Славянское язычество

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Swarog, 21 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Фермер

Фермер Oberschütze

Повідомлення:
    222
    Адреса:
    Россия
    Ответ: Славянское язычество

Есть вопрос о язычестве острова Валаам, первая половина первого века н.э.(до христианства). Были какие отличительные особенности? Кто заселял остров и окрестности, боевые действия. Понимаю, что вопрос очень узкий, но может кто сталкивался с информацией. Буду благодарен за любые ссылки.

2. Цікаві лоти

1. Вінтажна срібна виделка виробництва Германії, приблизно 50 ті роки проба 800 вага 71.9 грамів. Чудов...
      3300 грн.
    2. Кавоварка посрібленна виробництва Франціі
      450 грн.
    3. Кавоварка вінтажна виробництва Італіі В робочому стані
      230 грн.
    4. (в наявності 4 шт.)
      Польский. В лоте 1шт.
      300 грн.
    5. (в наявності 3 шт.)
      Набір столовий міцний металевий з Франціі новий. Вироблено у Китаї Ціна за 1 комплект. Набір міцний...
      250 грн.
  3. Wolgadeutscher

Wolgadeutscher Гешефтмахер

Повідомлення:
    8.522
    Адреса:
    Санкт-Ленинбургъ

это время на северо-западе вообще тёмное. Сомневаюсь что там что то было. Разве что какие нибудь временные стоянки рыбаков. Никогда не слыхал.

тем более о боевых действиях :)

4. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Вот он - русский шовинизм!:D Нет, камрад, там не оязыках речь и разговор очень даже по сути, просто украинский язык знать надо.:D
    Дело в том, что по этикету надо отвечать на том языке, на котором к тебе обращаются. Вот и всё. Культура, ё-моё, что поделаешь...:)

5. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

у них були свої боги, своє віросповідання. основне джерело по їх вірі "Калевала"

звідки відомо? як казав один шановний учасник форуму "Вчіть матчасть", вибачте за сарказм. це загальновідомий факт. незадовго перед хрещенням(здається років за 10) Володимир провів релігійну реформу.
    кумири, ідоли - яка різниця.

6. rocsta

rocsta Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    108
    Лоти
      на продажу:
    13
      продані:
    266
    Повідомлення:
    19.208

А можно поподробнее о праславянских языках :)smile_5:) исключительно на основе русского!:D Праславянский язык,как и любой пра-язык всегда существовал в единственном экземпляре...
    Или я не понял Ваш контекст?
    Насколько известно любому начинающему лингвисту, славянская лексическая база русского языка САМАЯ бедная из всех современных славянских языков. Наиболее близкий к старославянскому - болгарский(может и сохранился так,потому что не родной он был тюркам).

7. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Нехай так. Але ж християнство не прийняли? Ні. Ось до чого я вів.

Я без сарказму спитав про релігійну реформу. Дайте, будь ласка, джерело.
    Що ж до кумирів наших Богів, то я дам вам цитату з діалогу одного Родновіра (вибачте, на російській мові):
    "Христианство ополчилось на Родную Веру, представив Ее как поганую, ведущую к поклоне¬нию и жертвоприношениям куммирам. Но что есть куммир? Это просто два слова Кум и Мир. Кум - это тот, кто к уму своего Родича добавляет свой ум. Отсюда и пословица: «Ум хорошо, а два - лучше». Слово Мир в переводе не нуждается, хотя и имеет несколько значений: местная родовая община, все земные и Небесные Родичи, человеческое общество, состояние общества без войны, планета Земля, Вселенское Мироздание. Итак, куммир это тот, кто к уму своего Родича добавляет умы всей общины, всего Рода, всего Человечества: ум Земли – Матушки и Вселенский Ум Рода - Батюш¬ки. Поэтому попы на Руси вот уж тысячи лет твердят Народу: «Не сотвори себе куммира» Т.е. не вздумай сонастроиться своим умом с Коллективным Разумом и Волей своей Родовой общины, земных и Небесных Родичей, всего Человечества, Матушки -Земли, а главное, Вселенским Умом и Волей Рода-Породителя! А то как же попам охмурять людей дальше и держать в рабстве у Яхве-Саваофа-Иеговы? "

Тепер різницю відчуваєте?;)

8. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Кстати, вот здесь множество также ответов и на другие многочисленные и стандартные вопросы по Ведизму. Своего рода, FAQ:
    http://www.ivan-tzarevich.ru/forum/viewtopic.php?t=96&view=previous

9. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

воно то так. але як тоді факт збереження фіно-уграми свєї віри впіввідноситься з сволянськими віруваннями?

Ви мене дивуєте. Ви сперечаетеся про "діла давно минулих днів", а історії не знаєте. ось що перше впало у вічі
    http://historic.ru/books/item/f00/s00/z0000030/st009.shtml
    тільки не треба казати, що Рибаков комуняка. не полінуйтеся пошукайте де-інде. це загальновідомий факт

вибачатися не треба. я прекрасно володію обома мовами.
    а от цей діалог якраз дуже гарна ілюстрація жонглювання окремими складавми у словах..мене завжди дивувало з якою легкістю можна пояснити походження будь-якого слова. притому одні й ті ж складові можуть пояснюватися по різному.

10. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Ми всі діти своїх Рідних Богів і живемо в ПриРОДі. Може, навіть, де-які імена Богів співпадали, обряди, звичаї, тощо.

Я вже опрацював матеріал з цього питання. Джерело Рибакова - це відпрацьована християнською цензурою "Повесть...", яка є єдиним джерело по подіям того часу. Кожна община мала покровительство свого Бога і це було нормально. Реформу Володимир, якщо і хотів зробити, то з метою централізації влади та загального упорядочення ієрархії Богів (якщо взагалі, це мало місце), що б здійснювати і духовне керівництво. Слушне діло, але те, що провів він його бездарно, то про що ми взагалі ведемо річ? Крім того, йому просто не хотіли підкорятися інші князівства, виходячи з особливостей його особистості та способу приходу до влади.
    Честно, я не дуже довіряю вказаному заангажованому літопису. Там все підводиться для нащадків про необхідність прийняття християнства з економічних та політичних причин.
    І давайте припинемо гаяти час. Як було насправді, ми не дізнаємось мабуть ніколи. Якщо тільки не знайдуться зниклі рукописи Родновірів.

Якщо ви не відчуваєте, де хибне трактування слова, а де - схоже на правду, то що ж... Ваша справа. Хтось, наприклад, бачить в Т.Шевченко пияку і пройдисвіта, а хтось - великого українського поета. Все залежить від кожного з нас окремо.

11. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

ось тут можу з Вами погодитися. я до подібного сам дійшов. без батюшок і рідновірів. і як Бога звуть не суть важливо: хтось Христом, хтось Одіном, хтось Дажбогом, хтось Родом.

але все ж мова про слов"янське язичництво

для трактування значення слова, що давно у вжитку, потрібно окрім відчуття, ще й знання.

12. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Так, про слов"янське. Тепер не наводити аналогій та прикладів по іншим народам?

Так хто заважає їх отримувати? Вивчайте, аналізуйте та й робіть висновки.

13. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

аналогії як приклад збереженості традицій не підходять. у різних народів різні обставини.

мені - ніхто, так само як і тому дядечці з рідновірів...

14. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Звичайно, на Україні на теперішній час це навряд чи були цілі поселення. Адже ви тепер будете заперечувати, що це не могли бути навіть і окремі люди?

Ну, так він вже прийняв своє рішення. Я теж оприділився. А, ви?;)

15. combatant

combatant Stabsgefreiter

Повідомлення:
    1.244
    Адреса:
    Луганськ, Україна

Дуже перепрошую. Мабуть, визначився?

16. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

я нічого не буду заперечувати. я тільки піддам сумніву існування таких поселень і людей в теперішній час. але коли будуть хоч якісь факти я готовий прийняти їх.

17. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Доречно, дякую.

18. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Камраде, я ж казав - то ваша справа. Того що я знаю та відчуюваю для мене достатньо, щоб визначитись по якому шляху йти далі в розумовому та духовному розвитку.
    Я ж не агітую і не рекламую Ведизм. Я лише відстоюю його право на існування і на доцільність впровадження в суспільне життя, от і все.

19. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

зверніть увагу у слові "кумир" попи-християни видалили одну букву "м", щоб змінити істиний смисл слова.

так я не заперечую права на існування. я лише піддаю сумніву чи можна вважати цей ведизм вірою наших працурів. бо він створюється як нова релігія. від предків тільки назви богів і залишилися. так творився і іслам, і буддизм, і даосизм(хоча це швидше філософія)

20. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

А, як же ж, звичайно звернув.;)

Цілком з вами згоден. Треба уважно придивлятись до того, з ким або чим маєте справу. Інгліїсти з Росії більш підходять під вашу точку зору.

21. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

і ви надалі будете стояти на тому, що той дядечко має рацію?

поки з того, що викладали Ви, ваша віра теж туди ж підходить.

22. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

А, чому ні? Його думка співпадає з моїм світосприйняттям. Я думаю, що так.

23. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

це попри те, що він відверто фантазує? тоді я вже нічому не дивуюся і напевно завершу диспут.

мені нічого додати.

24. Вездеходчик

Вездеходчик Stabsgefreiter

Повідомлення:
    1.230
    Адреса:
    Челябинск

Дык я совсем не лингвист. Потому знаю, что русский язык всегда и очень легко допускал заимствования лексической базы из других языков. И про праславянские языки тоже не слышал, а потому писал про прОславянкий язык, имяя ввиду любой славянский. И разобраться в нем можно, в меру конечно, чтобы что-нибудь понять, на основе русской фонетики.
    Сварогу: по русскому шовинизму - ход за мной. Тяжело сформулировать, но добъю.

25. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина
  26. rocsta

rocsta Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    108
    Лоти
      на продажу:
    13
      продані:
    266
    Повідомлення:
    19.208

Ну это Вы загнули:D!
    Хотя...Вы даже родили новый и неплохой термин для русского языка - "прОславянский",т.е. ПРИБЛИЖЕННЫЙ к славянскому (о чем говорит приставка "про").:smile_12:
    А разобраться в прАязыке можно исключительно на основе того потомка этого языка,который наиболее остался к нему близок именно ЛИНГВИСТИЧЕСКИ. А фонетика в каждом селе своя,например - Аканье,Оканье,растягивание,сокращение слов,...

Статус теми:
Закрита.