойдет.Ко мне дружелюбно относился.Но слушался нового хозяина.Моментом усвоил,кого надо слушать. Вот уже и сновым владельцем через несколько дней гуляет. Боялся,что в машине везти будет трудно.Его никуда не вывозили.Так и сидел в ограде особняка все время.отлично доехал.С любопытством смотрел по сторонам.Машину вести не помогал.Отличнейший пес.Усвоил на улице,на кого рычать,без объяснений.Ну,и на кого рычать не следует.
Тут все набагато складніше, моя звірючка має такий собі бзік - передається спадково. Її батько такий самий, тай дід. Це йде по лінії кобеля, оскільки це не перша собака від цього кобеля котру я маю змогу спостерігати. Лука теж не йшла на контакт з чужими, слухалась тільки свою хазяйку. Нажаль травонулась якоюсь заразою, що розкидали перед євро. ось декілька фото цього звірюки і фото з нашою маманею. Теж досить своєрідна собацюра.
Маманя тоже хороша.Но все бзики такие - пока они знают,что нужны хозяину.Они это без слов чувствуют.Если не нужны - легко перейдет к другому.Может чуть труднее,но тоже перейдет
У собак таке є - досить швидко змінюють господаря в деяких ситуаціях. Був у мене боксер - віддали у віці 4х років, теж казали що намаханий на всю голову і злющий. За моїм батьком пішов без зайвих запитань. Віддали через те, що новий господар просто не знав що з ним робити. Перші господарі здихались через те, що когось він погриз непогано. В мене прожив нормально, повернув здатність говорити і чути одному "глухонімому". Від хорошого господаря собака просто так не піде. Перевірено.
Вот именно.Пока знает,что хозяин хороший - не пойдет.А если она знает наоборот,пойдет без всяких бзиков
Соглашусь со всеми!Все собани хороши,только очень тяжело и грустно,когда они уходят в край вечной охоты...
Навчився до цього ставитись філософськи. Не одного вже товариша пережив. І можу сказати наступне - життя триває, тому не треба за ними жаліти. Треба до них нормально при житті ставитись.
Пережить это невозможно....;( Мы 10 лет были вместе...день в день...Понимали друг друг с полувзгляда ,друг за друга готовы были любого разорвать....Она была частью меня...
собаки срок жизни другой,Не как у человека.Больно,когда они уходят.Но с другой строны - имененно Ваша собака прожила достойную насыщеную собачью жизнь.Не голодала.Её не унижали.Значит все нормально.Собака при нормальном хозяине проживает свою жизнь достойно.Чего-же еще?