Славянское язычество

Тема у розділі 'Курилка', створена користувачем Swarog, 21 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ
    Ответ: Славянское язычество

можливо.
    але наскільки те язичництво є слов"янським? землі біля Вологди населені фіно-уграми.
    із слов"ян хто і був, то це княжі люди. але вони "погоду не робили" в плані віри. ті собі вірили у своїх богів, а ті у місцевих. і не думаю що княжі люди місцевих слов"янізували в плані віри

1. (в наявності 2 шт.)
      JSGPM M50 (Joint Services General Purpose Mask M50) — фильтрующее средство индивидуальной защиты орг...
      7500 грн.
    2. Противогаз полнолицевая защитная маска Mf14 Модель: Mf14 полнолицевая защитная маска самодемпфирующа...
      1298 грн.
    3. Хімічний захист. Кітель та штани, запаковані у вукуумній упаковці у травні 1980 р. Грузія
      870 грн.
    4. Штани хім. захисту Suit Protective NBC Trousers, розмір S Колір олива Стан б.в. пояс 94 см бедра пів...
      99 грн.
    5. Захисний костюм
      10000 грн.
  2. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

а от ще цікаво. чому, коли кажуть про СЛОВ"ЯНСЬКЕ язичництво завжди звертаються до російської півночі і ніколи до інших слов"ян, наприклад, поляків?

3. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

А де ви бачили тоді українців? І це після варягів, монголо-татар, поляків, литовців?
    Це вам приклад того, що не всі підкорилися християнству, що напевно завжди залишаться люди, які будуть віддані своїй крові, своїм пращурам, своїм Рідним Богам, як берегли ідею нескоренності ті, що мріяли про Незалежність України.
    Вираз "ті собі вірили у своїх богів, а ті у місцевих" взагалі смішний. Як це?
    Ви взагалі щось читали про язичництво з незаангажованої літератури?
    Як це князі не робили погоди в плані віри? А народ, як в купі тримати, чим владу і авторітет підтримувати?

4. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Бо це інша гілка слов"ян. Поцікавтесь, хто вас стримує?;)

5. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

у своїх вотчинах звичайно насаджували своїх богів мішали...а от у віддалених районахтільки мечем і тримали...і боги тут нідочого. вони приїжджали раз на рік за даниною, от і весь авторитет.
    слов"янська експансія на північ(на фіно-угорські землі) почалася з утворенням Руської держави. невже ви думаєте що за кілька століть правління руських князів фіно-угри прийняли слов"янських богів, а за весь час християнізації так і не прийняли Христа. тож про яке слов"янське язичництво може йти мова?
    чому ж тоді русичи не сприйняли скандинавське язичництво? а тому що якраз боги відрізняли свого від чужого. і для фіно-угрів Вологодщини, слов"яни були чужими, бо у них чужі боги. а потім тіж слов"яни принесли ще одного бога...
    я не бачу різниці чим з точки зору фіно-угра відрізнялося насадження слов"янських богів і Христа? але з Ваших слів випливає, що слов"янських богів вони прийняли залюбки, а за відносно довший період Христа не захотіли приймати.

6. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

а ось тут цікаво.
    поляки-слов"яни - це інша гілка(інша гілка чого?)
    а фіно-угри-неслов"яни - це все наше, рідне.

7. combatant

combatant Stabsgefreiter

Повідомлення:
    1.244
    Адреса:
    Луганськ, Україна

Отож:)
    Як на мене, то взагалі дурниці, коли кажуть про єдність (мовну або релігійну) слов"ян, германців, латинян. Насправді це були окремі роди або племена, які майже не спілкувалися і не мали зв"язків інакших, ніж князівські. Лише згодом на грунті окремих племен формувалися народи, але то вже за християнської доби.

8. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Не мішайте до купи політичну експансію і релегійний устрій. Захоплювати землі - це одне, а насаджувати віру цілеспрямовано - це інше. Зрозумійте ж, що язичництво було різнобарвне, суть - одна. Ми всі вихідці з ПриРОДи, тому для нашого діалогу не суттєво важливо, як називали, наприклад, Бога Сонця в тому чи іншому регіоні, чи хто вони були за походженням. Люди ассимілюють в інші народи, приймають ті чи інші постулати, назви, традиції, звичаї. Але зв"зок з ПриРОДою не втрачають! Ви були в музеї Трипілля? Ви бачили, де набагато більше спільного з їх віруванням - з язичниками чи християнами? Хто зна, як було з фіно-уграми. Може їх вирізали усіх, а може побраталися та асимілювали. Мені, наприклад, також дуже імпонує і скандинавська релігія, індуізм. Бо це все - язичництво. Не розумію, що вас засмучує в слові "слов"янське язичництво"... А, яке тоді?
    З християнством - інша справа. Християнство ж насаджувалось цілеспрямовано,як зовсім інородна, штучна віра і у короткий час. При чому своїми ж... Точнісенько, як в 1917 році:)

9. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Поляки, якщо не помиляюсь, то це інша гілка слов"ян. А при чому тут фіно-угри? Я вам що, ссилку на язичництво фіно-угрів давав?

10. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

так все ж. якщо Ви приписуєте сприйняття фіно-уграми богів слов"ян, то як Ви поясните те, що русини не сприйняли скандинавських богів. вони так і залишилися чужими богами. хоч скандинави жили серед русів і дуже тісно контактували.

11. Фермер

Фермер Oberschütze

Повідомлення:
    222
    Адреса:
    Россия

Никого не грабил, не убивал-за что в тайгу служить послали- не знаю.
    Был у меня там друг- вместе по тайге лазили- за травками за мясом и за впечатлениями. Язычества он у местных набрался. У нас увольнялся один майор- адвентист, на Украину собирался, был в процессе увольнения.
    И поселились мы на квартире у офицера, который в отпуске был.
    По вечерам за ужином беседы были. Дискуссии. Который язычник- ржал как лошадь. Он говорил, что есть Солнце и верит, что оно завтра взойдёт.
    Адвентист говорил, что язычество- сатанизм, православные- сатанисты. А антихрист- папа Римский!!!!! Во как! На каждый мелкий бытовой вопрос был обоснованный ответ, потом выяснилось, что у них есть женщина пророк, и она их всему учит, по ходу ей они и покланяются.
    Язычник говорил, что 2000 лет было христианство, а тут пришёл умный протестант и сказал-а теперь будет по другому.
    Я тогда в дискуссии особо не вступал, да и с язычником не было таких разговоров, а адвентисту на его миссионерские поползновения говорил, что от веры моих предков не отойду. Вообще люди они хорошие, и слава Богу, что встретился с ними.
    А за распитие крови над трупами убиенных лесных зверей я уже покаялся!:D

12. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

Ви дали посилання на статтю що розповідає про залишки язичництва у Вологодській області. а за часів Русі, коли туди могли потрапити слов"янські боги і обряди, там були суцільні фіно-угорські племена. тож фіно-угри за відносно короткий термін повинні були сприйняти слов"янських богів замість своїх.

доречі про насильницький перехід на інше віросповідання.
    наскільки мені відомо, незадовго до хрещення Володимир провів релігіійну "реформу", скидав старі ідоли, а натомість встановлював нові.

13. Wolgadeutscher

Wolgadeutscher Гешефтмахер

Повідомлення:
    8.522
    Адреса:
    Санкт-Ленинбургъ

адвентисты в Норвегии продали на днях церковь свою под мечеть.

14. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Якщо я не помиляюсь, то монголо-татри не були християнами, а іго татарське 200 років було, то й що? А, чому атеїстичний комунізм сприйняли після кілька століть християнства? Багато умов і аспектів тогочасності. На умовах асиміляції скоріше варяги прийняли нашу релігію, раз ми не прийняли їхню. Значить наши Боги в порівнянні більш сильніші і мудріші.Пишайтесь нашими Пращурами!

15. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

ну от бачите, Ви на прикладів татарів підтвердили те що я казав.
    а щодо кумуністів, то це інші часи. процеси проходять швидше з розвитком інформаційного простору. атеістами стали в основному міщани і то переважно інтелігенція(це я про 17-й рік)...

а от щодо пращурів, то є чим пишатися і без вигадування нових легенд.

16. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Ви мене заплутали. Мені не відомо достеменно, хто проживав до христианізації на Вологодщині, а хто - до фіно-угрів, але я не наголошував, що там було чисто слов"янське язичництво. Сам факт - залишились язичниками.

Ага, як комуняки. Спочатку "Маніфест про землю"...

17. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Вибачаюсь, ви багато чого казали. Що саме? Що ж до іншого, то суто це ваша точка зору на ситуацію з язичництвом.

18. dimich

dimich Oberfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    96
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    187
    Повідомлення:
    962
    Адреса:
    Украина

Прежде чем скидывать "старые идолы" володимир малковичь их там сам поустанавливал...и заставлял им поклоняться, а только потом демонстративно их убирал....
    у славянских язычников не было идолов...поклонялись лесу, небу, земле, грому...все естественно и сродни природе...

19. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

так про що тоді мова, якщо ви не знаєте хто жив на вологодщині, а посилання кидаєте. поцікавтеся, хто там жив.
    і взагалі почитайте історію Русі.
    а той факт що залишилися язичниками, як факт ще ні про що не свідчить. ми не у Вологді живемо, а в Україні. і тут ситуація трохи інша була на той час. тут значно щільніше населення і влада князя значно сильніше. тут не тільки данину збирали раз на рік, а ще й адміністрація була. таким чином контролювати всілякі "відхилення" від князівської лінії можна було легше.
    єдине що я можу припустити, то це залишки вірувань у важкодоступних районах полісся.

не зрозумів? Ви Князя Володимира з комуняками порівняли? чи як? я сподіваюся сам факт реформи Володимира Вам відомий?

20. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Может хватит "гнать", а? Надоело уже...

21. Thorwald

Thorwald Feldwebel

Повідомлення:
    1.021
    Адреса:
    Київ

я казав про те що за короткий проміжок часу чужих богів самотьоком народ не сприйме. от ви як підтвердження навели монголів.

dimdimich. ви про що? я не про християнізацію. я про насадження язичницьких богів. це якраз перед хреценням Русі й відбулося.

а от ще цікавий момент. якщо у язичників не було ідолів, то чому ж сучасні язичники ідолів встановлюють на капищах?

22. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Ми говоримо про різні речі. При чому тут хто де жив? Жили там за вашими джерелами фіно-угри, а яку віру сповідували? Чи доказ лише той, що були скандинавами? Може вони добровільно сприйняли слов"янське язичництво? Ви можете це заперечити?
    Головне, що я хотів підкреслити, що язичництво могло покоїтись на території України в людях і до цього часу - те, що ви піддали сумніву.

Точно. З такими ж "реформаторами". Дуже влучне слово перед початком террору.

23. Swarog

Swarog Oberst

Повідомлення:
    4.077
    Адреса:
    Киев, Украина

Так якого віросповідання були фіно-угри, по-вашому? Може вже християнами? Взагалі не розумію, до чого ви ведете...

:eek: Навіщо? Звідки це відомо?
    Є кумміри Богів, доречі, а не ідоли. Це, щоб ви знали.

24. Вездеходчик

Вездеходчик Stabsgefreiter

Повідомлення:
    1.230
    Адреса:
    Челябинск

Сварог! Может я и отпал от дискуссии в освоение материала, но по моему гоните вы с Торвальдом на своей "мове". Причем, моего знания основ прославянских языков, исключительно на базе русского, хватает, чтобы понять отсутствие особого смысла в многочисленных постах. Как всегда, при отсутствии именно языковых знаний, все сводится к обсуждению различных аспектов, опять же, языка. Последние пару страниц вы выясняете что считать славянскими языками. Причем обилие и краткость постов уж дюже напоминает современный ФЛУД.

25. Wolgadeutscher

Wolgadeutscher Гешефтмахер

Повідомлення:
    8.522
    Адреса:
    Санкт-Ленинбургъ

для этого есть такие направления как филология, лингвистика и прочая славистика, зачем изобретать заново колесо?

Статус теми:
Закрита.